25 Temmuz 2011, Pazartesi 08:11:08

HAVALİMANLARI BÜYÜK STRES KAYNAĞI

Türkiye'de Kart Koruma Planı ürünü ile tanınan İngiltere merkezli yaşam destek şirketi CPP, dünya çapında büyük ses getiren araştırmalarına bir yenisini daha ekledi.
  • Here's the top ten: 1) Inner City High School Teacher 2) Police Officer 3) Miner 4) Air Traffic Controller 5) Medical Intern 6) Stockbroker 7) Journalist 8) Customer Service/ Complaint Worker 9) Secretary 10) Waiter herhalde anlayabilmişsindir.
  • daha yeni açıklandı en stresli 10 meslekten biri olmadığınız(ATC LER)hala siz hocalarınız anlattığı hikayeyi okuyonuz.YEMEZLER
  • Havalimanları büyük stres kaynağı imiş,bu yolcular ve yer hizmetleri çalışanları için böyleyse;günde binlerce uçağın motor çalıştırma müsaadesinden,iniş-kalkış ve düz uçuş müsaadesi ve emniyetli bir şekilde uçuşundan sorumlu Hava Trafik Kontrolörleri ne yapsın.Dünyanın en stresli ilk 10 mesleğini yapan Türkiye Hava Trafik Kontrolörlerine selam olsun....
Geçtiğimiz aylarda eski cep telefonları ve kablosuz internet ağları üzerine yaptığı araştırmalarla dikkat çeken CPP'nin, havalimanlarında yaşanan sorunlar üzerine yaptığı son araştırmasından ilginç sonuçlar çıktı. Araştırmaya katılanların yaklaşık yüzde 42'si, havalimanlarında beklemenin yoğun iş temposundan bile daha stresli olduğunu düşünüyor.

Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya genelindeki 16 ülkede yaklaşık 11 milyon kişiye sunduğu hizmetlerle modern yaşamı kolaylaştıran İngiltere merkezli CPP, büyük ilgi çeken araştırmalarına bir yenisini daha ekledi. Dünyanın 100 ülkesinde 314 şehirde ve 560 havalimanında VIP Lounge hizmeti sunan Airport Angel'ı da bünyesinde bulunduran CPP, yolcuların havalimanlarında yaşadıkları sorunları ele alan son araştırmasında dikkat çekici sonuçlara ulaştı. Yapılan araştırmaya göre yolcuların 3'te 1'i havalimanlarının iş hayatından daha fazla stresli olduğunu düşünüyor.

CPP adına ICM araştırma şirketi tarafından yapılan araştırmaya katılan her 10 kişiden biri, havalimanlarının eski cazibesinin kalmadığını belirtirken, katılımcıların yaklaşık yüzde 38'i de güvenlik kontrolü, check-in (giriş,kayıt) ve bagaj gibi işlemlerin yoğun bir iş haftasından daha stresli olduğunu düşünüyor. Araştırma aynı zamanda, katılımcıların yarısının uçağa binene kadar rahatlayamadıklarını ve yine yarısının havalimanından ayrılmadan tatile başladıkları hissini yaşayamadıkları sonuçlarını ortaya koyuyor. Yolcuların sinirlerini en çok bozan durumlar ise uçuş iptalleri, uçağın rötar yapması ve bagaj kayıpları olarak göze çarpıyor. Uçak ile seyahat ederken havalimanlarında bir dizi sorunla karşılaşan yolcuların yaklaşık yüzde 23'ü bu karmaşanın ev taşımak kadar yorucu olduğunu belirtiyor.

Yolcular kendi kendilerine yardım etmeli
CPP Seyahat Ürün Müdürü Joanne Gibbons, yolcuların havalimanlarında yaşadıkları sıkıntıların can sıkıcı boyutlara ulaştığını belirterek "Yolcuların uçuş öncesi online check-in yaptırmaları, kemer ve ayakkabı açısından güvenlik prosedürlerine uygun giyinmeleri ve bagaj miktarlarına dikkat etmeleri havalimanlarında daha az sorun yaşamalarını sağlayacaktır'' dedi.

Türk sivil havacılığında son yıllarda yaşanan gelişmelere paralel olarak havayolu ile seyahat eden yolcu sayısının çok hızlı arttığını ifade eden CPP Pazarlama Müdürü Esin Karakaya ise şunları söyledi: " Özel havayolu şirketlerinin bilet fiyatlarını ucuzlatmasının ardından yolcu sayısı her geçen gün artıyor. 2002'de 33.8 milyon olan yolcu sayısı 2010 yılı sonu itibariyle 102.7 milyona çıktı. Bu hızlı artışa paralel olarak uçakla seyahat eden Türk yolcularının da yurtiçi ve yurtdışı havalimanlarında yaşayacakları benzer sıkıntıları minimize etmek için kişiler kendi alacakları tedbirlerle yolculuklarını daha az stresli hale getirebilir" diye konuştu.
HAVALİMANLARI BÜYÜK STRES KAYNAĞI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Here's the top ten: 1) Inner City High School Teacher 2) Police Officer 3) Miner 4) Air Traffic Controller 5) Medical Intern 6) Stockbroker 7) Journalist 8) Customer Service/ Complaint Worker 9) Secretary 10) Waiter herhalde anlayabilmişsindir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
daha yeni açıklandı en stresli 10 meslekten biri olmadığınız(ATC LER)hala siz hocalarınız anlattığı hikayeyi okuyonuz.YEMEZLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havalimanları büyük stres kaynağı imiş,bu yolcular ve yer hizmetleri çalışanları için böyleyse;günde binlerce uçağın motor çalıştırma müsaadesinden,iniş-kalkış ve düz uçuş müsaadesi ve emniyetli bir şekilde uçuşundan sorumlu Hava Trafik Kontrolörleri ne yapsın.Dünyanın en stresli ilk 10 mesleğini yapan Türkiye Hava Trafik Kontrolörlerine selam olsun....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000