26 Mayıs 2018, Cumartesi 18:02:22

Hava-Sen'den THY'deki atamalarla ilgili önemli mesaj

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu kararıyla Uçuş İşletme Başkanlığı'na neşter vurulmuştu. Olay sonrası Hava-Sen Sendikası konuyla alakalı bir mesaj yayınladı.
  • Hata üstüne hata yapıyorlar. Henüz hukuk diplomasını almamış bir adamı hukuk danışmanı gibi görüyorlar. Şimdi de 1000 kişiden fazla istifa ve homurtular artınca yönetim kendini kurtarmak için uçuş işletmeyi değiştirdi. Peki öncekilerin yapamadığı neydi de yeniler kurtarıcı gibi görülüyor. Yönetime rağmen birşey yapmaları mümkünmü. Tabiiki hayır. İlanlara başvuran kaptan yok. Asıl TRAJİKOMİK olan ise yönetimin kendini kurtarmak için attığı adımı HAVASEN yönetiminin kendi başarısıymış gibi pazarlamaya çalışması Nevin Çolak neden duruyor peki orada. Havasen Ondan çokmu memnun ?? Geçiniz bunları. Havasen şu an da aynen İlker beyin söylediği gibi toplanan aidatları nasıl üleşiriz peşine düşmüş durumda. Kokpit lehine gibi gözüken olumlu değişikliklere gelince ; şirket bunu Havasenden korktuğu için yapmadı. Mecbur kaldığı için yaptı. Yok çünkü. Henüz uçakları kaptansız uçuramıyorlar. İha Siha tamam da İYO ( insansız yolcu uçağı ) yok henüz.
  • Dur daha bitmedi...Levent , altı yanmiş Kadayıf mahkemede hakkımızı aldık, Şekerci bak kalp krizinden gitti... Siz haksız yere masum ve birgün benim koltuğuna geçemesin diye insanları karalayıp şirketten artırdınız... Ama hem bu dünyada hem öbür dünyada iki elim yakanizda her çıkışın inişi olur siz daha çok ineceksiniz...koltukdan başladı..
  • Havasenli olmama rağmen sadece kokpit sorunlarının odaklı olması kabin memurlarının sorunlarının ikinci plana atılması beni ve havasene geçmeyen bir çok kabin memuru arkadaşı rahatsız ediyor. Km’lere laf atan arkadaşlar katılan km sayısı azımsanmayacak kadar çok. Peki neden kabine bir düzelme gelmedi ? Yoksa havasen kokpit sendikası mı ?
  • Bence kabin bizi arkadan vurdu falan gibi soylemlerden kacinmaliyiz. Herkesin ozgur secimidir. Zira su acik ve nettir. Turkiye'de pilot acigi vardir. Kabin memuru da fevkalade cabuk yetistirilmektedir (tabi burada tecrubeli kabin amiri arkadaslarimi bunun disinda tutuyorum). Benim kabin memuru arkadaslarimla istisarelerim neticesinde kabin memurlarinin "hayirlisi, bizim isimiz oldugu icin memnunuz, cok sukur" dusuncesinde oldugu kanaatine vardim. Kabin memurlarinin kokpit ile beraber HavaSen'e gecmeleri akillica bir hareket olacagini dusunuyorum. Zira HavaSen'de birlesilmemesinin kesin bir kotu sonuc olacagi soylenemese de, halihazirdaki gidishat ile gelecekte neler ile yuzlesilecegi neredeyse acik ve nettir.
  • Sen zamanında delikanlı olup grev yapsaydın hiç bunları konuşmuyorduk.Para derdine düşüp dava arkadaşlarını satıp sendikanı satıp uçuşa gidersen şimdi böyle ağlarsın.Keşke kabin kadar duyarlı olsaydınız.
  • "
  • Havasen den ayrılmalar başlamış doğru mu acaba.
  • Tatil beldelerinden uçuşa gelip ayda 2-3 uçuş yapıp ayda ortalama 50 sektör uçan pilotlardan daha fazla maaş alan pilotlara ya da bu sisteme kim dur diyecek?
  • evet hava sen nedense kaptanlara kazandırdı yine kabin dışarıda kaldi ozaman hava iş e devam kabin olarak
  • Kabinin havasen’e gecmemesi herkesi etkiledi sirtimizdan vurdular onlara ayda 110 saat calismak mustehak bir gram acimiyorum kabine

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu dün gerçekleştirilen toplantı sonrasında Uçuş İşletme departmanında bulunan yöneticilerin tamamına yakını görevden alarak yerlerine yeni atamalar yapmıştı.

Yaşanan bu gelişme özellikle şirkette büyük ses getirirken, görev değişiklikleri sonrası Türk Hava Yolları'ndaki pilot ve kabin memurlarından oluşan Hava-Sen Sendikası konu hakkında bir mesaj yayınladı.

Hava-Sen tarafından "Hayırlı olsun!" başlığıyla yayınlanan mesajda, "Uçuş İşletme Başkanlığı'nda yapılan yeni atamalarla göreve başlayanlara hayırlı olsun der, yeni görevlerinde daha adil olmaları ve iş barışını sağlamaları konusunda her zaman yanlarında olduğumuzu bildirmek isteriz" ifadeleri kullanıldı.

THY'de uzun süredir devam eden ve sendikalaşma sürecine kadar giden uçuş işletmedeki sorunlar yönetimin yöneticiler üzerinde neşter vurmasına neden olmuş, başta Uçuş İşletme'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Yılmaz olmak üzere çok sayıda yönetici görevden alınmıştı.

©AirportHaber.com ÖZEL

Hava-Sen'den THY'deki atamalarla ilgili önemli mesaj

Yorumlar Tüm Yorumlar (57)

Havasenin bir halt yaptığı yok ~ 6 yıl önce
Hata üstüne hata yapıyorlar. Henüz hukuk diplomasını almamış bir adamı hukuk danışmanı gibi görüyorlar. Şimdi de 1000 kişiden fazla istifa ve homurtular artınca yönetim kendini kurtarmak için uçuş işletmeyi değiştirdi. Peki öncekilerin yapamadığı neydi de yeniler kurtarıcı gibi görülüyor. Yönetime rağmen birşey yapmaları mümkünmü. Tabiiki hayır. İlanlara başvuran kaptan yok. Asıl TRAJİKOMİK olan ise yönetimin kendini kurtarmak için attığı adımı HAVASEN yönetiminin kendi başarısıymış gibi pazarlamaya çalışması Nevin Çolak neden duruyor peki orada. Havasen Ondan çokmu memnun ?? Geçiniz bunları. Havasen şu an da aynen İlker beyin söylediği gibi toplanan aidatları nasıl üleşiriz peşine düşmüş durumda. Kokpit lehine gibi gözüken olumlu değişikliklere gelince ; şirket bunu Havasenden korktuğu için yapmadı. Mecbur kaldığı için yaptı. Yok çünkü. Henüz uçakları kaptansız uçuramıyorlar. İha Siha tamam da İYO ( insansız yolcu uçağı ) yok henüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne içiyorsan ~ 6 yıl önce
Ramazanda bari içme ,bu nasıl bir yazı , biraz ordan biraz burdan .Konudan konuya
211 ~ 6 yıl önce
Dur daha bitmedi...Levent , altı yanmiş Kadayıf mahkemede hakkımızı aldık, Şekerci bak kalp krizinden gitti... Siz haksız yere masum ve birgün benim koltuğuna geçemesin diye insanları karalayıp şirketten artırdınız... Ama hem bu dünyada hem öbür dünyada iki elim yakanizda her çıkışın inişi olur siz daha çok ineceksiniz...koltukdan başladı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şeref yoksunu ~ 6 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Havasenli km ~ 6 yıl önce
Havasenli olmama rağmen sadece kokpit sorunlarının odaklı olması kabin memurlarının sorunlarının ikinci plana atılması beni ve havasene geçmeyen bir çok kabin memuru arkadaşı rahatsız ediyor. Km’lere laf atan arkadaşlar katılan km sayısı azımsanmayacak kadar çok. Peki neden kabine bir düzelme gelmedi ? Yoksa havasen kokpit sendikası mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kpt ~ 6 yıl önce
Bence kabin bizi arkadan vurdu falan gibi soylemlerden kacinmaliyiz. Herkesin ozgur secimidir. Zira su acik ve nettir. Turkiye'de pilot acigi vardir. Kabin memuru da fevkalade cabuk yetistirilmektedir (tabi burada tecrubeli kabin amiri arkadaslarimi bunun disinda tutuyorum). Benim kabin memuru arkadaslarimla istisarelerim neticesinde kabin memurlarinin "hayirlisi, bizim isimiz oldugu icin memnunuz, cok sukur" dusuncesinde oldugu kanaatine vardim. Kabin memurlarinin kokpit ile beraber HavaSen'e gecmeleri akillica bir hareket olacagini dusunuyorum. Zira HavaSen'de birlesilmemesinin kesin bir kotu sonuc olacagi soylenemese de, halihazirdaki gidishat ile gelecekte neler ile yuzlesilecegi neredeyse acik ve nettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevaba cevap... ~ 6 yıl önce
Sen zamanında delikanlı olup grev yapsaydın hiç bunları konuşmuyorduk.Para derdine düşüp dava arkadaşlarını satıp sendikanı satıp uçuşa gidersen şimdi böyle ağlarsın.Keşke kabin kadar duyarlı olsaydınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B777 ~ 6 yıl önce
"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reality ~ 6 yıl önce
Havasen den ayrılmalar başlamış doğru mu acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
competent ~ 6 yıl önce
Tatil beldelerinden uçuşa gelip ayda 2-3 uçuş yapıp ayda ortalama 50 sektör uçan pilotlardan daha fazla maaş alan pilotlara ya da bu sisteme kim dur diyecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
COMPETENT A CEVAP ~ 6 yıl önce
HICBIR ZAMAN DEGISMEYECEK PILOTCUK.SENDE BUYU ,TECRUBE KAZAN,GENIS GOVDEYE GEC.BODRUMDAN SELAMLAR,BURDA HAVA COK SICAK!!
süperegoya ~ 6 yıl önce
Nezaket gereği yorumlar küçük harfle yazılır.Senin bundan bile haberin yok.Kibrinle her tarafa büyük harflerle yorum yetiştiriyorsun.Sen büyüdüğünü zannediyorsan biz küçük kalalım.
Trol ~ 6 yıl önce
Merhaba baskanım nasılsınız
havasen ~ 6 yıl önce
evet hava sen nedense kaptanlara kazandırdı yine kabin dışarıda kaldi ozaman hava iş e devam kabin olarak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 6 yıl önce
Kabinin havasen’e gecmemesi herkesi etkiledi sirtimizdan vurdular onlara ayda 110 saat calismak mustehak bir gram acimiyorum kabine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Para ~ 6 yıl önce
Para sevdalısı kokpit bana acıyacağına acımasın. Cumhurbaşkanı ile başlayan sürece bakın biz yaptık demenin manası yok. İnsanları kandırmayın. Siz önce arkadaşlarınızı işe geri aldırın da görelim gücünüzü.
Havasene ~ 6 yıl önce
Neden bu olayı havasen yapmış ve kazanmış gibi gösteriyorsunuz anlamış değilim. Havasen ne yaptı kardeşim. Thy yönetiminde değişim oldu hepsi bu kadar. Havasen kim ya ne gücü var ne gücü var. 31 Mayıs yaklaşıyor ondan dolayı böyle su gündem yaratıyorlar.
Kabin ~ 6 yıl önce
Aradaki güveni sağlayamayan kokpit çok şükür kabin acınacak halde değil siz kendi işinize bakın. Birkaç sene önce sizin yapmadıklarınızın sonuçları bunlar.
yüz on mu ~ 6 yıl önce
i n a n m ı y o r u m... ayda tam 110 saat mi! şu an düşüp bayılacağım. ayda asgari/zorunlu 200 saatimi veriyorum yaptığım işe... gecenin 3 ünde telefonumu çaldırıyorlar kalkıp havalimanına gidiyorum.. garsonların mesaisi doldu diye 180 yolcuya otel ayarlayıp, isteyenin biletini iade ediyorum, isteyenin değiştiriyorum, kimi zaman gece 2'de 3'te gidiyorum. mesuliyeti de üstüne keyif içeceği... siz kendinizi güneş sanıyorsunuz, galaksi etrafınızda dönmüyor hanımlar.
qwerty ~ 6 yıl önce
sirtinizdanmi vurdu:))) kabin sirtinda bicak degil balta darbeleriyle geziyor.sendikaciligi siz yapinca herkes katilmali dimi siz herseyin enn dogrusunu en dogru zamanini bilirsiniz cunku.
CEVAP a cevap ~ 6 yıl önce
Sanada yarin acimazlar hersey para demek degil. Allah akil fikir versin!
F/A ~ 6 yıl önce
Iste sirf bu yuzden havasene geçmedim. Uçuşlara gelip baskı ve aşağılama yoluyla üye toplamaya çalışan tüm havasen üyeleri nasilda isabetli karar verdiğimizi gösterdi.
fo ~ 6 yıl önce
Senin eğitim seviyen o kadar olduğu için anca yerde “ garson “ dediklerinin işlerini ayarlamakla geçicek ömrün:) ne aci... nasıl bi kıskançlıktır?!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000