08 Mayıs 2014, Perşembe 09:43:00

HAVALİMANINDAKİ YENİ UYGULAMADA SIKINTILAR VAR!

Almanya'da dijital okuyucular tarafından yapılan pasaport kontrolü uygulamasında aksaklılar çıkmaya başladı. Optik okuyucu, estetik ameliyatı olan yolcuların geçişine izin vermiyor.
  • Esenboğada daha mobil biniş kartı kabul etmiyor pasaport polisleri adamlar herşeylerini dijitale dökmüşler. Sonra niye AB ye alınmıyoruz. Alınmayalım zaten yazık günah adamlara.

Almanya'da insan unsuru olmadan pasaport kontrolü uygulaması yaklaşık üç haftadır yapılıyor. Düsseldorf Havalimanı'nda pilot uygulama olarak başlatılan,dijital okuyucu kontrolleri yolcuların zaman kaybını önlüyor. Hürriyet Avrupa'da yer alan habere göre; İnsanların havalimanında uzun kuyruklar oluşturmasının önüne geçiyor. Ancak bu uygulama bir takım sıkıntıları da beraberinde getiriyor.

ALTI OPTİK OKUYUCU

Düsseldorf Havalimanı'nda görevli polisler ile birlikte altı dijital okuyucu gelen yolcuların pasaportlarını inceliyor. Kurulan kamera ve scanner yolcuların pasaportlarını kontrol ediyor. Pasaporttaki biometrik fotoğraf ile kontrol sırasında kameranın çektiği fotoğraf eşleşmesinde uyum varsa kapı açılıyor ve yolcu gümrükten polis memurunun kontrolü olmadan giriş yapabiliyor. Öncelikle Avrupa Birliği üye ülke vatandaşları için başlatılan uygulama hızlılık açısından bekleneni veriyor.

ESTETİK YAPAN GEÇEMİYOR

Ancak uygulamadan tüm yolcular yararlanamıyor. Tekerlekli sandalyede oturanlar ve küçük çocuklar için optik okuyucular düşünülmemiş. Kucağında çocuğu bulunan bir kadın kendisi optik kontrolden geçebilirken, çocuğunun polis kontrolünden geçmesini beklemek durumunda. Sistem fotoğraf merkezli çalıştığı için pasaportundaki fotoğrafı çektirdikten sonra lens takan, burnuna estetik ameliyatı yaptıran veya hızlı saç dökümü yaşayanlar ile gözlük takanlar dijital okuyucuya takılıyor. Pasaportların kullanım süresi 10 yıllık olduğunu gözönünde bulundurunca insanlarda bu tür fiziki değişikliklerin gerçekleşme oranı çok yüksek. Dijital kontrolde farklılıklar çıktığı için kapı açılmıyor. Böylesi durumlarda ise yan tarafta bekleyen memurlar devreye giriyor. Ancak hızlı girişi sağlayan sistem bu kez ortaya çıkan aksaklıklar nedeniyle olağandan daha fazla zaman kaybına yol açabiliyor.

HAVALİMANINDAKİ YENİ UYGULAMADA SIKINTILAR VAR!

Yorumlar

131.65 ~ 10 yıl önce
Esenboğada daha mobil biniş kartı kabul etmiyor pasaport polisleri adamlar herşeylerini dijitale dökmüşler. Sonra niye AB ye alınmıyoruz. Alınmayalım zaten yazık günah adamlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000