08 Ağustos 2012, Çarşamba 08:33:51

HAVALİMANINDA TAKSİCİLER AYAKLANDI!

Almanya Berlin’de taksiciler protesto amacıyla dün saat 08.00 ile 12.00 arasında yolcu taşımadı.
  • taksicilerin her yerde aynı fikirine katılıyorum. Amerikada hele her türlü dönme dolap var, taşımadığı çantaya para keser, taksimetreyi kapatır fiks ücret alır, üstüne bahşiş ister. orada da bu işi genelde gçömenler yapıyor. fakat orada da devlet aynı şekilde taksicileri zor duruma düşürecek uygulamalar getiriyor ve bu uygulamalar hukuka ve rekabet piyasası şartlarına aykırı düzenlemeler genelde. istanbul taksicileri yer sordun mu fiks bilmem derler, dolaştırırlar, nerden geldin diye zırt diye sorarlar, tartarlar. yani bu pis akıl oyunlarına yatmayıp işini helalıyla yapan da vardır eminim.
  • avrupada kendi halki taksiciyken böyle sacma sapan ve ashiri vergi filan yokmus beyler. ne zaman türkler taksicilige yönelmeye bashladilarsa abuk sabuk vergiler devreye girmeye bashlamish. nede olsa yabanci ve secme hakki yok diye acimiyor adamlar gurbetcilere. türkiyedeki taksicilerle avrupadaki türk taksicileri ayni sanmayin. samimiyetle söylüyorum gurbetci taksiciler cok misafirperver ve kiyak oluyor türkiyeden geldiginizi ögrenince.
  • taksici değiller mi hepsi aynıdır dünyanın neresine gidersiniz gidin taksici milleti aynıdır hep acındırma zavallı rolündedirler.. istanbuldada haaalanı taksileri gibi sonra 3 ayda bir takside unutulan 10 bin euroyu, ya da 5 kilo altını karakola teslim etti sahibine ulaştırıldı gibi önceden olanlanmış taksiciler olumlu göstersin diye hazırlanın tezgah ..

Tegel Havaalanı’nda 1 Temmuz’dan itibaren başlatılan uygulama gereği taksiciler havalimanından aldıkları yolcu başına Tegel Havalimanı işletmesine 50 Cent ücret veriyor. Ücretinin fazla olduğunu belirten taksiciler dün eylem yaptı. Taksiciler 50 Cent’lik servis ücretinin kaldırılmasını istedi. Aralarında çok sayıda Türk’ün de bulunduğu taksiciler, eylem çerçevesinde Tegel Havaalanı’ndan saat 08.00 12.00 kontak kapadı.

İşler kötüleşiyor

Berlin Taxi Deutschland Eşbaşkanı Ertan Uçar, “Havaalanı bu uygulamasıyla hem yolcuları hem de bizleri güç durumda bırakmaktadır. Bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmeli” dedi.

Berlin’de 10 yıldan beri taksicilik yapan Mustafa Can, durumlarının son yıllarda iyice kötüleştiğini, iş yapamaz hale geldiklerini, servis ücretinin de müşterilerin kendilerine verdikleri bahşişlerden çıkarılacağını belirtti. Olkan Erdoğan ise 50 Cent servis ücreti alınmasının, kendilerini müşterilerine karşı zor durumda bıraktığını söyledi. (Hürriyet)

HAVALİMANINDA TAKSİCİLER AYAKLANDI!

Yorumlar

frequent flyer ~ 12 yıl önce
taksicilerin her yerde aynı fikirine katılıyorum. Amerikada hele her türlü dönme dolap var, taşımadığı çantaya para keser, taksimetreyi kapatır fiks ücret alır, üstüne bahşiş ister. orada da bu işi genelde gçömenler yapıyor. fakat orada da devlet aynı şekilde taksicileri zor duruma düşürecek uygulamalar getiriyor ve bu uygulamalar hukuka ve rekabet piyasası şartlarına aykırı düzenlemeler genelde. istanbul taksicileri yer sordun mu fiks bilmem derler, dolaştırırlar, nerden geldin diye zırt diye sorarlar, tartarlar. yani bu pis akıl oyunlarına yatmayıp işini helalıyla yapan da vardır eminim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eskiden ~ 12 yıl önce
avrupada kendi halki taksiciyken böyle sacma sapan ve ashiri vergi filan yokmus beyler. ne zaman türkler taksicilige yönelmeye bashladilarsa abuk sabuk vergiler devreye girmeye bashlamish. nede olsa yabanci ve secme hakki yok diye acimiyor adamlar gurbetcilere. türkiyedeki taksicilerle avrupadaki türk taksicileri ayni sanmayin. samimiyetle söylüyorum gurbetci taksiciler cok misafirperver ve kiyak oluyor türkiyeden geldiginizi ögrenince.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taksiciler ayaklandı.. ~ 12 yıl önce
taksici değiller mi hepsi aynıdır dünyanın neresine gidersiniz gidin taksici milleti aynıdır hep acındırma zavallı rolündedirler.. istanbuldada haaalanı taksileri gibi sonra 3 ayda bir takside unutulan 10 bin euroyu, ya da 5 kilo altını karakola teslim etti sahibine ulaştırıldı gibi önceden olanlanmış taksiciler olumlu göstersin diye hazırlanın tezgah ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000