26 Temmuz 2014, Cumartesi 11:00:04

HAVALİMANLARINDA OY KULLANIMI BAŞLADI

Cumhurbaşkanı seçimi için gümrük kapılarında 10 Ağustos'a kadar sürecek oy verme işlemleri çerçevesinde havalimanlarında vatandaşlar oy kullanmaya başladı.
  • Sadece Ataturk'e inenler mi oy kullana bilecek? Malum havalimani bir tane degil...
  • SONUC BELLI NIYE SECIM YAPILIYOR KI NE KADAR FARK ATTIK BAK DESINLER DIYE MI ? 12 kez aynı sonuc yine aynı sonuc...
  • Ataturk havalimani denilmis ama Sabiha gokcene inenler napacak, kullanabilecek mi?

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy kullanma işlemi bu sabah 08:30'dan itibaren tüm gümrük noktalarında resmen başladı. Yurt dışında yaşayıp söz konusu tarihlerde Türkiye'de bulunan ya da randevu aldığı veya kendisi için belirlenen günde yaşadığı ülkede oyunu kullanmayan seçmenler için Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne Yüksek Seçim Kurulu yetkilileri nezaretinde 6 sandık konuldu.

Sandık başında Türkiye Cumhuriyeti (TC) kimlik numarasını gösteren nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportunu görevli memurlara ibraz eden seçmenler, sabah saatlerinden itibaren cumhurbaşkanını seçmek için oyunu kullandı.

Havalimanındaki 1. seçim sandığında oy kullanan Almanya'da yaşayan Rizeli Azmi Koyuncu, halkın istediği cumhurbaşkanını seçmesinin önemine değindi.

Koyuncu, seçilecek cumhurbaşkanından çok şeyler beklediklerini ifade ederek, "Bu memleketin Avrupa Birliği standartlarına uyması lazım. Bunlar yapılıyor da. Bugün memleketime izne geldiğim zaman Türkiye'nin eskisi gibi olmadığını görüyorum" dedi.

Singapur'dan Türkiye'ye geldiğini ifade eden Ahmet Atay da seçimin Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyerek, "Toplumu kucaklayan, birleştiren, ülkemizi yurt dışında seviyeli bir şekilde temsil edecek bir cumhurbaşkanı isterim" diye konuştu.

Dubai'den geldi, oyunu kullandı

Hümeyra Başlar da Türkiye'de cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine alışkın olmadıklarını dile getirdi. Başlar, halkın cumhurbaşkanını seçmesinin çok güzel olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Ben Mısır'da yaşadım, Ürdün'de yaşadım. Şu an Dubai'de yaşıyorum. 15 senedir yurt dışındayız. İlk zamanlara göre Türkiye'ye bakış açısı çok değişti. Bu bir gerçek. Ama son zamanlardaki karışıklık Türkiye'deki insanlar gibi bizi de çok üzüyor. İnşallah gelen kişi herkese aynı mesafeli ve adil olur. Umudumuz budur. İnşallah halkımız için en hayırlı olan neyse o olur."

ANTALYA'DA DA OY KULLANIM İŞLEMLERİ BAŞLADI

Antalya’da yurt dışında yaşayan veya ilerleyen günlerde Türkiye’de olamayacak olan ve oyunu kullanamayacak olan seçmenler için dış hatlar 1 terminaline Yüksek Seçim Kurulu yetkilileri nezaretinde 5 sandık konuldu. Sandık başındaki görevlilere Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya pasaportunu ibraz eden seçmenler sabah saatlerinden itibaren oylarını kullanmaya başladı. Cumhurbaşkanı adaylarının yer aldığı pusula ve mührü alan vatandaşlar, paravan arkasına geçerek istediği adayı seçti. Pusulayı zarfa koyan vatandaşlar zarfı kapatarak şeffaf sandığa bıraktı. Seçmenlerin kolaylıkla oy verme işlemlerini gerçekleştirebilmesi için havalimanı içine yön levhaları konuldu. Her gelenin istediği zaman oy kullanabilmesi için 3 vardiya halinde oy kullanımının devam edeceği belirtildi.

İlk defa Cumhurbaşkanını halkın seçeceğini ifade eden Ecem İş, "İnşallah ülkemiz için hayırlı olur. İlk kez oyumu kullandım. Yakında yurt dışına çıkacağım. Yurt dışında yaşasam da ülkem için hangi aday hayırlıysa onu seçtim" diye konuştu.

Almanya’dan gelen Cem Maraşlı, 2 hafta sonra tekrar geri döneceğini belirterek, "Sorunsuz şekilde oyumu kullandım. Ülkemiz için hayırlı olsun. Gelen kişinin demokrasiye sahip çıkmasını istiyorum. Memleket için en hayırlısı kimse o olsun" dedi.

Kosova’dan gelen Süreyya Kurtkaleli ise, "Seçimler milletimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

10 Ağustos'a kadar oy verilebilecek

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçim takvimine göre, gümrük kapılarında oy verme işlemi 10 Ağustos'a kadar sürecek.

Yurt dışında yaşayıp söz konusu Türkiye'de bulunan ya da randevu aldığı veya kendisi için belirlenen günde yaşadığı ülkede oyunu kullanmayan seçmenler, sadece gümrük kapılarında kurulan sandıklarda oyunu kullanabilecek. Seçmenlerin, gümrük kapısında oy kullanması için Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını gösteren nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportunu yanında bulundurması gerekecek. Nüfus cüzdanı veya pasaportunda kimlik numarası olmayanlar, üzerinde kimlik numarası bulunan ek bir kimlik belgesini göstermek zorunda olacak.







HAVALİMANLARINDA OY KULLANIMI BAŞLADI

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sadece Ataturk'e inenler mi oy kullana bilecek? Malum havalimani bir tane degil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
SONUC BELLI NIYE SECIM YAPILIYOR KI NE KADAR FARK ATTIK BAK DESINLER DIYE MI ? 12 kez aynı sonuc yine aynı sonuc...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ataturk havalimani denilmis ama Sabiha gokcene inenler napacak, kullanabilecek mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SPQ ~ 10 yıl önce
Haberin ilk cumlesinde berlitilmis zaten, okumadan neden yorum yaziyorsun anlamadim...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000