25 Ekim 2008, Cumartesi 12:40:07

Havalimanının temeli atıldı

Türk inşaat şirketleri, 'Doğuş, Alarko ve YDA' konsorsiyumu tarafından yapılacak olan Uluslararası Borispol Havalimanı 'D Terminali' temeli düzenlenen törenle atıldı.

Türk inşaat şirketleri, 'Doğuş, Alarko ve YDA' konsorsiyumu tarafından yapılacak olan Uluslararası Borispol Havalimanı 'D Terminali' temeli düzenlenen törenle atıldı. Ukrayna'nın başkenti Kiev'i dünyaya bağlayan bu havalimanı 377 milyon dolara mal olacak.

Borispol Havalimanı temel atma töreninde, Ulaştırma ve İletişim Bakanı Yosif Vinskiy, Türkiye Büyükelçisi Erdoğan İşcan, Japonya Büyükelçisi Mutsuo Mabuchi ile birlikte yüklenici firma temsilcileri ilk harcı koyarak tuğlaları yerleştirdi.

Bakan Yosif Vinskiy burada yaptığı konuşmada, "Bütün bürokrasi işlemleri geride bırakıp, temeli attığımız için çok mutluyum. Havaalanını inşa etmek için elimizde iyi bir projemiz var. Bu havaalanı bitiğinde en iyilerinden birisi olacağına eminim" şeklinde konuştu.

Doğuş İnşaat Ukrayna Sorumlusu Burak Talu, ise, "Hayırlı olsun. Gerçekten çok mutluyuz. Bana sorarsanız Ukrayna'nın en prestijli ve en önemli projesi. 2012 Avrupa şampiyonası çerçevesinde de bu çok önemli büyük önem arz ediyor. Yıllardan beri yapılması beklenen bir projenin temelini bugün biz attık, Doğuş, Alarko ve YDA konsorsiyumu olarak başarıyla tamamlayacağız." dedi. Dört yıldır Ukrayna pazarında bulunduklarını ve Ukrayna'nın çalışma şartlarını öğrendiklerine değinen Talu, bu havalimanını 26 ay içerisinde bitirmek için söz verdiklerini kaydetti.

Türkiye'nin Ukrayna Büyükelçisi Erdoğan İşcan ise burada davetlilere; "Ukrayna, Japonya ve Türkiye'nin ülkeler arası iyi düzeydeki ilişkiler son derece iyi. Bu projede Türk, Japon ve Ukrayna bayraklarının ahenkle dalgalandığını görüyoruz" şeklinde hitap etti. Söz konusu şirketlerin Borispol havalimanı projesini başarıyla gerçekleştireceğine olan güvenini yineleyen İşcan, Ukrayna'daki Türk yatırımcıların çalışmalarını memnuniyet verici olarak niteledi.

Toplam bedeli 377 milyon dolar olan bu proje için Uluslararası İlişkiler Japan Bankası (JBIC) 167 milyon dolarlık bir kredi verdi. Euro 2012 kapsamındaki en önemli projelerden birisi olan Kiev Borispol Havaalanı projesi için, İspanya'nın Obrascon Huarte Lain ve Amerikan-Türk-Japon ortaklığı olan ENKA-Bechtel-Mitsubishi şirketleri de teklif vermişti.

 

Havalimanının temeli atıldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000