11 Nisan 2018, Çarşamba 16:16:36

Hava-Sen'den çok sert açıklama!

Hava-Sen Sendikası, Türk Hava Yolları yönetimi tarafından 7 personelin işine son verildiğini duyurarak, çok sert açıklamalarda bulundu.
  • Kabin memuru!.. Sosyal hayatı işine bağlı, yaptığı iş Allah'a emanet, binbir türlü insan ile muhatap, mesleği gereği hep basınca ve hep radyasyona maruz kalan bir zavallı... Uçak arıza vermeyegörsün, ölüme ramak kala!.. Özlük hakları olmayan, bir mucize olmazsa emekliliğine ulaşamayacak, sendikal hakları bitik zavallılar... Tek avantajı maaş... Bence onuda vermeyin!.. Beter olsunlar!..
  • Kılavuzu karga olanın , burnu bir yerlerden çıkmaz... Ben demiyorum atalarımız diyor. Takdir sizin;)
  • THY kaç insanın haksız ve hukuksuz hakkına tecavüz etti.Avrupa'dan büyük davalar açılmaya hazırlanılıyor.Thy bu keyfi ve barbarca davranışlarının bedelini elbette hukuk karşısında bir gün verecek. Şimdi hukuk, adalet yerinde yeller esiyor. Ama bu sonsuza dek sürmeyecek ki! Çooook insanın ahını aldı o koltuklarda oturan satılık ruhlar. Bunlar hepinizin çoluğundan çocuğundan çıkacak a be ahmaklar. Devam edin bu onursuzca işten çıkartmalarınıza. THY nin o zavallı hukuğu guguğa çeviren şeytanlaşmış avukatları yandınız olum siz. Bir gün gelecek size acıyacağız.
  • Yaz dönemi istifalar geliyor çok büyük sayıda
  • Kaptanlarım niye tepkisizsiniz hadi hodri meydan
  • Bu kaptanlarla yola cikilmayacagini hala ANLAMADINIZMI. Akilli olun mevcut sendikaniza sahip cikin mucadeleyi orda yapin.
  • Ekiplerin daha iyi şartlarda dinlenme konusunda talepleri var ve bence haklılar. Başka sosyal haklar da müzakere edilebilir.Maaş konusuna gelince; yaptıkları işe göre az alıyorlar deniyor, karşılaştırma Emirates, Qatar vb ile yapılıyor. Tamam da bir ülkede asgari ücret ve emekli maaşları da var. Buna da bakalım Allah aşkına..
  • Kokpite girdiğimde bana selam vermeyen elimi sıkmayan kaptan mı benim yanımda duracak.... Hadi güle güle
  • Grev grev grev
  • HAVASEN balon my balyoz mu görecez bakalım... Tek bir arkadaşımız atılırsa gerekeni yaparız demiştiniz siz gerekeni yapın geçmeyen ne olsun. Lafta mu kalacaksınız bakalım.... Hep dedim kaptanlara güven olmaz arkalarından gitmeyin diye bakalım paranın yanında mı olacaklar yoksa hakkın mı

Hava-Sen Sendikası, Türk Hava Yolları yönetimi tarafından 7 personelin işine son verildiğini duyurarak, çok sert açıklamalarda bulundu.

İşte Hava-Sen açıklaması:

Sonunda hiç istemediğimiz noktaya geldik. Toplamda 16 arkadaşımız savunma aldı, 7 tanesi fesih ile iş akdi sonlandırıldı, diğerleri de sırada. Daha başkaları da gelebilir. Hatalı kararları sonucunda koskoca şirketimizi uçuruma sürükleyenleri elbette tarih yazacaktır. Her türlü yasal hakkı kendi çıkarına yorumlayarak adam atma ile sorunları halının altına süpürenler, kafalarını kumdan çıkardıklarında çok geç olacak. 2700 ü kaptan 4 bin çalışanı yok saymak, zarar gören UÇUŞ EMNİYETİ’ni  görmemek hangi aklın eseridir. Konuyu anlayan sektör ileri gelenlerinin ikazları da dikkate alınmadı. Bu ne kapris, bu ne bencillik, bu ne vurdum duymazlıktır. Siz patronsunuz, Kral değil.   Ama merak etmeyin yasal zeminde her türlü mücadeleye başladık. Atılmalar kenetlenmemizi ve daha güçlenmemizi sağladı. Arkadaşlarımız artık şirket personeli değil rahatlıkla konuşabilirler,  Dava açabilirler. Uçuşa gitme mecburiyetleri yok. Her kanala her beyanatı verirler. Her türlü akçeli işleri iddia edebilirler. Uluslar arası alanda haklarını arayabilirler.

Peki kalanlar ne yapıyor; Bir şekilde tepkilerini elbette gösterecekler.  İş barışını bozdunuz. Sonucun tüm sorumlusu sizsiniz. Bütün ısrarlarımıza rağmen diyalog kapısını kapattınız. Kaç kişiyi atarsanız tatmin olacaksınız. Kaç çalışanın çoluk çocuğunun ekmeği ile oynarsanız keyfiniz yerine gelecek. Şirketimize ve Ülkemize zarar vermek isteyenlere çanak tutuyorsunuz. Bölücü, ajan, hain olan biz değiliz.  Şirketini vatanını seven namus şeref ve haysiyeti ile çalışan dürüst insanlarız.  ‘Bir defa ölmeyi’ tercih edenleriz. Artık sözün bittiği noktadayız.

Değerli Arkadaşlar, bu şirket hala bizim. Onu yüceltmek adına her şeyimizi vermeye hazırız. Bu gününü, yarınını ve geleceğini kurtarmak adına çıktığımız yolda azim ve inançla yürümeye devam edeceğiz. Uğraşımız hepimize hayırlı olsun.

HAVA-SEN

Hava-Sen'den çok sert açıklama!

Yorumlar Tüm Yorumlar (135)

Erşan Kuneri ~ 6 yıl önce
Kabin memuru!.. Sosyal hayatı işine bağlı, yaptığı iş Allah'a emanet, binbir türlü insan ile muhatap, mesleği gereği hep basınca ve hep radyasyona maruz kalan bir zavallı... Uçak arıza vermeyegörsün, ölüme ramak kala!.. Özlük hakları olmayan, bir mucize olmazsa emekliliğine ulaşamayacak, sendikal hakları bitik zavallılar... Tek avantajı maaş... Bence onuda vermeyin!.. Beter olsunlar!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bm double u ~ 6 yıl önce
Kılavuzu karga olanın , burnu bir yerlerden çıkmaz... Ben demiyorum atalarımız diyor. Takdir sizin;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atan kim ~ 6 yıl önce
Kesin abdulhamittir.
Eyyyy THY ~ 6 yıl önce
THY kaç insanın haksız ve hukuksuz hakkına tecavüz etti.Avrupa'dan büyük davalar açılmaya hazırlanılıyor.Thy bu keyfi ve barbarca davranışlarının bedelini elbette hukuk karşısında bir gün verecek. Şimdi hukuk, adalet yerinde yeller esiyor. Ama bu sonsuza dek sürmeyecek ki! Çooook insanın ahını aldı o koltuklarda oturan satılık ruhlar. Bunlar hepinizin çoluğundan çocuğundan çıkacak a be ahmaklar. Devam edin bu onursuzca işten çıkartmalarınıza. THY nin o zavallı hukuğu guguğa çeviren şeytanlaşmış avukatları yandınız olum siz. Bir gün gelecek size acıyacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Achtung ~ 6 yıl önce
Yaz dönemi istifalar geliyor çok büyük sayıda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kamikaze ~ 6 yıl önce
Kaptanlarım niye tepkisizsiniz hadi hodri meydan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komikaze ~ 6 yıl önce
Yıl sonundaki yeni yapılacak TIS’i bekliyoruz,ondan sonra sen meydana çıkacaksın biz izliycez.
Ya ~ 6 yıl önce
Cidden şu hadsiz heriflere güvenip havasene geçenlere üzülüyorum. Havaiş ten hiç bir şey fayda yok. Farkındayım. Tepki için geçenlere de sözüm yok. Fakat bir arkadaşımız çıkarılırsa hepimiz istifa ederiz diyen kaptanlara inananlara üzülüyorum. Yok tisten sonra sen oynayacaksın biz görecez filan. Yarınız zamanında köyünüzde yapacak daha iyi bir şeyiniz olmadığı için bütün gün ders çalışıp hava kuvvetlerine girip dwvletin parasıyla okuyup pilot oldu. 10 seneyi doldurup koşarak sivile geçtiğiniz günleri de unutmadık bu arada. Diğer yatınız da o zaman pilot olanların şimdi ki kaptan çocukları. Görende süper insan falan zannedecek. Şu küçücük sağlık sorunum olmasa görürdünüz kaptan nasıl olunur, ekip ruhu nedir, duruş nasıl sergilenir. He kedi ciğer ilişkisi kuranlar olur şimdi. Kısmen haklılar da Rabb’im bana pilotaj yapacak sağlığı vermemiş. Kısmet. İstediğiniz bağı kurun. Birazcık duruşunuz olsun sadece. Sonra neden kabinin neden %10 u geçti havasene? Senin gibi yorum yapanlara mı güvenelim yoksa daha düne kadar bizi hakir görüp havasen olayından sonra 180 derece değişenlere mi? Bırakın bu işleri.
Çünkü ~ 6 yıl önce
Onlar ayın 8inde aldıkları maaşı riske atamazlar. Sorsan istese hepsi bugün Qatar’a Emirates’e geçebilir ama nedense genç jenerasyon dışında hiç aksiyon alan yok.
123 donem ~ 6 yıl önce
Bu kaptanlarla yola cikilmayacagini hala ANLAMADINIZMI. Akilli olun mevcut sendikaniza sahip cikin mucadeleyi orda yapin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havasen ~ 6 yıl önce
siz el öpme mücadelesine devam edin arkadaşım, biz sevgiyle saygıyla bribirimizin haklarını gözetiyor olacağız, hayat menfaatten ibaret. değil.
ercan ~ 6 yıl önce
Ekiplerin daha iyi şartlarda dinlenme konusunda talepleri var ve bence haklılar. Başka sosyal haklar da müzakere edilebilir.Maaş konusuna gelince; yaptıkları işe göre az alıyorlar deniyor, karşılaştırma Emirates, Qatar vb ile yapılıyor. Tamam da bir ülkede asgari ücret ve emekli maaşları da var. Buna da bakalım Allah aşkına..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kokpit ~ 6 yıl önce
Kokpite girdiğimde bana selam vermeyen elimi sıkmayan kaptan mı benim yanımda duracak.... Hadi güle güle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 6 yıl önce
Yeni TIS ile ayrılacak kabin ve kokpit.Ondan sonra alacağın maaş ve haklarla da sana güle güle.
Hayır ~ 6 yıl önce
Herkesi aynı kefeye koyman cahilce bir davranış. Bu konuları aş artık. Ben de kabindeyim. Selam verince almayanı henüz görmedim. Yoksa sendemi bir tuhaflık var.
Purser ~ 6 yıl önce
25 yilda selam vermeyen , sohbet etmeyen bir tane kaptanla dahi karsilasmadim , hoc ama hic sanirim kendinize bakmaniz dogru olacak
Grev ~ 6 yıl önce
Grev grev grev

Yanıtla

Kalan karakter 1000
breh ~ 6 yıl önce
yaşasın daevrim
Hava sen ~ 6 yıl önce
HAVASEN balon my balyoz mu görecez bakalım... Tek bir arkadaşımız atılırsa gerekeni yaparız demiştiniz siz gerekeni yapın geçmeyen ne olsun. Lafta mu kalacaksınız bakalım.... Hep dedim kaptanlara güven olmaz arkalarından gitmeyin diye bakalım paranın yanında mı olacaklar yoksa hakkın mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 6 yıl önce
Sen geçme orada dur.Zaten yakında sana geçecekler.
pehpeh ~ 6 yıl önce
gereken yapılıyor zaten meraklanma küçük şampiyon ama sen yine geçemeyeceksin çünkü bu işler yürek ister.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000