30 Haziran 2015, Salı 11:47:10

Havalimanlarına vücut tarayıcılar geliyor

Havalimanlarındaki kontrol noktası teke düşüyor. Pilot uygulama yarın İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda başlayacak. 1 Eylül tarihinden itibaren ise yurtdışı bağlantılı havalimanlarına 'vücut tarayıcılar' yerleştirilecek.
  • tarayan bay ise aşağılık kompleksine tutulur. Bayan ise nutku tutulur. Her ikisi de 1 hafta iş göremez raporu alır, uzun süre psikolojik tedaviye maruz kalmak zorunda kalır. Sölemedi demeyin bakın.
  • Potasyum almaktan çabuk gidersin seni muzcu. heee birde kabız yapar
  • ya arkadaşlar neden kimse havaalanındaki trolley bulma rezaletinden bahsetmiyor. gelin bu konuda sesimizi yükseltelim. bir kaç tane davar kılıklı herif düşmüş 1 tl nin peşine. ben böyle rezalet görmedim. neden biz hep eziyet hep eziyet yahu. hiç mi bunlar uçağa binmediler ve kör müdürler de daha körükten itibaren insanlar el bagajlarını bile mini trolleylere koyarlar hemen uçağın körüğünden çıkışta onlarcası bekler seni. ama gel gör bizde mübarekler hint kumaşı. bakın bu ayrıntılar çok önemli medeniyet için eğer mevcut uygulama devam ederse bizim insan yerine konulduğumuz yok demektir. hiç mi gazeteci gidip bunu gündeme getirmez bir aptal ben miyim yahu? her gittiğimde kavga ederim herkes ben sorumlu degilim der bunu nereye bildireceğiz.
  • Kabinde ve kokpitteki radyasyon dozu bu scanner den daha yüksek.bu yüzden panike gerek yok..
  • Dunyanin hicbir havalimainda iki kontrol noktası yok. Bizde de kaldirilmasi isabet olur. Bahsedilen tarama cihazlari halen Amsterdam, Paris gibi buyuk limanlarda kullanılıyor. ciplak göster digi falan da yok her seye inanmayin
  • Bu cihazdan geçerken alınan doz, 1 muzu yediğinizde aldığınız doz ile yaklaşık olarak aynıymış....
  • Bu makina kullanılacaksa tüm görüntüyü operatörlerin analiz etmesi yerine yazılım vasıtası ile sadece riskli bireylerin belirlendiği bir duruma getirilmesi gerekiyor. Aksi halde insan haklarını birinci dereceden ihlal eden bir durum. Bunun yanında "non-ionizing electromagnetic radiation" ve onizing electromagnetic radiation temeline dayandığı için vücuda elektromagnetik dalga gönderilmesi sonucu insan sağlığını azda olsa tehdit eden bir uygulama olacağı ve bunu tüm kitlelere uygulayacağı için kabul edilebilir bir güvenlik uygulaması olmaktan uzak bir cihaz...Bunun yanında hali hazırda kullanılan dedektörlerde çok masum sayılmaz...
  • saçmalığın daniskası. bu şu demek; yanınızda silah varsa üzerinizde terminale sokamazsınız ama çantanızda sokabilirsiniz. komiklik mi yapıyorsunuz yaa. adamın yanında silah varsa niye üzerinde soksun? çantasına koyar içeride çıkartır. ya tamamen kaldırın ya da çantalarda aransın. tek başına vücut tarayıcı ne işe yarayacak. adam çantasında sokar ne sokacaksa, bunu düşünemeyecek kadar yetersizmisiniz siz??????
  • Bu cihaz kişinin gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle pek çok Avrupa ülkesinde davalık, ve kullanılamıyor. Siz ise burada muhteşem bir şeymiş gibi anlatıyorsunuz. Bunun yanında, güvenlik noktasının tek'e indirilmesi ise zaten yapılması gereken bir şey. Ben dünyanın başka bir yerinde 2 kontrol noktasından geçmedim hiç...
  • Bu makina şimdi bizi alanda çıplak mı gösterecek! Peki aramayı girmeyeni nasil alana alacaklar! kişisel mahremiyete karşı goruntuleri koruyacakları mı yoksa silecekler mi? Yine bize yukleyecekler radyasyonu. Zaten kanser vakaları bomba gibi elimizde patlarken bir de boyle makina çıkardilar başımıza.

Havalimanlarındaki kontrol noktası teke düşüyor. Pilot uygulama yarın İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda başlayacak. 1 Eylül tarihinden itibaren ise yurtdışı bağlantılı havalimanlarına 'vücut tarayıcılar' yerleştirilecek.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre son yıllarda havayolu şirketlerindeki artış ve bilet fiyatlarındaki düşüşe paralel olarak uçakla yolculuk etmek lüks olmaktan çıktı. Türkiye’nin hemen hemen tüm illerine havaalanı açıldı. Bu durum seyahatte konfor getirirken, havaalanlarına da 'yoğunluk' olarak döndü. Hem yoğun talepten hem de son dakikacı oluşumuzdan dolayı havaalanlarının kontrol noktalarında uzun kuyruklar oluşmaya başladı. İki ayrı kontrol noktasında ayrı ayrı ve çok detaylı aranmak yolcuk yapacakları oldukça sıkıntıya sokmaya başlamıştı ancak bugün Milli Sivil Havacılık Güvenliği Kurulu’ndan devrim niteliğinde bir karar çıktı. Havaalanlarındaki iki kontrol noktası artık teke iniyor. Bunun ilk adımı ise yarın İzmir’de atılıyor.

TÜRKİYE GENELİNE YAYILACAK

Milli Sivil Havacılık Güvenliği Kurulu’nun yeni uygulamasıyla 11 milyon kişinin kullandığı İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na girişte yapılan güvenlik uygulaması, yolcuların konforunu sağlamak ve yolcu akışını hızlandırmak amacıyla sona erdirilecek. Artık yolcular Adnan Menderes Havalimanı'nda tek kontrol noktasından geçerek uçağa gidecek. Bu uygulama eğer beklendiği gibi güvenli şekilde devam eder ve istenilen sonucu verirse ülke genelinde uygulanmaya başlanacak. Böylece uçağa yetişme telaşında olan yolcuların en çok mağdur oldukları bu durum da ortadan kalkmış olacak.

SANİYELER İÇİNDE TARIYOR

Bir yenilik de kontrol noktalarındaki tarayıcılar için geliyor. Karara göre, 1 Eylül'den itibaren, yurtdışına açık 11 havalimanında 'vücut tarayıcı' cihaz kullanımına başlanacak. Cihazlar, vücudu saniyeler içinde tarıyor. Uygulama, İstanbul'daki Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarıyla, İzmir Adnan Menderes, Ankara Esenboğa, Antalya, Bodrum, Dalaman, Adana, Trabzon ile Şanlıurfa'daki GAP ve Kütahya'daki havalimanında yaygınlaşacak. Ancak sürenin uzama ihtimali var.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR

Sistem günlük hayatta çoğu zaman kullandığımız x-ray cihazları gibi 4 tarafı çevrili bir cihazla çalıştırılıyor. Sırası gelen yolcu cihaza girip ellerini yukarı kaldırarak bir süre bekliyor. Cihazdaki boyutlu radar tarayıcıları sayesinde vücut tarayıcı çalıştırılıyor ve platformda bulunan insanın 3 boyutlu halini önden ve arkadan bilgisayara çıkartıyor.

SİVİLLER DE GELİYOR

Havalimanında kontrol noktasının teke inecek olmasıyla kullanılacak olan güvenlik, ikinci güvenlik alanındaki önlemleri güçlendirilecek. Havalimanı içinde de sivil polisler görev yapacak. Ayrıca tek güvenlik noktası içinde 'arındırılmış alanlar' yer alacak.  

Havalimanlarına vücut tarayıcılar geliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Beni ~ 9 yıl önce
tarayan bay ise aşağılık kompleksine tutulur. Bayan ise nutku tutulur. Her ikisi de 1 hafta iş göremez raporu alır, uzun süre psikolojik tedaviye maruz kalmak zorunda kalır. Sölemedi demeyin bakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1scan1muz ~ 9 yıl önce
Potasyum almaktan çabuk gidersin seni muzcu. heee birde kabız yapar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
torlleyler ~ 9 yıl önce
ya arkadaşlar neden kimse havaalanındaki trolley bulma rezaletinden bahsetmiyor. gelin bu konuda sesimizi yükseltelim. bir kaç tane davar kılıklı herif düşmüş 1 tl nin peşine. ben böyle rezalet görmedim. neden biz hep eziyet hep eziyet yahu. hiç mi bunlar uçağa binmediler ve kör müdürler de daha körükten itibaren insanlar el bagajlarını bile mini trolleylere koyarlar hemen uçağın körüğünden çıkışta onlarcası bekler seni. ama gel gör bizde mübarekler hint kumaşı. bakın bu ayrıntılar çok önemli medeniyet için eğer mevcut uygulama devam ederse bizim insan yerine konulduğumuz yok demektir. hiç mi gazeteci gidip bunu gündeme getirmez bir aptal ben miyim yahu? her gittiğimde kavga ederim herkes ben sorumlu degilim der bunu nereye bildireceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Realist ~ 9 yıl önce
Kabinde ve kokpitteki radyasyon dozu bu scanner den daha yüksek.bu yüzden panike gerek yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reAlist ~ 9 yıl önce
Sen Geiger sayacımısın paşam?
bro ~ 9 yıl önce
naber la chemical brothers
mantikli ~ 9 yıl önce
Dunyanin hicbir havalimainda iki kontrol noktası yok. Bizde de kaldirilmasi isabet olur. Bahsedilen tarama cihazlari halen Amsterdam, Paris gibi buyuk limanlarda kullanılıyor. ciplak göster digi falan da yok her seye inanmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 9 yıl önce
Amsterdam havalimanında var bundan
1scan1muz ~ 9 yıl önce
Bu cihazdan geçerken alınan doz, 1 muzu yediğinizde aldığınız doz ile yaklaşık olarak aynıymış....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 9 yıl önce
ben havalimanında çalışıyorum, hergün ortalama 20 kere geçiyorum. günde 20 muz biraz çok değil mi? düz duvara tırmanır insan hergün 20 muz. bu olumlu tarafı. birde 20 muzun vücuda nasıl bir zararı olur. var mı bilen?
"No nudity" ~ 9 yıl önce
Bu makina kullanılacaksa tüm görüntüyü operatörlerin analiz etmesi yerine yazılım vasıtası ile sadece riskli bireylerin belirlendiği bir duruma getirilmesi gerekiyor. Aksi halde insan haklarını birinci dereceden ihlal eden bir durum. Bunun yanında "non-ionizing electromagnetic radiation" ve onizing electromagnetic radiation temeline dayandığı için vücuda elektromagnetik dalga gönderilmesi sonucu insan sağlığını azda olsa tehdit eden bir uygulama olacağı ve bunu tüm kitlelere uygulayacağı için kabul edilebilir bir güvenlik uygulaması olmaktan uzak bir cihaz...Bunun yanında hali hazırda kullanılan dedektörlerde çok masum sayılmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saçmalık ~ 9 yıl önce
saçmalığın daniskası. bu şu demek; yanınızda silah varsa üzerinizde terminale sokamazsınız ama çantanızda sokabilirsiniz. komiklik mi yapıyorsunuz yaa. adamın yanında silah varsa niye üzerinde soksun? çantasına koyar içeride çıkartır. ya tamamen kaldırın ya da çantalarda aransın. tek başına vücut tarayıcı ne işe yarayacak. adam çantasında sokar ne sokacaksa, bunu düşünemeyecek kadar yetersizmisiniz siz??????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gizlilik İhlali ~ 9 yıl önce
Bu cihaz kişinin gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle pek çok Avrupa ülkesinde davalık, ve kullanılamıyor. Siz ise burada muhteşem bir şeymiş gibi anlatıyorsunuz. Bunun yanında, güvenlik noktasının tek'e indirilmesi ise zaten yapılması gereken bir şey. Ben dünyanın başka bir yerinde 2 kontrol noktasından geçmedim hiç...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Almancı ~ 9 yıl önce
Eminmisin ?? stuttgart airportta var bu uygulama avrupanin gobegi almanya zaten ..
FMO-Spotter ~ 9 yıl önce
Hangi ülkelerde davalik olup kullanilmiyor? Bir misal verirmisin?
FMO-Spotter ~ 9 yıl önce
@Gizlilik ihlali: Örnek gösteremedigine göre salliyorsun...
Rumuzsuz ~ 9 yıl önce
Almancı rumuzlu arkadaş, o dediğin cihazdan geçmek isteğe (gönüllülük esasına) bağlı ve sadece yazıyı oku(ya)mayanların olduğu bölümde. Ben bu makinayla taranmak istemiyorum dediğin anda buyrun diyorek elle tarıyorlar. Bizde malesef öyle olmaz o iş!
CEO ~ 9 yıl önce
Bu makina şimdi bizi alanda çıplak mı gösterecek! Peki aramayı girmeyeni nasil alana alacaklar! kişisel mahremiyete karşı goruntuleri koruyacakları mı yoksa silecekler mi? Yine bize yukleyecekler radyasyonu. Zaten kanser vakaları bomba gibi elimizde patlarken bir de boyle makina çıkardilar başımıza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000