18 Ağustos 2016, Perşembe 09:56:23

Havayollarında çalışan pilotlar TSK'da nasıl görev alacak?

THY olmak üzere özel hava yolu şirketlerinde çalışan TSK’dan yetişme pilotlar her yıl belli bir süre Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapacak.
  • Siz maasdan haber verin maasdan. Bunlara parayi verin kongo silahli kuvvetleri icin bile ucarlar.
  • Herkes ne çok biliyo her şeyi! Her konuda fikriniz var hem de edebiyat parçalarcasına. Yapıcı olarak katkıda bulunabileceğiniz ne var? Klavye başında göbeğinizi kaşıyarak eleştiride bulunurken?
  • Bütün yorumculara GÜNAYDIN işleriniz sıhhatte olsun.
  • Yav sivil kokenli arkadaşlari yine mutlu olamadınız.reserv sistemi olcak o da bütün pilotlar değil belli bi yaş ve ayrılma süresi içinde olanlar.40 yaş altı ve 3 sene içinde ayrılanlar gibi.yav ne bu ezikliğiniz.ne güzel makina mühendisinden discidden pilot olmuşsunuz.daha ne istioyunus.
  • Faydasız cirpinislar böyle çözüm olmaz. Hala işin özünü anlayamadiniz. Olay sadece para değil. Tsk nin itibarını son 7-8 yılda sıfıra indirdiniz yerlerde paspas ettiniz her fırsatta gelen vurdu giden vurdu . Devlette buna çanak tuttu. Kimi bagirsaktaki madde olarak tanımladı. kimi yan gelip yatıyor orduevi kamp yeme içme beleş dedi. kimi terörü para kazanmak için kasıtlı bitirmiyorlar kimi asalak olarak tarif etti. .mevzu sadece parayla da çözülmez . Yillardir itibarı iki paralık edilen hergun ocu bucu darbeci evdeki bulgur diye asagilanan bir mesleği nasıl yapsın düzgün insanlar. Tsk 'daki pilota thk kadar maaşın biraz fazlasını vermeden yasakla kanunla bu iş olmaz. Yasakla kanunla zorla çalışan adam gönülsüz olur ondan da çocuk olmaz. Ordu mensubu apolitik tarikatsiz olmalıdır.tarikatçı adamı orduya sokarsanız kaos bitmez.
  • Böyle adalet mi olur.. Yüzde 10 luk kesim pilot ve uçucular ihya edilirken yüzde 90 lık kesim küstürülüyor.. Tamam pilotlae çok almalı ama aynı devre yer subayı 5 bin alırken pilot nasıl olurda 14-15 bin maaş alır.. Sivilde isterse 50 bin alsınlar..karışılmaz ama aynı kurumda yılda 250-300 saat uçarak alınan maaş 14-15 bin.. Bence sivile gitmeye gerek yok!!! Sivilde tk da bile 800 saat uçuluyor.. Bu saate bu para çok çok iyi... Şimdi yer sınıfları düşünsün...
  • Vatanı kızlarımızı annelerimizi vs birde para pul diyor bazziiiii Arkadaşlar yazıklar olsun rezalet utan be kardeşim
  • Askerliği gelmiş ve tecil ettirmiş birçok pilot var onlarda askerlik hizmetlerini nakliye birliklerinde uçuş okullarında hoca olarak yapabilirler böylece mesleklerini de devam ettiriler
  • Bu sistem yani reserve ulkemiz gibi stratejisi önemli olan yerkerde işe yaramz verimsiz olur adam 777/330 dan kalkıp yılda 1 hafta casa veya c130 için teorik eğitimle bi şey kazanmaz..savaş uçağında zaten imkansız gelenler 60-63 yaş aralığında maddiyata doymuş ama yaşlılar olucak..
  • Emin olun sivilden geri dönecek pilotlar asla ve asla darbeci olmaz :) Hem neden olsunlar ki? :) Zzzzzz Zzzzz Zzzzz

15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle 265 pilotun ihraç edildiği Türk Silahlı Kuvvetleri’nde, hizmetlerin aksamaması için başta THY olmak üzere özel hava yolu şirketlerinde çalışan TSK’dan yetişme pilotlar her yıl belli bir süre Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapacak.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TSK’nın pilot ihtiyacının karşılanması için alınan önlemleri Hürriyet’e açıkladı. Bakan Işık, “TSK’da yetiştikten sonra sivil havayolu şirketlerinde çalışan pilotların TSK’da yılda bir süre çalışması imkânını getireceğiz. TSK’da mecburi hizmetinin tamamladıktan sonra THY’de ya da sivil havacılıkta faaliyet gösteren diğer şirketlerde çalışan pilotlar yılın belli dönemlerinde TSK’da görev yapacak” dedi. Sivil havacılıkta faaliyet gösteren firmalarla görüştüklerini ifade eden Bakan Işık, “15 Temmuz’dan sonra bir milli seferberlik ruhu oluştu. Pilotlarımızla ve onları istihdam eden sivil havayolu şirketleriyle her yılın belli bir döneminde TSK’da görev yapmaları konusunda uzlaşmaya vardık” açıklamasını yaptı.

HER YIL 1 AY

Sivil havayolu şirketlerinde çalışan TSK’dan yetişme pilotların 2 ayda 1 hafta ya da her yıl 1 ay TSK’da görev yapması planlanıyor. Bakan Işık, TSK’dan yetişen pilotların yoğun olarak görev yaptığı THY ile birlikte diğer havayolu şirketleriyle de bu konunun görüşüldüğünü ifade etti. TSK’dan kendi isteğiyle ayrılan, mecburi hizmetini tamamladıktan sonra sivil havayolu şirketlerine geçen ya da Balyoz ve Ergenekon davaları nedeniyle ihraç edilen 2 bin civarında pilotun bulunduğu tahmin ediliyor. 15 Temmuz darbe girişimine katıldığı için 265 pilot, TSK’dan ihraç edildi. Darbe girişiminde görev üstlenen FETÖ’cü pilotlar bu planlamanın dışında tutuluyor. Hürriyet’in edindiği bilgiye göre 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ihraç edilen 265 pilotun yanı sıra mecburi hizmetini tamamlayarak ayrılanlarla birlikte TSK’da savaş pilotu ihtiyacı doğdu. Dünyada, koltuk sayısı/pilot oranı 1/1.5 olarak kabul edilirken Türkiye’de bu oran 1/0.8’e düştü.

MECBURİ HİZMET UZATILDI

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TSK’nın savaş pilotu ihtiyacını karşılamak üzere geliştirdikleri tedbirleri şöyle açıkladı: ”Dünkü KHK ile TSK’daki pilotların 14.5 yıl olan mecburi hizmet süreleri 18 yıla çıkarıldı. Ancak pilotların hak kaybı yaşamaması için maaşlarıyla ilgili düzenleme yapıldı. Mecburi hizmetin 18 yıla çıkarılmasıyla birlikte 250 pilot sistemde kalacak. TSK’da pilotlarla ilgili maaşlar hesaplanırken, uçuş tazminatı ve yıllık toplu ödenen uçuş tazminatı olmak üzere iki ayrı sistem kullanılıyor. Yeni düzenlemede pilot maaşlarını her iki sisteme göre yayınlayacağız.” (Hürriyet)

Havayollarında çalışan pilotlar TSK'da nasıl görev alacak?

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

Km6 ~ 8 yıl önce
Siz maasdan haber verin maasdan. Bunlara parayi verin kongo silahli kuvvetleri icin bile ucarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tanem ~ 8 yıl önce
Herkes ne çok biliyo her şeyi! Her konuda fikriniz var hem de edebiyat parçalarcasına. Yapıcı olarak katkıda bulunabileceğiniz ne var? Klavye başında göbeğinizi kaşıyarak eleştiride bulunurken?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya sen? ~ 8 yıl önce
Senin ne faydan oldu bu yorumla?
Quateale69 ~ 8 yıl önce
Bütün yorumculara GÜNAYDIN işleriniz sıhhatte olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sivil ~ 8 yıl önce
Yav sivil kokenli arkadaşlari yine mutlu olamadınız.reserv sistemi olcak o da bütün pilotlar değil belli bi yaş ve ayrılma süresi içinde olanlar.40 yaş altı ve 3 sene içinde ayrılanlar gibi.yav ne bu ezikliğiniz.ne güzel makina mühendisinden discidden pilot olmuşsunuz.daha ne istioyunus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gonulsuz cocuk olmaz ~ 8 yıl önce
Faydasız cirpinislar böyle çözüm olmaz. Hala işin özünü anlayamadiniz. Olay sadece para değil. Tsk nin itibarını son 7-8 yılda sıfıra indirdiniz yerlerde paspas ettiniz her fırsatta gelen vurdu giden vurdu . Devlette buna çanak tuttu. Kimi bagirsaktaki madde olarak tanımladı. kimi yan gelip yatıyor orduevi kamp yeme içme beleş dedi. kimi terörü para kazanmak için kasıtlı bitirmiyorlar kimi asalak olarak tarif etti. .mevzu sadece parayla da çözülmez . Yillardir itibarı iki paralık edilen hergun ocu bucu darbeci evdeki bulgur diye asagilanan bir mesleği nasıl yapsın düzgün insanlar. Tsk 'daki pilota thk kadar maaşın biraz fazlasını vermeden yasakla kanunla bu iş olmaz. Yasakla kanunla zorla çalışan adam gönülsüz olur ondan da çocuk olmaz. Ordu mensubu apolitik tarikatsiz olmalıdır.tarikatçı adamı orduya sokarsanız kaos bitmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aradaki uçurum ~ 8 yıl önce
Böyle adalet mi olur.. Yüzde 10 luk kesim pilot ve uçucular ihya edilirken yüzde 90 lık kesim küstürülüyor.. Tamam pilotlae çok almalı ama aynı devre yer subayı 5 bin alırken pilot nasıl olurda 14-15 bin maaş alır.. Sivilde isterse 50 bin alsınlar..karışılmaz ama aynı kurumda yılda 250-300 saat uçarak alınan maaş 14-15 bin.. Bence sivile gitmeye gerek yok!!! Sivilde tk da bile 800 saat uçuluyor.. Bu saate bu para çok çok iyi... Şimdi yer sınıfları düşünsün...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saat farkı ~ 8 yıl önce
Jet de uçulan 1 saat, sivil uçakta uçulan 3-4 saate bedeldir. Şuan rahat rahat uçuyoruz, jette kafan kaşınsa kaşıyamazsın, düşün artık gerisini, kask var j-suit var, maske var. Bir sorti için 5 saat brifing yaparsın, uçarsın 45 dakika, AB kullanırsın, yakıt biter knock it off yaparsın.
ArmyPilot ~ 8 yıl önce
Sende yer sınıfı değil pilot olsaydın zorlamı yaptılar?
Bilader ~ 8 yıl önce
Seni pilot yapan fetöcüler eledi bizi bilader
T-38 ~ 8 yıl önce
Biliyoruz bilader bizde 38 den ayrıldık
Vatan ~ 8 yıl önce
Vatanı kızlarımızı annelerimizi vs birde para pul diyor bazziiiii Arkadaşlar yazıklar olsun rezalet utan be kardeşim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 8 yıl önce
Askerliği gelmiş ve tecil ettirmiş birçok pilot var onlarda askerlik hizmetlerini nakliye birliklerinde uçuş okullarında hoca olarak yapabilirler böylece mesleklerini de devam ettiriler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu zor ~ 8 yıl önce
Bu zor guzel kardesim ,nakliyede askerliklerini ucarak yapabilirler ama ucus okulunda jetlerde hoca olamazlar bu mumkun degil bunu ancak Yni egitimden gecmisler yani hava kuvvetleri kokenliler yapabilir
Bir bilen ~ 8 yıl önce
Nakliyeyi uçurabilmen için önce 2 yıl Çiğli sonra 3 yıl kıta eğitimi görmen lazım, ancak bundan sonra harekat planında uçurulabilecek son numara ikinci pilot olursun, yoksa karpuz gibi taşınacak Adam aramıyor kimse. Bu arada her havada raw data uçuş yapacaksınız, bu halinizle oturmayı düşünen varsa bir ayda bayrakla evinize geri gelirsiniz. Memlekete şu an canını adayıp bu işe gönül verecek para düşünmeyecek adamlar lazım, ağzında emzik elinde biberonlu tipler değil...
Yetişmez ~ 8 yıl önce
Askerlikleri bitene kadar eğitimleri bitmez.
Verim ~ 8 yıl önce
Bu sistem yani reserve ulkemiz gibi stratejisi önemli olan yerkerde işe yaramz verimsiz olur adam 777/330 dan kalkıp yılda 1 hafta casa veya c130 için teorik eğitimle bi şey kazanmaz..savaş uçağında zaten imkansız gelenler 60-63 yaş aralığında maddiyata doymuş ama yaşlılar olucak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komikaze ~ 8 yıl önce
Emin olun sivilden geri dönecek pilotlar asla ve asla darbeci olmaz :) Hem neden olsunlar ki? :) Zzzzzz Zzzzz Zzzzz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emin misin ~ 8 yıl önce
Darbecilerin yanında siviller vardı akıl hocaları. Bu işin askeri sivili yok.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000