04 Kasım 2008, Salı 08:59:16

"Havalimanının taşınması söz konusu olamaz"

CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Adana Havalimanı'nın Mersin'e taşınması girişimlerini "siyasi şov" olarak değerlendirerek, "İktidarın böyle bir lüksü olamaz" dedi.
  • Yorumunuz...Olur olur bal gibi olur........

Güvel, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni (ÇGC) ziyaretinde yaptığı açıklamada, küresel kriz ortamında paranın hovardaca harcanamayacağını ifade ederek, iktidarın Adana Havalimanı'nı Mersin'e taşıma gibi bir lüksü olamayacağını savundu.

Adana ve bölge illerine uzun süre hizmet veren havalimanının tam kapasiteyle çalıştırılması gerekirken taşınmasının gündeme gelmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Güvel, "Adana, uzun yıllar siyasetten sahipsiz bırakılmış. Siyasi sahipsizlik gereği havaalanına tek çivi dahi çakılmamış. Dünyanın en büyük uçağına ev sahipliği yapabilen bir havaalanına sahibiz. Kapasitesini ve işlerliğini artırmamız gerekirken başka kente taşınmasını doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİM) bünyesinde Sabancı Kültür Merkezi'nde faaliyet gösteren el sanatları satış reyonunun zarar ettiği gerekçesiyle kapatılmasına tepki gösteren Güvel, anılan bu faaliyetin de Mersin'e kaydırılma girişimlerini kaygıyla izlediğini kaydetti. Güvel, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün Dörtyol'daki binasının dizayn edilerek satış reyonunun burada yeniden faaliyete girebileceğini ifade etti.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de, özellikle gazetecilerin konut sorunlarının çözümünde gayret gösteren Güvel'in Adana basınına bundan sonra da destek vereceğine inandığını kaydetti.

"Havalimanının taşınması söz konusu olamaz"

Yorumlar

Rumuzmuthis ~ 15 yıl önce
Yorumunuz...Olur olur bal gibi olur........

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000