13 Mart 2018, Salı 13:36:42

Hava-Sen Başkanı Çarkçı'dan açıklamalar

Hava-İş Sendika'na muhalif isimlerden kurulan Hava-Sen'in Başkanı Kaptan Pilot İskender Çarkçı gündeme dair yazılı bir açıklama yaptı.
  • Şu thy taseronuna çözüm bulup eğer savunacaksaniz arkanizdayim şu an ki hava iş gibi günü kurtar maya calismassiniz inşallah
  • Öncelikle airport haberi bu açıklamayı yayınladığı için tebrik ediyorum. Akar suyun önünde durulmaz. Hava sen durduk yere kurulmuş bir sendika değil. Mevcut sendikanın çalışan yerine iş vereni ön plana koyması. İşçi haklarını korumak yerine turizm ve emlakçılığa soyunması bardağı taşıran son şeylerdi. Şuan bir çok yer personeli bu oluşumu izliyor. Gelen tehditler var. Hava sen e geçmeyin, görün bakın başlarına ne gelecek tarzı alttan sopa göstermeler var. Bir çok yer personelinin bundan dolayı beklemede olduğunu söyleyeyim. Dil tazminatı olayında bile sendika abant'ta bizim elimizden birşey gelmez demişti. Sonra iki genel müdür yardımcısının (A.O ve A.K) imza ve teşebbüsü neticesinde kaldırıldı. Sendika nemalanmaya çalıştı. Biz salak değiliz...
  • Ne Kokpit gereginden fazla para alan simarik ucak soforu, ne de kabin temini cok kolay ucak garsonu..havacilik dispec, kokpit,kabin,teknikle egitimli ve degerli bir ekip ile yapilan ozel bir is...parasi bir tarafa insanlar degersiz hissetmekten bikmis durumda. Sirketim vazgecmeyecegim, zarar gormesini istemeyecegim cocuklarimin rizkini Allah in izniyle sirketimden kazandigima karsiladigim yuvam.. lejyoner degilim, her sirkette tazeledigim basvurum yok.. ancak en basta mesai ihlalleri ile baslayan herkesin bildigi konularin bu kadar acitacak hale gelmesi, istifalarin her gun bitmeden devam etmesi,” ben yaptim oldu” nun siradan hale gelmesinden ne bekeniyordu ki.. yorgunluk raporlari almis basini gitmis, birsey ifade etmiyor.. ne olmali, Allah korusun yeni bir olay veya kaza mi..
  • Çarkcı Çark etmeden yürür ise yolunda Zafer bizimdir. Eski sendika bitik. Üyelerinin gönlünde bitmiş artık. Korku imparatorluğu ve spekülatif haberler ile ayakta durmaya çalışıyor. Bunun sonuda yakındır. Çöküş başladı eski sendika için.
  • SFI lar 90 yaşına kadar (yaşarsa) çalışabiliyor sendika başkanı kaç yaşına kadar görevde kalabiliyor bilen varmı aydınlatırmusınız
  • Hava iş e üyeyim... Ama şu yazıdan sonra hava sen e geçiyorum neden mi... Sendikacılık siyaset ve ticaret yeri değil uçucunun çalışanın hakkını emeğini korumak kollamak için görev yapan biryerdir işte bu yüzden. Tatlıbal seni destekliyordum tutuyordum ama malesef sen yanımızda olmadın dostum.
  • ÇARKÇI ne demek ekşi sözlüğe bkz.
  • Kaptanlara güvenmiyoruz ...
  • lafa bak suyu tersine çevirmeye çalışmak,beklenmedik olayları tetikleyebilir.eee ne diyorsun yani işimi bırakacaksın yiyosa bırak, milletimi kışkırtmaya çalışıyorsun sen bu laflarla iş huzurunu,iş barışını tehditten başını çok yakarsın arkadaşların ve sen kimsenin kazanmadığı parayı kazanıp sizin ondabiriniz maaşı alan ,evine ekmek götürmeye çalışan bu güzel insanları niye yanlış yola sürüklemeye çalışıyorsunuz.gerçi hiç bir zaman hiç bir sendikal faaliyette bulunmayıp 64 yaşında birdenbire sendikacılık aşkıyla yanıp tutuşan iki kelimeyi bir araya getirip kimseye hitap edemeyen sen ve arkadaşların yani kurucular hadi yazının başında dediğim gibi yiyosa işi bırakın ama yemezler değilmi bu kadar maaşı unutup işi bırakmak,çalışanları kışkırtmak varken........sen ve arkadaşların yırtının, havaiş toplu sözleşmeye aslanlar gibi hazırlanıyor,merak etmeyin nasıl olsa bu hayaliniz gerçekleşmeyecek ve sizlerde bu tis den faydalanacaksınız....
  • THY ' da Kaptan Pilot olacaksın işverenin yanındaymış gibi gözükeceksin, açılalı 2 ay olmuş bir sendika ile çalışanları zor kullanarak üye yapmaya zorlayacaksın, sanki sen seçimleri kaybetmemiş gibi davranacaksın, Hiç bir hizmet vermeden ahkam keseceksin, Maden uzun yıllardır pilot olarak çalıştın. ŞİMDE NE OLDU DA SENDİKACILIK YAPMAK, HAK ARAMAK NERDEN ÇIKTI PİLOT KAPTAN DEMEZLER Mİ? SEN ALIŞMIŞSIN DÜMENDE DURMAYA HALA DÜMENİ İSTİYORSUN AMA NAFİLE... BAŞKA KAPIYA LÜTFEN.... THY Çalışanın 56 yıllık TEK KURUMSAL SENDİKASI VARDIR. Herkes tarafından bilinen HAVA İŞ SENDİKASI dır. Siz 1 yıl içinde yaş hattinden emekli olacaksınız. Sonrada insanları her zamanki gibi mağdur edeceksiniz. Emekli olunca en yakın HUZUREVİNDE Pilotluğa devam ederiniz. DÜMENİ hiç kimseye bırakmazsınız orda kaptan pilot yoksa her zamanki gibi yenilip çark mı edersiniz. Bilmem...

Hava-İş Sendika'na muhalif isimlerden kurulan Hava-Sen'in Başkanı Kaptan Pilot İskender Çarkçı gündeme dair yazılı bir açıklama yaptı. 

İşte Hava-Sen Başkanı Çarkçı'nın o açıklamaları:

"Değerli Sivil Havacılık Çalışanları,

Anayasamızın güvence altına aldığı temel haklardan biri de örgütlenme özgürlüğüdür. Herkes yasaların öngördüğü kurallara uyarak siyasi parti, vakıf veya dernek kurabilir. Anayasanın 51. maddesine göre “Çalışanlar ve işverenler, üyelerinin çalışma ilişkilerinde, ekonomik ve sosyal hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için önceden izin almaksızın sendikalar ve üst kuruluşlar kurma, bunlara serbestçe üye olma ve üyelikten serbestçe çekilme haklarına sahiptir. Hiç kimse bir sendikaya üye olmaya ya da üyelikten ayrılmaya zorlanamaz.”

Sendikaları yaşatacak olan üyelerdir. Dolayısı ile çalışanlar nezdinde itibar görmeyen her oluşum kısa veya uzun vadede yok olur gider. Gerek ülkemiz gerek insanlık tarihi, hitap ettiği toplum kesiminde karşılığı olmayan veya kalmayan yapıların öyküleri ile doludur.

HAVA SEN bundan kısa bir süre önce Anayasa’nın 51. maddesi ve ilgili yasalara uyularak 11 havacılık çalışanı tarafından kurulmuştur. 1 ay gibi bir sürede üye sayısı 4.000’e yaklaşmıştır. Bu rakam, sendikamıza havacılık çalışanlarınca sahip çıkıldığının, desteklendiğinin açık kanıtıdır.

Demokratik toplumların temel özelliklerinden biri parti, vakıf, dernek ve sendika kurma hakkı ise, diğeri de bu kuruluşlara katılma özgürlüğüdür. Anayasal ve meşru olan bu hakkı kullananlara saygılı tarafsız ve hoşgörülü davranmak gelişmiş demokrasilerin ortak özelliğidir.

Son 1 aydır yeteri kadar tanıtım olanağı bulunamasa da, havacılık çalışanlarının yoğun bir katılım göstermesi HAVA SEN’in doğru adres olduğunu ortaya koymuştur. Suyu tersine çevirmeye çalışmak, çalışanın iradesini ve tercihini etkilemek anlamına gelir ki, işyerinde çalışma barışını bozacak ve özellikle uçuş ekipleri üzerinde uçuş emniyetine zarar verebilecek beklenmedik olayları tetikleyebilir.

THY çalışanlarının hem can hem de bayrak taşımak gibi ağır sorumluluklarını yerine getirirken beklentileri asla daha yüksek ücret değildir. İnsanca bir çalışma düzeni temel beklentileridir.Sendikalara verdikleri aidatın karşılığında sorunlarına çözüm aranması, zor günlerinde kendilerine sahip çıkılması, hak ve hukuklarının korunması gibi olağan talepleri vardır. Sendika yönetimlerinin görevi ise siyaset ve ticaret yapmak değil, üyelerinin çıkarları için işverenle eşit şartlarda, çalışanların tarafında ve onların çıkarları için köprü oluşturmaktır. Bu temel yaklaşımları, mevcut yapı içinde göremeyen havacılık çalışanları doğal olarak sözkonusu ihtiyaçtan doğan HAVA SEN çatısı altında toplanmaya başlamışlardır.

Bu noktada yapılması gereken, çalışanın tercihine saygı duymak, çalışanın iradesini yansıttığı giderek netleşen HAVA SEN’in söylemlerine kulak vermektir.
Ülke çıkarlarının dikkate alıması, şirketlerin faaliyetlerinin sürdürülebilir olması, çalışanları ve onların gerçek temsilcilerini sürece dahil etmekle mümkündür. Aksi takdirde, çalışanların sorunlarını bilmek ve çözüm üretmek mümkün olmayacaktır.

HAVA SEN olarak bugüne kadar hiçbir çalışana baskı, tehdit veya şantaj yaparak üye kazanma yolunu denemedik. Aslında böyle bir gücümüzün olmadığı da açıktır. Bir kişinin sendikaya üye olmaya veya üye kalmaya zorlanmasının suç olduğunu da çok iyi biliyoruz. Çalışanların ne düşündüğünü bilmek, gerçek beklentilerini öğrenmek de sektördeki paydaşların hem hakkı hem de sorumluluğudur. Bunu sağlayacak olan da hiç kuşkusuz, çalışanların özgür iradeleri ile oluşturdukları sendikalarıdır.

Artık tabanı kalmamış yapılar yerine her yaştan her meslekten havacılık çalışanlarının omuz verdiği HAVA SEN’e tamamen gönüllü olarak katılan tüm arkadaşlarımıza her gün yenileri eklenmesinin mutluluğunu yaşarken sorumluluğumuzun arttığının da farkındayız.

Doğru yolda olduğumuza inanıyoruz. Bu süreç tamamlandığında, havacılığın en önemli ayaklarından birini oluşturan çalışanların ortak ve gönüllü hareketinin aslında kaygı değil saygı duyulacak bir noktaya geleceğine ve herkesin yararına olduğunun görüleceğine inanıyoruz.

Özellikle büyük bir heyecenla beklediğimiz yeni havalimanı sürecine coşku ve emeğimizi koymak hepimizin beklentisidir.Biz konut ve arsa projeleri ile uğraşan bir sendika yerine THY ve Türk Sivil Havacılığının Uluslararası arenada nasıl yarışacağını bilen ve projelendiren bir Sivil Sendikal anlayışın emek tarafındaki sesiyiz. Bu sese herkes kulak vermelidir.

HAVA SEN’de birleşelim, havacılığımızı daha da yükseltelim,

Saygılarımla,
Kpt. Plt. İskender Çarkcı

Hava-Sen Başkanı Çarkçı'dan açıklamalar

Yorumlar Tüm Yorumlar (60)

Taseron ~ 6 yıl önce
Şu thy taseronuna çözüm bulup eğer savunacaksaniz arkanizdayim şu an ki hava iş gibi günü kurtar maya calismassiniz inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel haber ~ 6 yıl önce
Öncelikle airport haberi bu açıklamayı yayınladığı için tebrik ediyorum. Akar suyun önünde durulmaz. Hava sen durduk yere kurulmuş bir sendika değil. Mevcut sendikanın çalışan yerine iş vereni ön plana koyması. İşçi haklarını korumak yerine turizm ve emlakçılığa soyunması bardağı taşıran son şeylerdi. Şuan bir çok yer personeli bu oluşumu izliyor. Gelen tehditler var. Hava sen e geçmeyin, görün bakın başlarına ne gelecek tarzı alttan sopa göstermeler var. Bir çok yer personelinin bundan dolayı beklemede olduğunu söyleyeyim. Dil tazminatı olayında bile sendika abant'ta bizim elimizden birşey gelmez demişti. Sonra iki genel müdür yardımcısının (A.O ve A.K) imza ve teşebbüsü neticesinde kaldırıldı. Sendika nemalanmaya çalıştı. Biz salak değiliz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 6 yıl önce
Ne Kokpit gereginden fazla para alan simarik ucak soforu, ne de kabin temini cok kolay ucak garsonu..havacilik dispec, kokpit,kabin,teknikle egitimli ve degerli bir ekip ile yapilan ozel bir is...parasi bir tarafa insanlar degersiz hissetmekten bikmis durumda. Sirketim vazgecmeyecegim, zarar gormesini istemeyecegim cocuklarimin rizkini Allah in izniyle sirketimden kazandigima karsiladigim yuvam.. lejyoner degilim, her sirkette tazeledigim basvurum yok.. ancak en basta mesai ihlalleri ile baslayan herkesin bildigi konularin bu kadar acitacak hale gelmesi, istifalarin her gun bitmeden devam etmesi,” ben yaptim oldu” nun siradan hale gelmesinden ne bekeniyordu ki.. yorgunluk raporlari almis basini gitmis, birsey ifade etmiyor.. ne olmali, Allah korusun yeni bir olay veya kaza mi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava durumu ~ 6 yıl önce
Çarkcı Çark etmeden yürür ise yolunda Zafer bizimdir. Eski sendika bitik. Üyelerinin gönlünde bitmiş artık. Korku imparatorluğu ve spekülatif haberler ile ayakta durmaya çalışıyor. Bunun sonuda yakındır. Çöküş başladı eski sendika için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başkan ~ 6 yıl önce
SFI lar 90 yaşına kadar (yaşarsa) çalışabiliyor sendika başkanı kaç yaşına kadar görevde kalabiliyor bilen varmı aydınlatırmusınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşte şimdi oldu ~ 6 yıl önce
Hava iş e üyeyim... Ama şu yazıdan sonra hava sen e geçiyorum neden mi... Sendikacılık siyaset ve ticaret yeri değil uçucunun çalışanın hakkını emeğini korumak kollamak için görev yapan biryerdir işte bu yüzden. Tatlıbal seni destekliyordum tutuyordum ama malesef sen yanımızda olmadın dostum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çark eden ~ 6 yıl önce
ÇARKÇI ne demek ekşi sözlüğe bkz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 6 yıl önce
Kaptanlara güvenmiyoruz ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali atıl ~ 6 yıl önce
lafa bak suyu tersine çevirmeye çalışmak,beklenmedik olayları tetikleyebilir.eee ne diyorsun yani işimi bırakacaksın yiyosa bırak, milletimi kışkırtmaya çalışıyorsun sen bu laflarla iş huzurunu,iş barışını tehditten başını çok yakarsın arkadaşların ve sen kimsenin kazanmadığı parayı kazanıp sizin ondabiriniz maaşı alan ,evine ekmek götürmeye çalışan bu güzel insanları niye yanlış yola sürüklemeye çalışıyorsunuz.gerçi hiç bir zaman hiç bir sendikal faaliyette bulunmayıp 64 yaşında birdenbire sendikacılık aşkıyla yanıp tutuşan iki kelimeyi bir araya getirip kimseye hitap edemeyen sen ve arkadaşların yani kurucular hadi yazının başında dediğim gibi yiyosa işi bırakın ama yemezler değilmi bu kadar maaşı unutup işi bırakmak,çalışanları kışkırtmak varken........sen ve arkadaşların yırtının, havaiş toplu sözleşmeye aslanlar gibi hazırlanıyor,merak etmeyin nasıl olsa bu hayaliniz gerçekleşmeyecek ve sizlerde bu tis den faydalanacaksınız....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DÜRÜST ~ 6 yıl önce
THY ' da Kaptan Pilot olacaksın işverenin yanındaymış gibi gözükeceksin, açılalı 2 ay olmuş bir sendika ile çalışanları zor kullanarak üye yapmaya zorlayacaksın, sanki sen seçimleri kaybetmemiş gibi davranacaksın, Hiç bir hizmet vermeden ahkam keseceksin, Maden uzun yıllardır pilot olarak çalıştın. ŞİMDE NE OLDU DA SENDİKACILIK YAPMAK, HAK ARAMAK NERDEN ÇIKTI PİLOT KAPTAN DEMEZLER Mİ? SEN ALIŞMIŞSIN DÜMENDE DURMAYA HALA DÜMENİ İSTİYORSUN AMA NAFİLE... BAŞKA KAPIYA LÜTFEN.... THY Çalışanın 56 yıllık TEK KURUMSAL SENDİKASI VARDIR. Herkes tarafından bilinen HAVA İŞ SENDİKASI dır. Siz 1 yıl içinde yaş hattinden emekli olacaksınız. Sonrada insanları her zamanki gibi mağdur edeceksiniz. Emekli olunca en yakın HUZUREVİNDE Pilotluğa devam ederiniz. DÜMENİ hiç kimseye bırakmazsınız orda kaptan pilot yoksa her zamanki gibi yenilip çark mı edersiniz. Bilmem...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şak şak ~ 6 yıl önce
Çısın

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000