28 Kasım 2008, Cuma 09:03:16

Havalimanları, işgalin 4. gününde!

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta Havalimanının işgal edilişinin 4. gününde göstericiler yerlerinden ayrılmadı. Havalimanı işgal altında tutulurken, hükümetin istifası bekleniyor.

Bangkok Uluslararası Havalimanı 4 gün önce işgal edildi ve başbakanın istifa etmemesi halinde bu işgalin kaldırılmayacağı açıklandı. Bugün işgalin 4.gününde göstericiler yine bildik görüntüleri yansıttı. Tüm hizmetlerin durdurulduğu havalimanı bundan sonra açılsa bile tüm hizmetlerin verilebilmesi için tam 2 gün temizlik yapılması gerekiyor. Gösterici liderlerinden bir kişi yabancı bir basın mensubuna açıklama yaparken, "Hükümet olağanüstü hal ilan etmiş, hani nerde? Ben bir şey göremiyorum. Mademki bir olağanüstü hal var, nereden ve nasıl ilan edildi, benim haberim yok. Cep telefonundan mesaj çekerek olağanüstü hal ilan edilmez, resmi bir ilan gerekli. Nerede olağanüstü hal var? İnsanlara bir şey olursa sorumluluk hükümetindir" diyerek ilan edilen olağanüstü halin gayri-resmi bir olay olduğunu ve inandırıcılığının bulunmadığını ifade etti.

Öte yandan AP haber ajansında çalışırken işten atılan bir muhabir göstericilere katılarak, "Bu haber ajansı sizden terörist diye bahsediyor. Uluslararası alanda bu şekilde size bir imaj çiziyor. Sizin terörist gibi yaptığınız bir olay var mı? Ben bunu kabul edemedim ve yazdığım tüm haberler değiştirildi. En sonunda sizin tarafınızda yer almaya karar verdim" dedi. Bu durum, AP haber ajansının Tayland'daki imajını sarsacak gibi görünüyor.

Havalimanları, işgalin 4. gününde!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000