16 Mayıs 2008, Cuma 12:29:37

Havalimanlarına GREV DARBESİ!

Norveç'te havayolu çalışanları, aylıklarına zam yapılmaması nedeniyle greve gidiyor. Grev nedeniyle ülke genelindeki 5 havalimanının hava trafiğine kapanacağı bildirildi.
  • Türkiye'de nerdeyse bütün havayolu şirketleri ve yer hizmetleri şirketlerinde çalışanların tamamı gerçekten çok uzun saatler boyunca ayakta kalmak ya da uçmak zorunda kaıyorlar ancak haklarını alamıyorlar.Sendikalaşmaya şirket yönetimleri izin verdirmediği için ve zaten işsizlik problemi olan ülkemizde birde toplu ayaklanmalara gidersem işimdende olurum korkusuyla kimse hareket edemiyor veya ettirilmiyor.Zaman değişiyor ve hızla ilerliyor ama nelerin değişmesine tanık olacağız gerçekten merak ediyorum.
  • norveç'te de her ülkedeki gibi enflasyon var(%2-3 civarı).dünyada trilyonlarca doları yönetip yüzmilyarlarca dolar kar eden 15-20 şirket neden daha fazla kazanmak istiyorsa ordaki işçilerin amacı da aynı.bugüne kadar bunu başardıkları için de orası norveç burası da türkiye.
  • Hak arama mücadelesi gelişmemiş milletler, toplumun değişik katmanları,kölelikten kurtulamamış demektir. Kontrol altında tutulan sivil!toplum örgütleri olduğu sürece, hak arama mücadelesi gelişemez. Ülkemizde sivil toplumun önünde en büyük engel mevcut dernekler ve sendikalardır.Üyeler sendikalara hak arama çatısı olarak değilde siyasi parti çatısı olarak görüpde üye oluyorsa, böyle bir topluluk, çalışanlar kendilerini köle olmaktan kurtaramazlar. Kölelikten kurtulmanın ilk yolu sorgulamaktan geçer.
  • turkiyedeki tüm havayolu calışanları özellikle ucus personeli inanılmaz kotu şartlarda calısıyorlar ve hakkettiklerini asla alamıyorlar.Ustelik grev bile yapılamıyor yapmaya kalk kapının onune koyuyorlar.Personelini mutlu edemeyen hiçbir şirket kazanamaz.Umarım bir şeyler artık duzelir.
  • Norveç gibi enflasyonun olmadığı bir ülkede havalimanı çalışanları neden greve giderler. Anlamak mümkün değil.. Ki çalışanlara her türlü kolaylıklar sağlandığı halde. Daha ne istiyorlar, Bizdeki gibi olsalar ne yapacaklar acaba.

Norveç'te havayolu çalışanları, aylıklarına zam yapılmaması nedeniyle greve gidiyor. Grev nedeniyle ülke genelindeki 5 havalimanının hava trafiğine kapanacağı bildirildi. Norveç Sivil Havacılık ve Havalimanı İşçi Sendikası görüşmelerinden bir sonuç alınamaması üzerine, Harstad (Bergen), Narvik, Molde, Moi Rana ve başkent Oslo'nun uluslararası Gardemoen Havalimanı hava trafiğine kapanacak.

İskandinavya Hava Yolları (SAS) grev nedeniyle bugünden itibaren Stockholm-Bergen uçuşlarını iptal ett

Havalimanlarına GREV DARBESİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

xxxxx ~ 16 yıl önce
Türkiye'de nerdeyse bütün havayolu şirketleri ve yer hizmetleri şirketlerinde çalışanların tamamı gerçekten çok uzun saatler boyunca ayakta kalmak ya da uçmak zorunda kaıyorlar ancak haklarını alamıyorlar.Sendikalaşmaya şirket yönetimleri izin verdirmediği için ve zaten işsizlik problemi olan ülkemizde birde toplu ayaklanmalara gidersem işimdende olurum korkusuyla kimse hareket edemiyor veya ettirilmiyor.Zaman değişiyor ve hızla ilerliyor ama nelerin değişmesine tanık olacağız gerçekten merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğrucu davut ~ 16 yıl önce
norveç'te de her ülkedeki gibi enflasyon var(%2-3 civarı).dünyada trilyonlarca doları yönetip yüzmilyarlarca dolar kar eden 15-20 şirket neden daha fazla kazanmak istiyorsa ordaki işçilerin amacı da aynı.bugüne kadar bunu başardıkları için de orası norveç burası da türkiye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VELİ ~ 16 yıl önce
Hak arama mücadelesi gelişmemiş milletler, toplumun değişik katmanları,kölelikten kurtulamamış demektir. Kontrol altında tutulan sivil!toplum örgütleri olduğu sürece, hak arama mücadelesi gelişemez. Ülkemizde sivil toplumun önünde en büyük engel mevcut dernekler ve sendikalardır.Üyeler sendikalara hak arama çatısı olarak değilde siyasi parti çatısı olarak görüpde üye oluyorsa, böyle bir topluluk, çalışanlar kendilerini köle olmaktan kurtaramazlar. Kölelikten kurtulmanın ilk yolu sorgulamaktan geçer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abc ~ 16 yıl önce
turkiyedeki tüm havayolu calışanları özellikle ucus personeli inanılmaz kotu şartlarda calısıyorlar ve hakkettiklerini asla alamıyorlar.Ustelik grev bile yapılamıyor yapmaya kalk kapının onune koyuyorlar.Personelini mutlu edemeyen hiçbir şirket kazanamaz.Umarım bir şeyler artık duzelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adana'dan ~ 16 yıl önce
Norveç gibi enflasyonun olmadığı bir ülkede havalimanı çalışanları neden greve giderler. Anlamak mümkün değil.. Ki çalışanlara her türlü kolaylıklar sağlandığı halde. Daha ne istiyorlar, Bizdeki gibi olsalar ne yapacaklar acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000