03 Mart 2016, Perşembe 08:44:08

Havalimanında taksiciler iş bıraktı

Özel araç ve taksi çağırma uygulaması olan UberPOP Fransa’da olduğu gibi Cenevre’de de taksicileri çileden çıkardı.
  • Havalimanı taksi durağında, psikolojik baskı, müşteri korkutma, nitelikli dolandırıcılık dersleri konusunda uzman sabıkalı taksici eğitmenlerimizle verilir, İsviçreli taksici kardeşlerimiz üzelmesin, tecrübe ve bilgi birikimimizle yanlarındayız.
  • soytarılar... darısı bizimkilerin başına. neyi protesto ediyorsunuz ne diye ağlıyorsunuz!
  • ee siz de übere kayıt olun? ama yemiyor değil mi? o sorumluluğa giremiyorsunuz? über'in hakkını vermek öyle kolay değil! herkes kolay yoldan para kazanma peşinde! iyi ki über var! süper uygulama!!!
  • Darısı bizimkilerin başına inşallah. Sonra da kapatıp giderler
  • Bende istanbul Atatürk de oldu , diye sevinçle habere tıkladım, tam hayal kırıklığı. Uzun zamandır beklediğim kına yakma olayını yine erteleyeceğiz desene
  • Ben uber kullanıyorum. O devrin başbakanı korsanı bitirdi yaaa,taksiciler korsan oldular.Ne mesafe beğenirler,arabalar pislik içinde. Müstehak hepsine.

Özel araç ve taksi çağırma uygulaması olan UberPOP Fransa’da olduğu gibi Cenevre’de de taksicileri çileden çıkardı. Gelirlerinin yüzde 50’sini kaybettiklerini anlatan Cenevreli taksiciler dün gece Cenevre Havaalanı'nın en yoğun olduğu saat diliminde müşteri almadan ayrıldılar.

Havaalanı işletmesi ise ziyaretçilerinden özür diledi.

Fransa'da 400 bin kişinin kullandığı açıklanan uygulama İsviçre'ye geçen yılın sonlarında girmişti. Şehirlerde başlayan protestolar sonrası yerel yetkililer ile irtibata geçeceğini açıklayan firma ise mevcut taksi ve yolcu taşımacılığı yasalarının demode olduğunu, günümüz şartlarına göre adapte edilmesini talep ediyor.

İsviçreli taksiciler şimdilik Fransız meslektaşları gibi şehir içinde araç yakma ve zarar verme yerine sadece trafiği yavaşlatmayı ve insanları bilinçlendirmeyi tercih ediyorlar. Fakat her geçen gün gelirleri azalan taksiciler, 'piyasa şartları korunmazsa bizde de yakında Fransa'ya benzer manzaralar yaşanabilir' yorumunda bulunuyor. (Zaman)

Havalimanında taksiciler iş bıraktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Kurslarımız Açıldı ~ 8 yıl önce
Havalimanı taksi durağında, psikolojik baskı, müşteri korkutma, nitelikli dolandırıcılık dersleri konusunda uzman sabıkalı taksici eğitmenlerimizle verilir, İsviçreli taksici kardeşlerimiz üzelmesin, tecrübe ve bilgi birikimimizle yanlarındayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kuru gürültü ~ 8 yıl önce
soytarılar... darısı bizimkilerin başına. neyi protesto ediyorsunuz ne diye ağlıyorsunuz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
über alles ~ 8 yıl önce
ee siz de übere kayıt olun? ama yemiyor değil mi? o sorumluluğa giremiyorsunuz? über'in hakkını vermek öyle kolay değil! herkes kolay yoldan para kazanma peşinde! iyi ki über var! süper uygulama!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
über ~ 8 yıl önce
ubere girerlerse para ubere gidecek, sonra hakedişleri hesaplarına resmi olarak göndeirlecek ve kayıt altına alınacak. ve tabi ki bu gelirin %18 kdv sini ay sonu ödeyecekler. Yıllık olarakta %20 gelir vergisi ödeyecekler. Benim başıma gelse bende üzülürdüm :)
Bizimkiler ~ 8 yıl önce
Darısı bizimkilerin başına inşallah. Sonra da kapatıp giderler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tühh ~ 8 yıl önce
Bende istanbul Atatürk de oldu , diye sevinçle habere tıkladım, tam hayal kırıklığı. Uzun zamandır beklediğim kına yakma olayını yine erteleyeceğiz desene

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uber ~ 8 yıl önce
Ben uber kullanıyorum. O devrin başbakanı korsanı bitirdi yaaa,taksiciler korsan oldular.Ne mesafe beğenirler,arabalar pislik içinde. Müstehak hepsine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000