02 Nisan 2014, Çarşamba 08:12:58

HAVALİMANLARINDA İZLENİYOR OLABİLİRSİNİZ!

Google, uzun dönemdir üzerine çalıştığı internet erişimli gözlükleri Google Glass'ı ilk olarak havalimanlarında denemeye alıyor. Google, deneme amaçlı kullanmaları için 2 bin kişiye gözlük gönderdi.
  • Sürekli İnternet'e bağlıymis, oh millete aldığı radyasyon yetmemişti simdi birde kafadan emecek cork cork
  • 1984

Google’ın uzun dönemdir üzerine çalıştığı internet erişimli gözlükleri Google Glass, bir kaç ay içinde satışa sunulacak. Bir yılı aşkın süredir teknoloji dünyasının gündeminden düşmeyen Google Glass, 5 megapiksel kamerası ile 720p video kayıt yapabiliyor ve 16 GB belleği bulunuyor. Google, havalimanı görevlileri dahil 2 bin kişiye deneme amaçlı gözlük yolladı.

Virgin Atlantic Görevlisi Kenneth Steaward müşteri tepkilerini anlattı:

“Geri dönüşüm çok güzel. Bu yeni bir teknoloji ve insanlar merak ediyor. Hatta bazı yolculara denemeleri için gözlüğü verdim.’‘

Virgin Atlantic, Araştırma ve Geliştirme Müdürü Tim Graham ise Google Glass’ın uçağa biniş ve pasaport kontrolü prosedürünü hızlandıracağını belirtti:

“Şirket kurumsalımızda uyguladığımız her yenilik, biraz sihir, müşterilerimizi daha özel hissettirecektir. Bu çok güzel ve bizim için önemli bir marka değeri.’‘

Londra Havalimanı’nda da VIP terminali 6 hafta boyunca müşterilerine Google Glass ile merhaba diyecek.

Cenevre teknoloji deneme laboratuvarlarında her yeniliği test eden görevliler de Google Glass deneyiminden oldukça memnun. Hatta yeni gözlüklerin denenmesi için sahte bir uçuş kapısı bile düzenlendi.

Cenevre Havayolları Ar-Ge Müdürü Stephane Sheikh:

“2013’ün Mart ayında giyilebilir bilgisayar sistemini hava yollarımıza sokmaya karar verdik. Uçak yolculuklarında vakit kazanmak için aldığımız bu karar, Google Glass ile anlam kazanıyor. Uçuş kartınız gözlüklerle okutulabiliyor ve pasaportunuzu kontrol edebiliyorsunuz. Aynı zamanda da yolcuyla iletişim halinde oluyorsunuz. Böylelikle ne yolcu ne de zaman kaybediyorsunuz. Hava limanında görevli insanlar geleceğin teknolojilerinden ve Google Glass’dan çok umutlu. Eller serbest özelliğiyle devamlı internet erişimine sahip olmak bir yana her bilgiyi gözünüzün önünde bulmak ve yolcularla birebir iletişme geçmek çok mühim.’‘

Akıllı gözlüklerin en büyük artısı eller serbest özelliği ve bilgisayara bağlıyken çevreyle iletişimin bir an olsun kesilmemesi.

GPS ve SMS özelliği de bulunan Google Glass, Android 4.0.3 ve üstündeki işletim sistemlerini kullanacak.

HAVALİMANLARINDA İZLENİYOR OLABİLİRSİNİZ!

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sürekli İnternet'e bağlıymis, oh millete aldığı radyasyon yetmemişti simdi birde kafadan emecek cork cork

Yanıtla

Kalan karakter 1000
george orwell ~ 10 yıl önce
1984

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 10 yıl önce
Çok uc bir örnek oldu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000