17 Kasım 2018, Cumartesi 09:33:23

"Havalimanını su bastı" görüntülerini yayanlara "Aptal" dedi

Gazeteci-yazar Fatih Altaylı, İstanbul'da etkili olan sağanak yağış sonrasında paylaşılan havalimanı görüntüleri üzerine köşesinde değerlendirmede bulundu. Altaylı, "O görüntüleri sosyal medyada yayanlar gerçekten aptal" dedi.
  • Her yapılanı kötülemenin ne gibi bir faydası var. Pahalıya çıkmış, diyebilirsiniz, yeri yanlış seçilmiş diyebilirsiniz yahut bu havalimanına ihtiyaç yoktu diyebilirsiniz ancak yalan ve yanlış bilgi yaymanın size ne faydası olacak? İstanbul havalimanı çok yakın gelecekte yalnız bölgenin değil Dünyanın en büyük havalimanı olacak. Orada en az 200 bin kişi ekmek yiyecek iş bulacak. Türkiye'nin küresel havacılık sektöründe önemi artacak. Bunların bu ülkeye ancak faydası olur.
  • Gezizekalıların hep aynı numaraları. Marmarayıda su basmıştı bunlara göre ne oldu hiç. Bu yalan dolancılara her seferinde inanmak aptallıktır.
  • Arkadaslar sosyal medya uzerinde youtube gibi bircok sosyal medya kanallarinda KHI BOM JFK ayrica meksikada ki gibi havalimanlarinin goruntusu mevcuttur. Havacilikla ugrasan arkadaslarimiz cok iyi bilirlerki 2sene once JfK havalimani apronlarinin su basmasindan dolayi ucuslar bile iptal olmustu Su andaki altyapi ve son teknolojinin birlesimiyle acilan havalimanimizda herhangi bit problem yasanmamis ve trafikler planlandigi gibi devam etmektedir. Son olarak Ataturk havalimaninda yillarca operasyonda calisan biri olarak kapasitenin yetmedigi bariz bir sekilde zaten bilmekteyiz siz degerleri dostlari Istanbul yeni havalimanizda gormek isterim.. https://youtu.be/wQxDSbM46Rg
  • Beyler Sakin... Hergün sabah 7 ile Akşam 8 arası aprondayım, dize kadar su olsa idi, bizim de ayaklarımızın ıslanması lazımdı, Böyle bişey olmadı bizede telefon açıp soranlar oldu, bizde onlara su mu basmış ki sorusunu sorduk, Herşey saat gibi tıkır tıkır işliyor, TK nın hergün 5 seferi var, Bütün operasyonu bu vesileyle test etmiş oluyoruz, Eksiklerimiz varsa gideriyoruz, Hazırlanıyoruz, Elbette eksik noktalar ama gidermek için canla başla çalışılıyo, Gönlünüzü Ferah Tutun...
  • yorumlara bakıkdığında Altaylı'nın "aptal" ifadesinin hafif kaldığı anlaşılıyor. a
  • Peki o videodaki turkce yazilar ve turkce konusmalari nasil yorumluyorsunuz altayli
  • Mexico da tav ın işi ne acaba
  • Böyle bir projeye ihtiyacımız vardı evet çok güzel. Çorak topraklarda yapıldı, iyi arazi değerlendirildi, iklim şartları diyorlar? Tamam İngilterede Almanyada kar kış fırtına uçaklar iniyor burdada iner. AMA Ulaşım? Rezalet(YOK YANi) , alan yapılmadan alt yapı yapılması gerekirdi yapılmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız yandaşlarına alanı yaptırdı ve Ben yaptım diyor ama yapması gereken altyapıyı yapmıyor. Habere gelirsek!!!! Haberin kaynağı resmen vatandaşı kışkırtıyor ve dalga geçiyor. Bu haberden sonra bu uygulamayı kesin siliyorum, resmen seviyesiz yorumcularla seviyesiz haber. A380 nin bu kadar küçük uçağı yok. A380 4motorlu çift katlı bir uçak. Geçenlerde de bir haberde A380 le başlayıp 747 ile bitirdiniz. Resmen vatandaşla alay geçiliyor burda. Gerçi okur bilgi ve ahlak seviyeside düşük. Hoşcakalın.
  • İyi de İstanbul'a yağan yağmurda yeni havalimanı içinde su birikintileri oluştu hem de bayağı çok. Bunu kimse yalanlayamaz. Mühendislik, hammadde, işçilik sorunu olduğu ortada. Altaylı'nin yazdığı başka bir ülkede oldu burada değil. 380 ülkemizde herhangi bir yere henüz inmiyor.
  • Dikkatle baktığınız zaman anlarsınız Meksiko olduğunu çünkü duvarda bayrağı var

Gazeteci-yazar Fatih Altaylı, İstanbul'da etkili olan sağanak yağış sonrasında paylaşılan havalimanı görüntüleri üzerine köşesinde değerlendirmede bulundu. Altaylı, "O görüntüleri sosyal medyada yayanlar gerçekten aptal" dedi.

İşte Fatih Altaylı'nın HaberTürk'te yer alan o yazısı:

Bu kadar aptallık olmamalı

Dün İstanbul’da yoğun bir yağış vardı.

Akşam saatlerinde de sosyal medyada bazı görüntüler dolaşmaya başladı.

Büyük bir havalimanın apronunda çekilmiş görüntüler.

Apronu su basmış ve araçlar ve uçaklar diz boyu su içinde yol almaya çalışıyorlar.

Bu görüntüyü yayan veya birbirine yollayanların iddiası ise “İşte 3. Havalimanının ilk yağmurdaki hali”.

Bu görüntüye inanıp, ciddiye alıp sağa sola yollamak, sosyal medyada yaymak için gerçekten ya çok cahil, ya da çok kötü niyetli olmak lazım.

3. Havalimanı inşaatını gezmeye gittiğimde kilometrekarelerce büyüklükteki apruna görünce, İGA CEO’suna “Buranın drenajı ve su atık sistemi iyi mi?” diye sordum.

O da “Bütün apronda ve pistlerde ortadan iki yana çok hafif açılı bir eğim var ve tüm eğimler geniş kanallara birleşiyor” yanıtını almıştım.

Yoğun bir yağmurda Yeni İstanbul Havalimanı’nı su basar mı basmaz mı bilemem, inşaatı ben yapmadım.

Ama bildiğim bir şey var, dün o görüntüleri sosyal medyada yayanlar gerçekten aptal.

Çünkü görüntülerde apronda park halinde Air France’a ait bir Airbus A380, Lufthansa’ya ait bir başka uçak görünüyor.

Oysa Yeni İstanbul Havalimanı’na şu anda THY dışında inen havayolu şirketi yok, Air France’in Atatürk’e inen A380’i de yok.

Orası belli ki Türkiye dışında bir havalimanı.

"Havalimanını su bastı" görüntülerini yayanlara "Aptal" dedi

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

Murat ~ 5 yıl önce
Her yapılanı kötülemenin ne gibi bir faydası var. Pahalıya çıkmış, diyebilirsiniz, yeri yanlış seçilmiş diyebilirsiniz yahut bu havalimanına ihtiyaç yoktu diyebilirsiniz ancak yalan ve yanlış bilgi yaymanın size ne faydası olacak? İstanbul havalimanı çok yakın gelecekte yalnız bölgenin değil Dünyanın en büyük havalimanı olacak. Orada en az 200 bin kişi ekmek yiyecek iş bulacak. Türkiye'nin küresel havacılık sektöründe önemi artacak. Bunların bu ülkeye ancak faydası olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynı terane ~ 5 yıl önce
Gezizekalıların hep aynı numaraları. Marmarayıda su basmıştı bunlara göre ne oldu hiç. Bu yalan dolancılara her seferinde inanmak aptallıktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTFM ~ 5 yıl önce
Arkadaslar sosyal medya uzerinde youtube gibi bircok sosyal medya kanallarinda KHI BOM JFK ayrica meksikada ki gibi havalimanlarinin goruntusu mevcuttur. Havacilikla ugrasan arkadaslarimiz cok iyi bilirlerki 2sene once JfK havalimani apronlarinin su basmasindan dolayi ucuslar bile iptal olmustu Su andaki altyapi ve son teknolojinin birlesimiyle acilan havalimanimizda herhangi bit problem yasanmamis ve trafikler planlandigi gibi devam etmektedir. Son olarak Ataturk havalimaninda yillarca operasyonda calisan biri olarak kapasitenin yetmedigi bariz bir sekilde zaten bilmekteyiz siz degerleri dostlari Istanbul yeni havalimanizda gormek isterim.. https://youtu.be/wQxDSbM46Rg

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dayko ~ 5 yıl önce
Beyler Sakin... Hergün sabah 7 ile Akşam 8 arası aprondayım, dize kadar su olsa idi, bizim de ayaklarımızın ıslanması lazımdı, Böyle bişey olmadı bizede telefon açıp soranlar oldu, bizde onlara su mu basmış ki sorusunu sorduk, Herşey saat gibi tıkır tıkır işliyor, TK nın hergün 5 seferi var, Bütün operasyonu bu vesileyle test etmiş oluyoruz, Eksiklerimiz varsa gideriyoruz, Hazırlanıyoruz, Elbette eksik noktalar ama gidermek için canla başla çalışılıyo, Gönlünüzü Ferah Tutun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abdullah ~ 5 yıl önce
yorumlara bakıkdığında Altaylı'nın "aptal" ifadesinin hafif kaldığı anlaşılıyor. a

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat ~ 5 yıl önce
Peki o videodaki turkce yazilar ve turkce konusmalari nasil yorumluyorsunuz altayli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya bişi dicemde ~ 5 yıl önce
Mexico da tav ın işi ne acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kazan hikayesi ~ 5 yıl önce
Peki Tav'ın şuan İGA da olduguna inanıyosun da mexicoda olmasına mı inanmıosun
Cehalete Sesleniş ~ 5 yıl önce
Böyle bir projeye ihtiyacımız vardı evet çok güzel. Çorak topraklarda yapıldı, iyi arazi değerlendirildi, iklim şartları diyorlar? Tamam İngilterede Almanyada kar kış fırtına uçaklar iniyor burdada iner. AMA Ulaşım? Rezalet(YOK YANi) , alan yapılmadan alt yapı yapılması gerekirdi yapılmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız yandaşlarına alanı yaptırdı ve Ben yaptım diyor ama yapması gereken altyapıyı yapmıyor. Habere gelirsek!!!! Haberin kaynağı resmen vatandaşı kışkırtıyor ve dalga geçiyor. Bu haberden sonra bu uygulamayı kesin siliyorum, resmen seviyesiz yorumcularla seviyesiz haber. A380 nin bu kadar küçük uçağı yok. A380 4motorlu çift katlı bir uçak. Geçenlerde de bir haberde A380 le başlayıp 747 ile bitirdiniz. Resmen vatandaşla alay geçiliyor burda. Gerçi okur bilgi ve ahlak seviyeside düşük. Hoşcakalın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Recep ~ 5 yıl önce
Güle güle. Gelme daha.
İga ~ 5 yıl önce
İyi de İstanbul'a yağan yağmurda yeni havalimanı içinde su birikintileri oluştu hem de bayağı çok. Bunu kimse yalanlayamaz. Mühendislik, hammadde, işçilik sorunu olduğu ortada. Altaylı'nin yazdığı başka bir ülkede oldu burada değil. 380 ülkemizde herhangi bir yere henüz inmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
k ç ~ 5 yıl önce
Dikkatle baktığınız zaman anlarsınız Meksiko olduğunu çünkü duvarda bayrağı var

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000