04 Temmuz 2014, Cuma 15:28:09

HAVALİMANLARINDA SALDIRI ALARMI

ABD, Fransa ve İngiltere'yi havaalanlarına yönelik saldırılar gerçekleşebileceği konusunda uyardı. ABD'nin uyarısının ardından İngiltere ve Fransa havaalanlarını alarma geçirdi.
  • Var tabi var da saolsun türk yolcular başta olmak üzere kontuar da sorulan iki kelam güvenlik sorularına bile cevap verirken dünyanın tribine giriyorlar.
  • Bizim hava alanlarında bir önlem, bir faaliyet var mı??

İngiliz hükümeti, havaalanlarında güvenlik tedbirlerinin artırılması yönünde içeriği henüz kamuoyu ile paylaşılmayan yeni kararlar alındığını açıkladı.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İngiliz hükümetinin uluslararası ortakları ile müşterek şekilde havacılık güvenliğini düzenli olarak gözden geçirdiği belirtildi. Açıklamada, "Uçuş güvenliğimizi artırmak için bazı kararlar aldık. Bilinen sebeplerle bu değişikliklerin detayı üzerine yorumda bulunmayacağız" ifadeleri kullanıldı.

Uygulanacak güvenlik tedbirlerinin, yolcuların büyük kısmı için "ciddi bir aksamaya" yol açmayacağı ifade edilen açıklamada, "önemli seviyedeki tehdit derecesinde ise herhangi bir değişiklik olmayacağı" vurgulandı.

Havaalanı güvenlik tedbirlerinin önemine işaret edilen açıklamada, "Halkın emniyeti ve güvenliği bizi en yüksek derecede ilgilendirmektedir. İngiltere dünyanın bazı en güçlü uçuş güvenlik tedbirlerine sahip. Halkın güvenliğini sağlandığından emin olmak için gereken bütün adımları da atmaya devam edeceğiz” ifadesi yer aldı.

İngiliz yayın kurumu BBC ise özellikle Birleşik Krallık'tan ABD'ye doğrudan uçuşların yapıldığı havaalanlarında güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu.

ABD terörle mücadele yetkilileri de dün, El-Kaide’nin Suriye ve Yemen’deki uzantılarının "güvenlik taramasında saptanmadan havalimanlarından geçebilecek bombalar" üzerinde çalıştıklarının belirlenmesinin ardından güvenlik önlemlerini artırma kararı aldıklarını açıklamıştı.

FRANSA DA EK TEDBİRLER ALDI

Fransa hükümeti, havaalanlarında güvenlik tedbirlerinin artırılmasını kararlaştırdı. Tedbir kararının ayrıntıları gizlilik ilkesi gereği kamuoyuyla paylaşılmadı.

Fransa Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ABD'ye tüm doğrudan uçuşların olduğu havaalanlarında bu ülkeden gelen istek doğrultusunda güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

Açıklamada, yaz boyunca uygulanacak güvenlik tedbirleri nedeniyle uçuşlarda gecikmeler yaşanabileceği belirtildi.

ABD UGANDA VE CEZAYİR'İ DE UYARDI

ABD'nin uyarılarının ardından İngiltere ve Fransa havaalanlarındaki güvenlik önlemlerini artırdı. ABD, daha sonra Uganda ve Cezayir'i de aynı tehdit konusunda uyardı.

HAVALİMANLARINDA SALDIRI ALARMI

Yorumlar

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Var tabi var da saolsun türk yolcular başta olmak üzere kontuar da sorulan iki kelam güvenlik sorularına bile cevap verirken dünyanın tribine giriyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Endişeli ~ 10 yıl önce
Bizim hava alanlarında bir önlem, bir faaliyet var mı??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000