08 Eylül 2011, Perşembe 08:28:15

HAVAŞ MI HAVATAŞ MI?

İstanbul Taksim'den Atatürk ve Sabiha Gökçen Havaalanlarınıa müşteri taşıma işi yolcuları yoldan kimin kapacağı yarışına dönüştü. Havaş ile Havataş arasıhda yoldan müşteri kapma yarışı yaşanıyor...
  • havataş kime çalışıyorda sen kimi havataşta çalışmaya davet deiyorsun.....bizim karnımız başkalarının rızkına tok sen açsan git çalış ... ha..ağlayanın malı gülene kar etmez..gerçi sizler bunuda anlamazsınız..
  • ben anlamıyorum havaşın sözüm ona havataş çıkınca fiat düşürdüğünü yazanlar,sözüm ona kılık kıyafete havaş dahada önem vermişmişde,yok efendim,yolcunun yüzüne bakılmıyormuşta,havaş bitmişde bunu görmek lazımmışta,soruyorum benim kadardamı,biliyorsunuz,benim babam bu onurlu,şirketten emekli vede bende şu an bir çalışanıyım.yapmayın bir kurumu bilmeden karalamak orada çalışanlarında ahını almaktır ,sizi sağ duyuya davet ediyorum............saygılar
  • taklitlerin aslını yaşatmasına gerek yok çünkü aslı yıllardır var ve var olacak tabiiki size katılıyorum ama inanın aslı varken taklite gerek yok saygılar ....
  • taklitler aslını yaşatır.
  • fark kalitedir, fark giyimdir, fark uslupturi, fark yediğin ekmeğin nerden geldiğinin anlayışıdır,fark hizmettir.dolayısı ile havaş yolcusuna yıllardır bunu yapıyor.1975, 1980 yani o yıllarda topkapı otogarındaki simsarlar gibi çığırtkanlık yapmıyor havaş .lütfen bazıları için herşey olabilir para ama işide bilene bırakmak lazım.havaş bana göre türkiyeye göre dünya statüsü yeterli bir kurumdur bunu görmemek cidden yanlış olur.................amaç kaliteyse havaş her zaman kalitedir olmayan ise taklitten bile sakınsın sezarın hakkı sezara..
  • istanbuldaki rekabete sevindim darısı izmir'in başına
  • Yaşasın rekabet! Hem aynı mesafe için alınan ücret ucuzladı hemde önceden yolcunun yüzüne bakmayan çalışanlar şimdi yolda karşılayıp bagajını taşıyorlar. :)
  • demek ki mülki idare amiri,trafik ve güvenlik amiri memleketin hiçbir yerinde yok...yanmışız haberimiz yok gülüyoruz ağlanacak halimize...
  • Havalimanı taksicilerinin başka bir versiyonu olan yeni şirketin minibüscülerden bir farkı yok. Desenize kimse dokunamaz yandaş olduğundan. Yakında arrivalda da deve kesme seansları başlar.
  • Arama motoruna HAVAŞ yazın sitesi çıkıyor , HAVATAŞ yazın hiç bir site çıkmıyor , demek ki kurumsallaşamamış bir firma HAVATAŞ !
İstanbul Taksim'deki iki havaalanı yolcu taşıma şirketi arasındaki kapışma her gün yeni bir boyut kazanıyor.
 
Havaalanlarına gidecek yolcular, Havaş ve Havataş firmaları tarafından adeta yolları kesilerek kendi otobüslerine yönlendiriyor.
 
Taksim'den Atatürk ve Sabiha Gökçen havalanlarına yolcu taşıma işi yıllardan beri havaş tarafından yapılırken geçen ay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın açtığı ihaleye girerek çok yüksek ödeme karşılığında hatta çalışma hakkı kazanan Günaydın Turizm burada havaalanlarına otobüs seferleri yapmaya başladı.
 
Böylece havaalanlarına yolcu taşıyan firma sayısı ikiye çıktı.
 
Bu arada pazara yeni giren Günaydın Turizm'in müşteriyi kendisine çekmek için otobüslerine Havaş adını çağrıştıran biçimde Havataş adını yazdığı iddia edildi.
 
Bunun üzerine Havaş, marka taklidi yapıldığı bunun da haksız rekabet neden olduğu ididasıyla konuyu yargıya taşıdı. 
 
Ama Taksim'den havaalanlarına yolcu taşıma işi burada kalmadı.
 
Pazara yeni giren Günaydın Turizm'in sahibi Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği yüksek meblağın Havaş'ın buradan çekilmesi, havaalanlarına taşıma işini yalnız kendisinin yapacağı için verdiğini savunarak Havaş'ın bu işi artık yapmaması gerektiği söyledi.
 
Havaş'çılar ise ihale sözleşmesinde yolcu taşıma işinde tekel oluşturulacağına ilişkin bir düzenleme olmadığını, kendilerinin yolcu taşıma konusunda özel izinleri olduğunu belirterek işe devam etti.
 
Ancak buradan da beklenen sonuç çıkmamayınca iş bu kez havaalanlarına gidecek yolcuların iki firma tarafından yoldan çevrilmesine dönüştü.
 
Şimdi iki firmanın otobüs görevlilerinden Havaş'çılar metrodan çıkan yolcuları, Havataş'çılar da Taksim yönünden gelen yolcuları kendi otobüsleine yönlendirmek için yoldan müşteri kapmak için bir biriyle yarışıyor.
 
Havaalanına gidecek yolcular bu durumdan rahatsız olduklarını söyledi.
HAVAŞ MI HAVATAŞ MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 12 yıl önce
havataş kime çalışıyorda sen kimi havataşta çalışmaya davet deiyorsun.....bizim karnımız başkalarının rızkına tok sen açsan git çalış ... ha..ağlayanın malı gülene kar etmez..gerçi sizler bunuda anlamazsınız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben anlamıyorum havaşın sözüm ona havataş çıkınca fiat düşürdüğünü yazanlar,sözüm ona kılık kıyafete havaş dahada önem vermişmişde,yok efendim,yolcunun yüzüne bakılmıyormuşta,havaş bitmişde bunu görmek lazımmışta,soruyorum benim kadardamı,biliyorsunuz,benim babam bu onurlu,şirketten emekli vede bende şu an bir çalışanıyım.yapmayın bir kurumu bilmeden karalamak orada çalışanlarında ahını almaktır ,sizi sağ duyuya davet ediyorum............saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
taklitlerin aslını yaşatmasına gerek yok çünkü aslı yıllardır var ve var olacak tabiiki size katılıyorum ama inanın aslı varken taklite gerek yok saygılar ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
taklitler aslını yaşatır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
fark kalitedir, fark giyimdir, fark uslupturi, fark yediğin ekmeğin nerden geldiğinin anlayışıdır,fark hizmettir.dolayısı ile havaş yolcusuna yıllardır bunu yapıyor.1975, 1980 yani o yıllarda topkapı otogarındaki simsarlar gibi çığırtkanlık yapmıyor havaş .lütfen bazıları için herşey olabilir para ama işide bilene bırakmak lazım.havaş bana göre türkiyeye göre dünya statüsü yeterli bir kurumdur bunu görmemek cidden yanlış olur.................amaç kaliteyse havaş her zaman kalitedir olmayan ise taklitten bile sakınsın sezarın hakkı sezara..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
istanbuldaki rekabete sevindim darısı izmir'in başına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yaşasın rekabet! Hem aynı mesafe için alınan ücret ucuzladı hemde önceden yolcunun yüzüne bakmayan çalışanlar şimdi yolda karşılayıp bagajını taşıyorlar. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
demek ki mülki idare amiri,trafik ve güvenlik amiri memleketin hiçbir yerinde yok...yanmışız haberimiz yok gülüyoruz ağlanacak halimize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havalimanı taksicilerinin başka bir versiyonu olan yeni şirketin minibüscülerden bir farkı yok. Desenize kimse dokunamaz yandaş olduğundan. Yakında arrivalda da deve kesme seansları başlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arama motoruna HAVAŞ yazın sitesi çıkıyor , HAVATAŞ yazın hiç bir site çıkmıyor , demek ki kurumsallaşamamış bir firma HAVATAŞ !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000