07 Temmuz 2014, Pazartesi 11:07:59

HAVALİMANLARINDA AB VATANDAŞLARINA GEÇİŞ KOLAYLIĞI

Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarının Alman havalimanlarından sınır geçişleri artık daha kolay olacak.
  • pes denen arkadaşa..... o çok beğendiğin ülkelerin hemen hemen hepsine gittim... neyin ne olduğunu da senden oldukça fazlaca bilirim... pasaportumda ki vizelerin sayısı senin yorum sayından fazladır... işi edebiyata vurursak seninle çok şeyler konuşurum....sen benim ne demek istediğimi anlamadan yorum yaptığın için cevap dahi vermiyorum..... gereksiz
  • adam bizi transit olarak bile sokmuyor..
  • 20 yıl geriden geldiğimizi kim söylüyor..... Arkadaşlar benim ailem Berlinde yaşar, eşim Rusya tarafından...... hem Almanı hemde Rus-Ukrayna ve Moldovalısı bize hep gelir gider..... İş keza bizde oralara gideriz..... Özellikle Almanların siz bizi geçmişsiniz, burası aynı new york, berlin'de bir şey yok, evler eski Almanlar fakir dediğini çok değil 2 hafta önce halamın kocası olan Alman eniştemden duydum... Bunun dışında daha bir çok Alman ( Alman pasaportlu Türkler aklınıza gelmesin ) bize hep söylerler, özellikle şu büyük hava alanı onlarda büyük sendroma sebep olmuş :) Avrupa'da tıbbi durumlar bile çok geri durumdayken bir arkadaşın 20 geriden gelen ülke konumlandırmasında bulunması bana çok manidar geldi, ben oralara gittim sokaklar idrar kokar dahasını anlatmayayım size ayıp olmasın, ancak Trafik'de ve insani değerlerde bırakın 20 yılı çok daha ilerideler buda bir gerçek..... not: Güneydoğu Anadolu bölgesini bu dediklerimin içerisine katmıyorum, orası farklı....
  • Gecmisin de wc kulturu dahi olmayan ulkeleri bana medeni yapmayin Allah askina... Arkadasa katiliyorum! Turk halkina gore avrupa degerli ama asil avrupa bizim cennet ulkemiz!!! ahh bunu bir idraak edebilsek.
  • Turkiye gozlerinde onemsiz... Bu onemsizlesmeyi de kendi haklimiz ve medya yaratiyor! Biz toplum olarak avrupaya ozenirken (ozenmek sacma gelmistir her zaman bana) onlar bize alttan bakiyor. Guya medeniler? medeniyetten bi haberler!

Alman Federal Polisi; Münih, Frankfurt, Düsseldorf ve Hamburg havalimanlarında otomatik pasaport kontrolü yapan EasyPass uygulamasına geçti. 18 yaş üstü elektronik pasaportu olan AB vatandaşlarının faydalanacağı sistem Türk pasaportları için geçerli değil.

Havalimanlarında güvenlikten ve sınır kontrollerinden sorumlu Federal Polis, Almanya’nın dört büyük havalimanında EasyPass uygulaması başlattı.

Münih, Frankfurt, Düsseldorf ve Hamburg havalimanlarında otomatik pasaport kontrol sistemi (Easypass) kuran Federal Polis, Alman hudut sınırına giriş ve çıkışlarda vatandaşların pasaport kontrollerini polis memurları yerine bu otomatik makinelerle yapıyor.

18 yaşın üzerinde Avrupa Birliği (AB) vatandaşı olup elektronik pasaporta sahip olanlar için kurulan sistem, sınır kapısında rahatça girip çıkma imkanı sağlıyor.

Sistem çok basit işliyor: söz konusu pasaporta sahip AB vatandaşları, pasaportlarını Easypass sisteminin kurulduğu yerdeki makinalara okutturuyor. Pasaportun geçerli olduğunu tespit eden makine, iki kapılı kabinenin ilk kapısını açıyor ve vatandaş kabineye giriyor.

İkinci kapı üzerinde bulunan kameralı sistem, kabine giren kişisinin okutulan pasaportdaki kişi ile aynı olup olmadığını ve bu kişi hakkında herhangi bir arama, tutuklama, vb. kararların olup olmadığını inceliyor. Herhangi bir sorun yoksa ikinci kapı da açılıyor ve vatandaş sınır kapısından polis memuru kontrolü olmadan geçiyor.

Tüm işlem, yaklaşık bir dakika içinde bitiyor. Sistemde polisin tek görevi ise, kabinlerin arka tarafına kurulmuş küçük kulubeden olanı biteni takip etmek ve herhangi bir sorun yaşanırsa vatandaşlara yardımcı olmak.

Münih Havalimanında kurulan sistemi uygulamalı bir şekilde Zaman’a gösteren Federal Polis basın sözcülerinden Matthias Knott, iki terminali bulunan limanın ikinci terminalinde hem ülkeye giriş hem de çıkış olmak üzere iki adet, birinci terminalinde ise sadece sınırdan giriş alanında bir adet sistem kurulduğunu anlattı.

Yeni sistemde vatandaşların pasaport kontrollerini kendilerinin yapabileceğini ifade eden Knott, kontrollerin en az polis memuru kadar güvenli ve hızlı olduğunu anlattı.

Bu şekilde Federal Polisin kısa sürede daha fazla yolcu kontorolü yapıp, yolculara zaman kazandıracağını anlatan Knott, sistemden Türk pasaportu olan vatandaşların geçemeyeceğini, onların yine polis memurlarına gidip kontrolden geçmeleri gerektiğini söyledi.

Federal Polis yayınladığı basın açıklamasında bu yılın Şubat ayında ikinci terminalin giden yolcular kısmına kurulan EasyPass sisteminin test aşamasını başarıyla tamamladığı ve her ay yaklaşık 50 bin yolcunun yeni pasaport kontrol sisteminden geçtiğini duyurdu.

Sistemi değerlendiren Federal Polis Münih Havalimanı şefi Peter Horst, Münihte her gün 38 bin yolcunun kontrol edilmesi gerektiğini ve otomatik sistem sayesinde kontrollerin daha hızlı yapılacağını kaydetti.

Münih Havalimanı şefi Dr. Michael Kerkloh da yeni sistemin daha fazla konfor ve verim imkanı sunduğunu belirtti. Sistemden AB vatandaşlarının yanı sıra İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein vatandaşları ve Alman pasaportu olan Türkler de faydalanacak.

Vatandaşlar, isterlerse eskisi gibi pasaport kontrollerini yine polis memurlarına da yaptırabilecek. (Zaman)

HAVALİMANLARINDA AB VATANDAŞLARINA GEÇİŞ KOLAYLIĞI

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

ilya ~ 10 yıl önce
pes denen arkadaşa..... o çok beğendiğin ülkelerin hemen hemen hepsine gittim... neyin ne olduğunu da senden oldukça fazlaca bilirim... pasaportumda ki vizelerin sayısı senin yorum sayından fazladır... işi edebiyata vurursak seninle çok şeyler konuşurum....sen benim ne demek istediğimi anlamadan yorum yaptığın için cevap dahi vermiyorum..... gereksiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
transit ~ 10 yıl önce
adam bizi transit olarak bile sokmuyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilya ~ 10 yıl önce
20 yıl geriden geldiğimizi kim söylüyor..... Arkadaşlar benim ailem Berlinde yaşar, eşim Rusya tarafından...... hem Almanı hemde Rus-Ukrayna ve Moldovalısı bize hep gelir gider..... İş keza bizde oralara gideriz..... Özellikle Almanların siz bizi geçmişsiniz, burası aynı new york, berlin'de bir şey yok, evler eski Almanlar fakir dediğini çok değil 2 hafta önce halamın kocası olan Alman eniştemden duydum... Bunun dışında daha bir çok Alman ( Alman pasaportlu Türkler aklınıza gelmesin ) bize hep söylerler, özellikle şu büyük hava alanı onlarda büyük sendroma sebep olmuş :) Avrupa'da tıbbi durumlar bile çok geri durumdayken bir arkadaşın 20 geriden gelen ülke konumlandırmasında bulunması bana çok manidar geldi, ben oralara gittim sokaklar idrar kokar dahasını anlatmayayım size ayıp olmasın, ancak Trafik'de ve insani değerlerde bırakın 20 yılı çok daha ilerideler buda bir gerçek..... not: Güneydoğu Anadolu bölgesini bu dediklerimin içerisine katmıyorum, orası farklı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilya'ya ~ 10 yıl önce
"bir ülkenin geri kalmış olup olmadığını anlamak için insanların ölüm şekillerine bakın." albert camus
pes ~ 10 yıl önce
20 yıl geriden gelmekten basettiğimizde sen hala bu şekilde örnekler veriyorsan, sen fikir beyan etme bence.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gecmisin de wc kulturu dahi olmayan ulkeleri bana medeni yapmayin Allah askina... Arkadasa katiliyorum! Turk halkina gore avrupa degerli ama asil avrupa bizim cennet ulkemiz!!! ahh bunu bir idraak edebilsek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaw he he 2 ~ 10 yıl önce
sorun da o ya, en basit seyi yapamıyorsun daha :)))
wc kulturu ~ 10 yıl önce
Hala wc kulturu mu ya :) Artik adamlarin ileride oldugunu bir kabullen( Efes'e gidersen adamlarin bizden yuzyillar once wc kullandigina sahit olursun)
ztk ~ 10 yıl önce
gecmisinde tuvalet kulturu olmayan bir ilkede yasamak istiyorum..
TJ ~ 10 yıl önce
Adamlarda WC kültürü yok ama uzaya çıkıyorlar.Sen hala ANKA'yı uçurma derdindesin.Farkımız bu.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Turkiye gozlerinde onemsiz... Bu onemsizlesmeyi de kendi haklimiz ve medya yaratiyor! Biz toplum olarak avrupaya ozenirken (ozenmek sacma gelmistir her zaman bana) onlar bize alttan bakiyor. Guya medeniler? medeniyetten bi haberler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anca konus ~ 10 yıl önce
şimdi adamlar kendilerinden 20 yıl geride geldiği için seni aralarına almayınca medeniyetsiz mi oldular? sen once egri otur dogru konus.. özenilen bir ülke yarat, onu da korumayı, gelene gecene han yapmamayı bil. zenginin malı zügürdün cenesini yorar misali anca burda atıp tutmak duser sana..
:) ~ 10 yıl önce
yaw yaran var gocunuyorsun demek, madem medeniyetsizler gitme kardeşim.. adamların işine de karışma,sana mı sorack kimi alıp almayacağını :)
SAW ~ 10 yıl önce
yaw he he, sen daha medenisin tamam..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000