20 Şubat 2018, Salı 11:03:32

Hava-Sen'de dayanışma aidatı paniği

Hava İş Sendikası’na karşı genel kurulu kaybettikten sonra Hava-Sen adlı yeni bir sendika kuran muhalifler arasında, sendikal haklardan yararlanma adına dayanışma aidatı paniği yaşanıyor.
  • Havasen yalanlarina kananlar tis te yer alan hiçbir haktan yararlanamayacaklari gibi o bize mobbing uygulayanlar şirket tarafından atılırsa tazminat bile alamayacaklar.
  • Kanka emeklilikde yaklasti Canim çok sıkılıyo ne yapsak sendikamı kursak
  • Kabin memurlarinin bir sendika olusumu olasıydı kokpit istirak eder miydi?
  • şimdi kanun der ki; mevcut sendikadan (tis imzalamış) imza tarihi veya sonrasında ayrılırsanız, ihraç edilirseniz dayanışma aidatı ödeyerek aynı haklardan yararlanabilirsiniz lakin önemli olan nokta burada kaçırılıyor. "aynı iş kolunda bulunan farklı bir sendikaya üyeliğiniz mevcut olursa hiç bir suretle dayanışma aidatı ödeyemiyorsunuz. 07/11/2012 tarihinden önce bu oluyordu ama kanun numarası 6356'yı da incelerseniz az önce belirttiğim tarihten sonra bu mümkün olmuyor.
  • Aman ne panik ne panik ))) Panikten ölücem şimdi.
  • Bir koyundan iki post cılmaaaaz
  • İş akti tek taraflı fesh edilmiş olan 211 kişiden biriyim. Temmuz 2016 da " İşletme nedenleri" gerekçesi ile fesh haberini alır almaz sendikada yönetici olan bir şahsı aradım. Bana ne dese beğenirsiniz.... Bu dönem sıkıntılı bir dönem. Bence istifa etmen daha iyi olur dedi... Bu mudur sendikacılık anlayışınız Onun tavsiyesine uysam 20 senelik emeğimin karşılığı olan ihbar kıdem ve işe iade tazminatımı alamayacaktım. Hava-İş bitmiş bir sendikadır.
  • bir hata yok mu bu işte? verilen kanunda üyeler aidat ödeyerek haklarını korurlar yazıyor. mağduriyet ihtimali görünmüyor bu doğrultuda. dikkat edilmesi gereken hususu göremedim.
  • Bir sürü tanıdığım var aidat ödemiyorlar hiç de bişey olmuyor. Çıkın gitsin yazık. Hava sen de de kim ne paniği yapacak allah aşkına :) canımımı alacak çıkınca. milletin işi gücü yok habere bak.) Sanki on numara haklar sağlıyo da. Şirketin uygun gördüğü gibi uçarım ama yine de para vermem daha.
  • Varsın her hakkınız kaybolsun insan gibi ucalım şimdi çok hakkımız var ya ne kaybediyoruz ki...sonuna kadar bu sefer birbirimizin arkasındayız sadece biraz irade biraz arastırma yeter hava senliyiz

Türk Hava Yolları kokpit ekibinin başını çektiği ve kabin personelini de içine dahil etmeye çalışan Hava-Sen sendikasının üyeleri arasında sendikal hakları kaybetmemek için dayanışma aidatı paniği yaşanıyor.

Edinilen bilgiye göre; Sendikadan ayrılanların sendikal haklardan yararlanabilmeleri için dayanışma aidatı adı altında sendikaya ödeme yapmaları gerekiyor. 

Mevcut hakları da kaybememek için dayanışma aidatı ödemek isteyen bazı Hava-Sen’lilerin bir dilekçeyle THY personel başkanlığı’na mücaraat ettikleri ancak reddildiği ve dilekçelerinin Hava-İş sendikasına verilmesi gerektiği söylenerek geri çevrildiği öğrenildi.

Ancak Hava-İş’ten ayrılıp Hava-Sen’e geçen THY çalışanlarının Hava-İş sendikasına gidip dilekçe vermeye çekindikleri kaydedildi.

Sendikayla ilgili yasaya göre; sendikaya üye olmayanların, Toplu İş Sözleşmesi yetkisi elinde bulunan sendikaya dilkekçe vermeleri gerekiyor.

Bazı Hava-Sen’llerin dayanışma aidatı ödemek istemedikleri, bazılarının ise sendikal hakları kaybetmemek için ödemenin yollarını aradıkları kaydedildi.

Hava Sen üyeleri arasında yaşanan bu tartışmanın ne tür bir sonuç doğuracağı merak edilirken, Hava-İş sendikasına da bu bağlamda kimsenin müracaat etmediği bildirildi.

DAYANIŞMA AİDATI HAK KAYBINA SEBEP OLABİLİR?

Bu arada Airporthaber'in edindiği bilgiye göre 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşme Kanunu'nda önceki yıllarda yapılan bir değişiklik, dayanışma aidatı ödeyerek mevcut yetkili sendikanın haklarından faydalanmak isteyenlerin önünü tıkadı. Sendikalar Kanunu'nun 39'uncu maddesinin 4. bendinde yapılan değişiklikle, mevcut sendikadan ayrılarak bir başka sendikaya geçen ancak dayanışma aidatı ödeyerek toplu iş sözleşmesi yetkisinden faydalanmasına imkan tanıyan madde kaldırıldı. Bu maddenin kaldırılması ile birlikte Hava İş'ten ayrılarak Hava Sen'e geçen ve dayanışma aidatı ödeyerek TİS'ten faydalanmak isteyen THY çalışanlarının ikramiye dahil olmak üzere birçok haktan mahrum kalma riski ortaya çıktı.

©AirportHaber Özel

İşte konuyla ilgili yasa:




Hava-Sen'de dayanışma aidatı paniği

Yorumlar Tüm Yorumlar (115)

2+2=4 ~ 6 yıl önce
Havasen yalanlarina kananlar tis te yer alan hiçbir haktan yararlanamayacaklari gibi o bize mobbing uygulayanlar şirket tarafından atılırsa tazminat bile alamayacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanka ~ 6 yıl önce
Kanka emeklilikde yaklasti Canim çok sıkılıyo ne yapsak sendikamı kursak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir sorum var ~ 6 yıl önce
Kabin memurlarinin bir sendika olusumu olasıydı kokpit istirak eder miydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B737 cpt ~ 6 yıl önce
Evet
Hadi git yaa ~ 6 yıl önce
Yasal grevde ettiğiniz gibi mi?
Yasal mi ~ 6 yıl önce
Yapilan grevlerin hicbiri yasal degildi.bakiniz mevzuat.gaza gelip greve katilionuz sonra dirdir
Sevgili ve degerli kabin ekibi ~ 6 yıl önce
Lutfen haklarinizi muadiliniz olan is kollarinda arayiniz.hakkiniz ve almaniz gereken eminim coktur.ancak camur attiginiz kokpit sizin ayni is tanimizda yoktur.haklarinizda ayni olamaz.dedigim gibi on kat fazlasini alin ama hakkinizi kabinde arayin.teknik arkadaslar kabin haklari diyormu.tgs kabin diyormu.ayni ucakda ucuoz die nedir bu s..k yaristirma.oldu yolcuyada ayni haklar verilsin malum onlarda ucuyor.alin daha fazlasini alin benim cebimden degil ama hakkinizin muhattabi kokpit degil.satma olayina gelince yasal mevzutati bilmeden greve cikarsaniz olavagi budur.305 mis.madem detdiniz 305 greve gelmeyen 9600 kabin ekibine niye laf atmiyorsumuz.senin ile ayni isi yapan arkadasin satmis seni.ki satmis ve aklini kullanmis aferin
sen hadi yaa ~ 6 yıl önce
uçucuların birleşmesine engel olmak isteyen uçucu olmayan birisin
slides armed ~ 6 yıl önce
şimdi kanun der ki; mevcut sendikadan (tis imzalamış) imza tarihi veya sonrasında ayrılırsanız, ihraç edilirseniz dayanışma aidatı ödeyerek aynı haklardan yararlanabilirsiniz lakin önemli olan nokta burada kaçırılıyor. "aynı iş kolunda bulunan farklı bir sendikaya üyeliğiniz mevcut olursa hiç bir suretle dayanışma aidatı ödeyemiyorsunuz. 07/11/2012 tarihinden önce bu oluyordu ama kanun numarası 6356'yı da incelerseniz az önce belirttiğim tarihten sonra bu mümkün olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Panik ~ 6 yıl önce
Aman ne panik ne panik ))) Panikten ölücem şimdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anonim ~ 6 yıl önce
Bir koyundan iki post cılmaaaaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 ~ 6 yıl önce
İş akti tek taraflı fesh edilmiş olan 211 kişiden biriyim. Temmuz 2016 da " İşletme nedenleri" gerekçesi ile fesh haberini alır almaz sendikada yönetici olan bir şahsı aradım. Bana ne dese beğenirsiniz.... Bu dönem sıkıntılı bir dönem. Bence istifa etmen daha iyi olur dedi... Bu mudur sendikacılık anlayışınız Onun tavsiyesine uysam 20 senelik emeğimin karşılığı olan ihbar kıdem ve işe iade tazminatımı alamayacaktım. Hava-İş bitmiş bir sendikadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlış olan ne tam olarak? ~ 6 yıl önce
bir hata yok mu bu işte? verilen kanunda üyeler aidat ödeyerek haklarını korurlar yazıyor. mağduriyet ihtimali görünmüyor bu doğrultuda. dikkat edilmesi gereken hususu göremedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava iş bitmiş artık ~ 6 yıl önce
Bir sürü tanıdığım var aidat ödemiyorlar hiç de bişey olmuyor. Çıkın gitsin yazık. Hava sen de de kim ne paniği yapacak allah aşkına :) canımımı alacak çıkınca. milletin işi gücü yok habere bak.) Sanki on numara haklar sağlıyo da. Şirketin uygun gördüğü gibi uçarım ama yine de para vermem daha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airlaynir ~ 6 yıl önce
Toplasan gecen 300 uye vardir tahmini ,abartili yorum bunlar .. bence kimse riski goze alip yeni bir olusuma kolay kolay katilmaz giden 300 olsun ..aidat acisindan cok zarar ettirmez.. maasa gore kaptan aidati fazla ..kaptan aidatina ihtiyac degerli oluyor nacizane dusuncem kabin gecse bile kaptanlarin kalmasi daha kritik ..havais koklu bir sendika kolay kolay birakilmaz .. fevri davranmamak lazim..
Joson statham ~ 6 yıl önce
Arkadaşım madem şirketin vermiş olduğu çalışma şartlarına razı olacaksın nediye hava sen 'e üye oluyosun bu kafayla sen hiç bir yere üye olma her iki sendikaya da sendikalar üyelerin bir olmasıyla kazanımlar kazanır neyin peşindesiniz.anlamak mümkün degil
Joson dan Çarkçı 'ya ~ 6 yıl önce
Soru: disk ve dev-sol ,la görüştünüz mü ? eğer görüntüyseniz ne vaat ettiniz TSK'nın onurlu kaptanları siz bu oyunu bozarsınız
Jason a ~ 6 yıl önce
DİSK bir işçi konfederasyonudur, Dev Sol ise terör örgütü. Bu ikisini yan yana koyman ya cahil ya da kötü niyetli bir insan olduğunu gösterir. DİSK e üye yüzbinlerce işçiye terörist mi diyorsun yani?
Aylin ~ 6 yıl önce
Varsın her hakkınız kaybolsun insan gibi ucalım şimdi çok hakkımız var ya ne kaybediyoruz ki...sonuna kadar bu sefer birbirimizin arkasındayız sadece biraz irade biraz arastırma yeter hava senliyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000