18 Aralık 2015, Cuma 08:20:40

Havalimanında yangın tatbikatı

Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde bulunan Kapadokya Havalimanı’nda uçak yangını ve kurtarma tatbikatı yapıldı.
  • Hani yahu bizim kahraman etfaiyeciler nerede? Yoksa fotoğrafta yüzü görünmeyen, sedyede yatan vatandaş mı? Kurtarma tatbikatı yapayım derken kendini yaralar diye korkudan bizim kahraman etfaiyeciye sedyede yaralı rolü vermişler :))
  • http://www.haberler.com/kapadokya-havalimaninda-yangin-sondurme-tatbikati-7975819-haberi/
  • Öncelikle Airport Haberi havacılık sektörünün lider haber kaynağı olmasına rağmen bu haber metninin içeriğinin yetersiz olmasından dolayı kınıyoruz. Havalimanlarında yapılan Ateşli Yangın Tatbikatları ARFF birimi (Havalimanı Yangınla Mücadele ve Kurtarma Personeli) tarafından gerçekleştirilir.Diğer kurum ve kuruluşlar tatbikata koordinasyon ve işbirliği sağlanması ve bu konularda pratik geliştirilmesi amacıyla katılımı sağlanır.Dolayısıyla haberde belirttiğiniz üzere tatbikat UMKE tarafından değil Kapadokya Havalimanı ARFF Şefliği tarafından gerçekleştirilmiştir. Kamuoyunu bu konuda doğru bilgilendirmeyi kendimize GÖREV biliriz..
  • adama bak sedyeye yatmış, yattığı yerden para kazanıyor!
  • bune
  • İbraaaaahim kolay gelsin dostum.geçmiş olsun
  • bu ne yav??

Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde bulunan Kapadokya Havalimanı’nda uçak yangını ve kurtarma tatbikatı yapıldı.

Havalimanında yapılan tatbikata Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE)’de 2 araç ve 12 kişilik ekibi ile katıldı. Tatbikatta, kurtarma ekipleri piste indiği anda yanmaya başlayan uçağa müdahale edip, yaralıların tahliyesini sağladı.
Tatbikat, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) bağlı Kapadokya Havalimanı Başmüdürlüğü Koordinatörlüğü’nde, Yangınla Mücadele ve Kurtarma Birimi, 112 Acil Servis, UMKE Ekipleri ve Gülşehir Belediyesi İtfaiyesi, tarafından gerçekleştirildi.

Tatbikatta senaryo gereği, bir yolcu uçağı, havaalanı pistine zorunlu iniş yaptığı sırada yanmaya başladı. Durum derhal DHMİ Müdürlüğü ile itfaiye birimlerine bildirildi. Verilen alarm üzerine kurtarma ekipleri kısa sürede havalimanına geldi. İtfaiye ekipleri yanan uçağa su, köpük ve kimyasal söndürücü ile müdahale ederken, UMKE Ekipleri uçaktan çıkartılan yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaparak yaralıları enkazdan başarılı bir şekilde tahliye etti.




Havalimanında yangın tatbikatı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Etfaiye ~ 8 yıl önce
Hani yahu bizim kahraman etfaiyeciler nerede? Yoksa fotoğrafta yüzü görünmeyen, sedyede yatan vatandaş mı? Kurtarma tatbikatı yapayım derken kendini yaralar diye korkudan bizim kahraman etfaiyeciye sedyede yaralı rolü vermişler :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğrusu ~ 8 yıl önce
http://www.haberler.com/kapadokya-havalimaninda-yangin-sondurme-tatbikati-7975819-haberi/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kapadokya ARFF ~ 8 yıl önce
Öncelikle Airport Haberi havacılık sektörünün lider haber kaynağı olmasına rağmen bu haber metninin içeriğinin yetersiz olmasından dolayı kınıyoruz. Havalimanlarında yapılan Ateşli Yangın Tatbikatları ARFF birimi (Havalimanı Yangınla Mücadele ve Kurtarma Personeli) tarafından gerçekleştirilir.Diğer kurum ve kuruluşlar tatbikata koordinasyon ve işbirliği sağlanması ve bu konularda pratik geliştirilmesi amacıyla katılımı sağlanır.Dolayısıyla haberde belirttiğiniz üzere tatbikat UMKE tarafından değil Kapadokya Havalimanı ARFF Şefliği tarafından gerçekleştirilmiştir. Kamuoyunu bu konuda doğru bilgilendirmeyi kendimize GÖREV biliriz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yatış ~ 8 yıl önce
adama bak sedyeye yatmış, yattığı yerden para kazanıyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ~ 8 yıl önce
bune

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dost ~ 8 yıl önce
İbraaaaahim kolay gelsin dostum.geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu ne ~ 8 yıl önce
bu ne yav??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000