14 Haziran 2013, Cuma 07:50:59

HAVALİMANINDA TARİHİ İŞE ALIM YAPILACAK

Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı'nda 300 ile 500 kadının işe alınacağı bildirildi.
  • Sadece başörtüsü takıyor diye kadına ve hele bebeğine saldırı olmamıştır. Bu baştan aşağıya yalandır. Gezi Eylemcilerine yapılan bir haksızlık olup; ülke çapında yapılan son derece haklı protestolara karşı utanmadan uydurulmuş bir yalandır. Eğer varsa kamera kayıtları ve saldırıya uğrayan ( ! ) bayan çıksın yüzünü göstermeden konuşsun....Yalana alet olmayı içine sindiriyorsa tabii....
  • biraz saygı islamiyete önce hristiyana yahudiye saygı gösteren insanlar var ancak kendi öz dinine saygı göstermiyorsun iyi de yarın bir gin o imam senin cenaze namazını kıldıracak sevmediğin camide musalla taşında 2 metrelik kefenlen cenaze namazın kılınacaktır bilginize... hemen olayı saptırmayın.. islamda en fazl kadına hak hukuk tanınmıştır asla eşitsizlik yoktur. Peygam Efendimiz S.A.S. BİR SÖZÜ VARDIR CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR LEFİ HERŞEYİ açıklar..
  • Sen kendi kafanda yaşa sana kimse dil uzatmıyor ayrıca İslamiyet biraz araştırıp gerçeği arasaydın hem kadına hem erkeğe saygınlık, şeref, onur, haysiyet kazandıran en önemli olgudur, böyle düşünen, böyle giyinmek ve böyle yaşamak isteyen insanlara dil uzatma, Atatürkçülüğü islam düşmanlığıymış gibi lanse edersen bu kafayla her zaman kaybedersin, ağzından parmaklarına dökülen kelimeleri o "modern" aklından süzerek konuşursan daha insancıl yorumlar yaparsın, burada düşmanlığını kinini kendine alet ederek islama dil uzatarak provokatörlük yapma, lakin onun yeri bu platform değil, hadi şimdi kuyruğunu kafanın arasına al ve bir daha düşün yazdıkların nerelere gidiyor...
  • kadına ehliyet yasaklansın.hatta sokağa bile çıkarken yanlarında.aileden bi erkek olsun.sadece çocuk yetiştirsin.NASIL TAM BİR AKP ZİHNİYETİ DEĞİLMİ....AKP YE OY VEREN KADINLARA DUYURULUR..
  • Kadınları işe alarak birazcık ta olsa nefes almalarına izin verecek yerde, aynı kafayı devam ettiriyorsun ve onları sadece ailelerle muhatap kılma zorunluluğu yanısıra bir de islami kıyafet denen saçmalığın içinde tutuyorsun. Ben yalnız gitsem ve soru sorsam, bana cevap vermeyecekler mi? İslamın kıyafeti yoktur. İslamın şekli de yoktur ki, o yüzden İslam dünyanın en modern ve katılımı en fazla olan dinidir. Arabistan efendileri ( ! ) önce kadınlara ehliyet alma ve araba kullanma haklarına ek olarak diğer haklarını da versinler. Sadece kısıtlamalar ile işe alarak göz boyamakla olmuyor bu işler. Ve işte yücelerin yücesi büyük devrimci ve laik, çağdaş,modern Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ATATÜRK. Sayende Türk kadınları, komşu ülkelerdeki hemcinslerinden çok farklı ve sana dünya durdukça yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyetini kurarak verdiğin haklar ile kendilerine hak ettikleri insan değerini verdiğin için sana minnetarlar. Işıklar içinde uyu büyük ATATÜRK. Sana çok şeyler borçluyuz.
  • Kadınlar için ehliyet kanununun Türkiye'ye de gelmesini istiyoruz :)))))

İngilizce yayınlanan Arab News'in haberine göre, Kızıl Deniz kıyısındaki şehirde yer alan havalimanında çalışacak kadınlar önümüzdeki birkaç ay içerisinde işe başlayacak ve yolcu hizmetleri departmanında görev alacak.

Havalimanı genel müdürü Abdül Hamid Aba El Uri, ülkenin adet ve gelenekleri çerçevesinde kadınların sadece ailelerle muhatap olacağını ve her zaman İslami kıyafet giyeceğini söyledi. Görevle ilgili bilgilerin yakın zamanda havalimanının internet sitesinde yayınlanacağı öğrenildi.

Körfez ülkeleri arasında en büyük nüfusa sahip krallıkta kadınlar, eşi ya da babasının (erkek koruyucu) izni olmadan işe giremiyor ve ülke dışına seyahat edemiyor. Resmi rakamlara göre kadınlar arasındaki işsizlik oranı yüzde 36'ya yaklaşıyor. Bayanların ehliyet alması ve trafikte araç sürmesi ise hala yasak.

Buna rağmen son yıllarda bayanlara sosyal hayatta daha fazla hak tanınmasına yönelik reformlar dikkat çekiyor. 2011'de yapılan açıklamada bayanlara 2015'ten itibaren belediye seçimlerinde yarışma ve oy verme hakkı verildiği açıklandı. Geçen Ocak ayında ise ilk defa 30 bayan Şura Konseyi'ne atandı. (Zaman)

HAVALİMANINDA TARİHİ İŞE ALIM YAPILACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Yalan ~ 11 yıl önce
Sadece başörtüsü takıyor diye kadına ve hele bebeğine saldırı olmamıştır. Bu baştan aşağıya yalandır. Gezi Eylemcilerine yapılan bir haksızlık olup; ülke çapında yapılan son derece haklı protestolara karşı utanmadan uydurulmuş bir yalandır. Eğer varsa kamera kayıtları ve saldırıya uğrayan ( ! ) bayan çıksın yüzünü göstermeden konuşsun....Yalana alet olmayı içine sindiriyorsa tabii....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
biraz saygı islamiyete önce hristiyana yahudiye saygı gösteren insanlar var ancak kendi öz dinine saygı göstermiyorsun iyi de yarın bir gin o imam senin cenaze namazını kıldıracak sevmediğin camide musalla taşında 2 metrelik kefenlen cenaze namazın kılınacaktır bilginize... hemen olayı saptırmayın.. islamda en fazl kadına hak hukuk tanınmıştır asla eşitsizlik yoktur. Peygam Efendimiz S.A.S. BİR SÖZÜ VARDIR CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR LEFİ HERŞEYİ açıklar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 11 yıl önce
Sen kendi kafanda yaşa sana kimse dil uzatmıyor ayrıca İslamiyet biraz araştırıp gerçeği arasaydın hem kadına hem erkeğe saygınlık, şeref, onur, haysiyet kazandıran en önemli olgudur, böyle düşünen, böyle giyinmek ve böyle yaşamak isteyen insanlara dil uzatma, Atatürkçülüğü islam düşmanlığıymış gibi lanse edersen bu kafayla her zaman kaybedersin, ağzından parmaklarına dökülen kelimeleri o "modern" aklından süzerek konuşursan daha insancıl yorumlar yaparsın, burada düşmanlığını kinini kendine alet ederek islama dil uzatarak provokatörlük yapma, lakin onun yeri bu platform değil, hadi şimdi kuyruğunu kafanın arasına al ve bir daha düşün yazdıkların nerelere gidiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
msln ~ 11 yıl önce
kadına ehliyet yasaklansın.hatta sokağa bile çıkarken yanlarında.aileden bi erkek olsun.sadece çocuk yetiştirsin.NASIL TAM BİR AKP ZİHNİYETİ DEĞİLMİ....AKP YE OY VEREN KADINLARA DUYURULUR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soyle de bilelim ~ 11 yıl önce
Ne ictin sen arkadaşım:) Hala 90'lardaki tv kandırmacalarında kalmışsın.. 2013'e gel, seni bekliyoruz, geç kalma :)
isim ~ 11 yıl önce
Bir kadına ve bebeğine sadece başörtüsü takıyor diye vahşi sırtlanlar gibi saldıranlar hangi partidendi afedersin??
Kadınlarımız ~ 11 yıl önce
Kadınları işe alarak birazcık ta olsa nefes almalarına izin verecek yerde, aynı kafayı devam ettiriyorsun ve onları sadece ailelerle muhatap kılma zorunluluğu yanısıra bir de islami kıyafet denen saçmalığın içinde tutuyorsun. Ben yalnız gitsem ve soru sorsam, bana cevap vermeyecekler mi? İslamın kıyafeti yoktur. İslamın şekli de yoktur ki, o yüzden İslam dünyanın en modern ve katılımı en fazla olan dinidir. Arabistan efendileri ( ! ) önce kadınlara ehliyet alma ve araba kullanma haklarına ek olarak diğer haklarını da versinler. Sadece kısıtlamalar ile işe alarak göz boyamakla olmuyor bu işler. Ve işte yücelerin yücesi büyük devrimci ve laik, çağdaş,modern Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ATATÜRK. Sayende Türk kadınları, komşu ülkelerdeki hemcinslerinden çok farklı ve sana dünya durdukça yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyetini kurarak verdiğin haklar ile kendilerine hak ettikleri insan değerini verdiğin için sana minnetarlar. Işıklar içinde uyu büyük ATATÜRK. Sana çok şeyler borçluyuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ehliyet ~ 11 yıl önce
Kadınlar için ehliyet kanununun Türkiye'ye de gelmesini istiyoruz :)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000