16 Ocak 2009, Cuma 08:22:54

"Havayolları sözleşme için sıkıştırmasın!"

Hollanda’dan Türkiye’ye en çok turist gönderen tur operatörlerinden Oad Reizen Türkiye Product Manageri Yavuz Ataç, Utrecht Fuarı vesilesiyle Hollanda pazarında Türkiye’nin durumunu değerlendirdi.

Hollanda’dan yurtdışı tatil amaçlı çıkışlarda düşüş olduğunu, rezervasyonlarda da  geçen yıla göre ciddi gerileme görüldüğünü belirten Yavuz Ataç, “Şu anda yüzde 30’lar düzeyinde görünen düşüşün şubat ayından sonra toparlanabileceğini, ancak her halükarda 2009’da Hollanda pazarında yüzde 20 gerileme olabileceğini şimdiden görmek gerekir” dedi.

Oad Türkiye Product Manager’i Yavuz Ataç, Türkiye’nin Hollanda pazarındaki durumu hakkında turimgazetesi.com Editörü Fehmi Köfteoğlu'na yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Türkiye Hollanda pazarında 2005’te zirveye ulaştıktan sonra yaşanan bir çok sorun nedeniyle gerilemeye başladı. 2008 yılı nispeten iyi geçmişti. Şimdi Hollanda’da kriz nedeniyle yalnız Türkiye değil bütün pazarlar kayıpta. Ülkeler bazında kayıpta Türkiye’nin kaybı, İspanya ve Yunanistan’dan daha az. Bu şu andaki durumdur. Şubattan sonra durum biraz daha iyileşebilir. Ama her halükarda Türkiye’nin Hollanda pazarında kaybının yüzde 20’yi bulacağını tahmin ediyorum. 2009’u yüzde 20 eksi ile kapatmak iyimser bir tahmin bile olabilir.

Pazarın bu durumuna bir de belirsizlik eklenince havayolu şirketlerinin tur operatörlerini kontrat imzalama konusunda sıkıştırmamaları gerekiyor. Havayolu şirketleri bu konuda biraz daha anlayış göstermelidir. Onlar planlamalarını yapabilmek için kimin kaç koltuk aldığını bilmek istiyor. Haklıdırlar. Ama bu belirsizlik ortamında kimsenin önünü göremediğini de kabul etmek gerekir."

(turizmgazetesi)

"Havayolları sözleşme için sıkıştırmasın!"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000