22 Ağustos 2012, Çarşamba 17:14:10

HAVALİMANINI ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Suriye'nin ikinci büyük kenti Halep'te rejim kuvvetleri ile silahlı muhalifler arasındaki sokak çatışmaları devam ediyor. Muhaliflerin özellikle, çatışmaların kilit noktası olarak görülen havalimanının kontrolünü ele geçirmeye çalıştığı belirtiliyor...

Özgür Suriye Ordusu'ndan (ÖSO) Albay Abdülcabbar el-Ukaydi, Halep'in yaklaşık üçte ikisinin muhaliflerin kontrolünde olduğunu söyledi ancak bu açıklama Şam yönetimi tarafından yalanlandı. El-Ukaydi, "Şu an Halep'in yüzde 60'sından fazlası kontrolümüz altında. Her geçen gün yeni bölgelerin kontrolünü ele geçiriyoruz" diye konuştu.

Albay El-Ukaydi, Seyf El-Devle, Bustan El-Kasr, Meşhed, Ensari, Ferdos, Şar, Hanano, Sakhur, Bustan El-Basha, Şeyh Said Fardoss ve Kalasse dahil 30'dan fazla bölgenin kendi kontrolü altında bulunduğunu söyledi. El-Ukaydi ayrıca Selahaddin bölgesinin tümü ile Tilal'in de kendi ellerinde bulunduğunu kaydetti. El-Ukaydi, Halep halkının ÖSO'ya su ve gıda tedarik ederek yardımda bulunduğunu belirtti.

Şam yönetimi kaynakları ise, iddiaların asılsız olduğunu belirterek, "Teröristler ilerleme sağlayamıyor. Yavaş da olsa ilerleme sağlayan ordu birlikleri" dedi.

Bu arada Halep Havalimanı'nın ele geçirilmesi durumunda, bunun muhalifler adına büyük bir zafer olacağı ifade ediliyor.

HAVALİMANINI ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000