28 Kasım 2008, Cuma 18:21:17

Havalimanındaki olaylar görevinden etti!

Tayland Başbakanı Somchai Wongsawat, Bangkok'ta iki havaalanının protestocular tarafından işgal edilmesi sonrasında emniyet genel müdürü Patcharawat Wongsuwan'ı görevden aldı.
  • Binlerce protestocu günlerdir başbakanın istifası için havalimanlarını kapatmış.. Oda kendini görevden alacağına zavallı emniyet genel müdürünü işten alıyor... Yani o emniyet müdürü protestocuların arasına girip başkanı protesto etse sonuna kadar haklıdır...

Wongsuwan, başbakanlığa alınırken yerine geçici olarak polis Tümgeneral Prateep Tanprasert getirildi. Hükümet sözcüsü Nattawut Saikuar, Patcharawat'ın, krizi ele alış şeklinden dolayı görevden alındığını ifade etti. Saikuar, "Transfer, liyakat ve ülkedeki duruma uygun olarak yapıldı. Başbakan, Patcharawat'ın mevcut krizi ele alış biçimini değerlendirdi. Çok şey dikkate alındı" şeklinde konuştu.

Halkın Demokrasi İttifakı'na mensup protestocular aylardır hükümet karşıtı protestolar düzenliyordu. Protestocular son olarak salı günü Suvarnabhumi havaalanını, çarşamba günü de Don Muang havaalanını basmış ve havaalanlarını kapatarak tüm seferleri iptal etmişti. Şehir bu eylemle dünyadan koparken binlerce yerli ve yabancı zor durumda kaldı.

Havalimanındaki olaylar görevinden etti!

Yorumlar

Flughafen ~ 15 yıl önce
Binlerce protestocu günlerdir başbakanın istifası için havalimanlarını kapatmış.. Oda kendini görevden alacağına zavallı emniyet genel müdürünü işten alıyor... Yani o emniyet müdürü protestocuların arasına girip başkanı protesto etse sonuna kadar haklıdır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000