03 Ekim 2016, Pazartesi 11:32:32

Havalimanlarında iphone operasyonu

Gümrük Muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda, kaçak olarak ülkeye sokulmaya çalışılan ve aralarında Türkiye’de henüz satışına başlanmayan iPhone 7’lerin de bulunduğu çok sayıda cep telefonu ele geçirildi.
  • Ucakta gorevli personel denmis ama kokpit bu tip islere asla tenezzul etmez. Ya ucan sef ya da kabin ekibidir olaylarda bahsi gecen.
  • Uzakdoğu uçuşlarında bilgisayar çiplerini uçak inişe geçerken bacaklarına bantlayan memurları da unutmadık
  • Ben cildiracagim bir I-phone 7 sahibi olabilmek icin. Allah'im noolur benim de I-phone 7'm olsun. Neden mi cok istiyorum I-phone 7? Cunku sey... eeee... seyy.. eeee.. hmmm bi saniye... eeeee.. sey var ya iste yaa.. eee... eeee.
  • evlerinde kasalar çıkanlar,paraları sıfırlayanlar,milletin orasına koyanlar,saatleri,rüşvetleri alanlara ne yapıldı ?
  • vatandas Telefon kullaniyor diye kdv + luks vergiyi ,birde ustune trt payi, yok ulkeye sokma parasi diye milleti eski telefonlara mecbur et, sonra facetime ile ccnturke baglan.. essege su kacirirsan, millet ya ordan ya burdan sokar o telefonu.. memlekete gelirken ilkoku arkadasim bile iphone istiyor.. bir keresinde 4 iphone ile geldim, inanin hepsi tanidik es dost icin, demek yakalansaydik kacakci diye airporthabere cikacaktik.. indirin vergiyi bizde tasimaktan kurtulalim, vergiyi ,kari yurtdisindaki adam ,ulke kazanacagina turkiye kazansin.. gerci bizde mantik oyle islemiyor, grand cheeroke aldim diesel 2016 ,vegisi hepsi 42.000 dolar , tr de baktim dusuk modeli 140.000 dolar, gunah degil mi millete.. ayni arabaya binmek icin benden 3 kat fazla calisacaksiniz.. bunun kazasi var, konforu var, can tasiyoruz icinde.. bir kizim bir oglum var, allah gostermesin bir kaza olsa en azindan bir noktaya kadar araba bizi korur.. vefat etsek, allah gostermesin,vatandasa saygi lutfen..
  • Birileride şu muhafaza memurlarını denetlese ya yedikleri rüşvetlerden dolayı 2.5 tlye ambar fişi veren adamlardan bahsediyoruz dimi haberde
  • :)))))))))))))
  • Dubai deki fiyat ile Tr arasında 600 Max 700 tl fark var. Dubai den telefon almak mantıksız.
  • Doğuda pkk lilar her türlü kaçakçılığı yapıyor, ceremesini buradakiler çekiyor.
  • Doco asci da ucucu, teknisyen, dispatcher, handling te ucucu, kimi kastediyor hepimize leke suruyorsun???

Gümrük Muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda, kaçak olarak ülkeye sokulmaya çalışılan ve aralarında Türkiye’de henüz satışına başlanmayan iPhone 7’lerin de bulunduğu çok sayıda cep telefonu ele geçirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen ilk operasyonda, New York-İstanbul seferini gerçekleştiren uçakta yer alan personelden biri uçağın Atatürk Havalimanı’na gelişinin ardından, polis pasaport işlemlerine müteakip, lavaboda uçuş kıyafetlerini değiştirerek, sivil kıyafetleriyle “Gümrüğe tabi eşyam yok” anlamına gelen yeşil hattı ve gümrük kontrol noktasını geçmek istedi. Şüpheli şahıs, Türkiye’ye giriş yapmak üzereyken, çıkış kapısında görevli gümrük muhafaza memurları tarafından durdurularak beraberinde getirdiği çantalarla X-ray cihazında kontrol edildi. Yapılan kontrolde şahsın valizleri içerisinde 6 adet iPhone 7, 3 adet kol saati ve 40 parça tekstil ürününe rastlandı.

36 iPhone’la yakalandı

Adnan Menderes Havalimanı’nda gerçekleştirilen ikinci operasyonda da bölge amirliği personelince yapılan risk analizleri çerçevesinde belirlenen, San Francisco’dan gelen ve kayıp eşya ofisinde bekleyen bir adet valiz aramaya alındı. Yapılan kontrollerde 6 adet iPhone 7, 2 adet kol saati, 1 adet drone ve 20 adet cüzdan ele geçirildi. Söz konusu eşyalara el konuldu. Ekipler tarafından Antalya Havalimanı’nda gerçekleştirilen operasyonda Washington Havalimanı’ndan gelen yolcunun valizinde ve sırt çantasında yapılan aramada 36 adet iPhone 7, 1 adet iPhone 6S Plus ile 2 adet iPad ve çok sayıda telefon aparatı ele geçirildi. Türkiye’de henüz satışa çıkmayan ve bu nedenle karaborsaya düşen iPhone 7 telefonları kaçak yollarla ülkeye sokmaya çalışan üç kişi hakkında yasal işlem başlatıldı. (gazetevatan)

Havalimanlarında iphone operasyonu

Yorumlar Tüm Yorumlar (67)

Misafir ~ 8 yıl önce
Ucakta gorevli personel denmis ama kokpit bu tip islere asla tenezzul etmez. Ya ucan sef ya da kabin ekibidir olaylarda bahsi gecen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok ya ~ 8 yıl önce
Şimdi öyle diyosunuzda sayın hocam tenezzül edilen birsürü şey var emin olmadan damga yapıştırmayın zira herkes biliyor herşeyi ama çuvaldızı da biraz dokundurmak lazım saygılar
Heye gardaş ! ~ 8 yıl önce
Bu gözler neler gördü aahh ah!!! O çantalara atılan ekmekler, meyvelerin çantaya atılması (daha kimse yemeden) oteldeki kahvaltıdan aşırılan kapalı kutu yoğurt süt vs ahhh sevgili kokpit ! Ayrımcılık yapmayalım, kişiye has davranışlar bunlar, kabin ekibi deyip sıyrılamazsınız Efendi!
Ben ~ 8 yıl önce
Ben gittiğimiz mekandan BARDAK çalanını gördüm. Otel kahvaltısına sırt çantasıyla inenleri gördüm. Herkes herşeyi yapabilir, ayrım yapmamak lazım.
Zamanında ~ 8 yıl önce
Uzakdoğu uçuşlarında bilgisayar çiplerini uçak inişe geçerken bacaklarına bantlayan memurları da unutmadık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayfonyedi ~ 8 yıl önce
Ben cildiracagim bir I-phone 7 sahibi olabilmek icin. Allah'im noolur benim de I-phone 7'm olsun. Neden mi cok istiyorum I-phone 7? Cunku sey... eeee... seyy.. eeee.. hmmm bi saniye... eeeee.. sey var ya iste yaa.. eee... eeee.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyi de ~ 8 yıl önce
evlerinde kasalar çıkanlar,paraları sıfırlayanlar,milletin orasına koyanlar,saatleri,rüşvetleri alanlara ne yapıldı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reyiz ~ 8 yıl önce
Vatan haini fetöcü en büyük hırsız sensin Reise dil uzatma keserler o dili.
reyiz misin nesin ~ 8 yıl önce
Ağrına mı gitti? Yoksa sen de kul hakkı yiyen,götürücülerden biri misin? Sahiplerin belli ki seni iyi beslemiş sen git de biraz daha kemik dişle yağcı yalaka !
ztk ~ 8 yıl önce
vatandas Telefon kullaniyor diye kdv + luks vergiyi ,birde ustune trt payi, yok ulkeye sokma parasi diye milleti eski telefonlara mecbur et, sonra facetime ile ccnturke baglan.. essege su kacirirsan, millet ya ordan ya burdan sokar o telefonu.. memlekete gelirken ilkoku arkadasim bile iphone istiyor.. bir keresinde 4 iphone ile geldim, inanin hepsi tanidik es dost icin, demek yakalansaydik kacakci diye airporthabere cikacaktik.. indirin vergiyi bizde tasimaktan kurtulalim, vergiyi ,kari yurtdisindaki adam ,ulke kazanacagina turkiye kazansin.. gerci bizde mantik oyle islemiyor, grand cheeroke aldim diesel 2016 ,vegisi hepsi 42.000 dolar , tr de baktim dusuk modeli 140.000 dolar, gunah degil mi millete.. ayni arabaya binmek icin benden 3 kat fazla calisacaksiniz.. bunun kazasi var, konforu var, can tasiyoruz icinde.. bir kizim bir oglum var, allah gostermesin bir kaza olsa en azindan bir noktaya kadar araba bizi korur.. vefat etsek, allah gostermesin,vatandasa saygi lutfen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boşver ~ 8 yıl önce
kimse darılmasın,kızmasın ama bu koyun millet herşeye müstehak...
:) ~ 8 yıl önce
Birileride şu muhafaza memurlarını denetlese ya yedikleri rüşvetlerden dolayı 2.5 tlye ambar fişi veren adamlardan bahsediyoruz dimi haberde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 8 yıl önce
:)))))))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayfon uygulaması ~ 8 yıl önce
Dubai deki fiyat ile Tr arasında 600 Max 700 tl fark var. Dubai den telefon almak mantıksız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu coğrafyadan ~ 8 yıl önce
Doğuda pkk lilar her türlü kaçakçılığı yapıyor, ceremesini buradakiler çekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucucu derken ~ 8 yıl önce
Doco asci da ucucu, teknisyen, dispatcher, handling te ucucu, kimi kastediyor hepimize leke suruyorsun???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknisyen ~ 8 yıl önce
Newyork istanbul teknisyen ucmaz.Teknisyeni karalama.diger seceneklere bak
Zan altı ~ 8 yıl önce
Birincisi teknisyen değil uçak teknisyeni İkincisi Newyork- istanbul uçuşunda uçak teknisyeni gitmiyor
Zan altı ~ 8 yıl önce
3 ?
? ~ 8 yıl önce
Pilot milot hostes mostes ??
Handling ~ 8 yıl önce
Handling de ucucu derken? Hangi handling ucuyor jfk-ist? Handlingi de eleyin, diger seceneklere bakin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000