26 Ocak 2011, Çarşamba 08:16:57

Havalimanında otopark meselesi daha çok su kaldırır!

Star Gazetesi'nden Ekrem Okutan, özellikle İstanbul'daki havalimanlarında yaşanan otopark sıkıntılarını tekrardan gündeme getirdi. Peki, Okutan neler diyor? İşte o yazı...
  • ben de kenarda bekliyorum ama o otoparkın fiyatı bence çok ta pahalı değil ancak ilk bir saati bedava olsa bile girmek için 10 kere düşünürüm. ama otoparkın çıkışlarından biri tekrar içeri verilirse ve ben havaalanını terketmeden içhat veya dışhat gelişe gidebilirsem 10TL de olsa o parayı veririm. yarım saat otoparkta bekliyorum bi yarım saatte çıkıp tekrar içeri giriyorum yaa
  • ben birini karşılamaya gittiğim zaman otaparka girsem park yeri bulana ve havalimanına yürüyene kadar karşılayacağım kişi gelmiş oluyor. bu sefer iki saat ona yol anlatmaya çalışıyorum otoparkta. çünkü otoparktan çıkınca tekrar içhat veya dışhat gelişin önenden geçmem için tekrar havaalanından çıkıp yine girmem gerekiyor. ölme eşşeğim ölme. evet uygunsuz ama 5-10 dakika yol kenarında bekliyorum mecburen
  • Tüm havaalanları aynı problemle boğuşuyor. güvenlik gerekçesi ile uluslararası kurallar gereği trafik ve otopark düzeni yapılıyor bildiğim kadarıyla ancak yetkiler hep bu zengin kişilerin şöförlerini görmezden geliyor. Gariban vatandaş otoparka girer lüks araba sahipleri veya şöförleri hep yolda bekler bunuda kimse görmez. Sizi tebrik ediyorum tespiniz doğru ancak eksik. burada bir kaza olsa ve bir kaç kişi hayatını kaybetse bu dahamı ucuz? Devlet büyükleri geleceği zaman kurallra harfiyen uyuluyor
  • Diğer Havaalarındada aynı sıkıntı var. 2,50 tl lik otopark parasını vermemek için park yasağını ihlal ediyorlar. Belki İstanbul Havalimanında otopark ücreti pahalı olabilir. Ancak Burda problem parada değil kültürle alakalı. bazı havaalnında da saati 4,00 tl veya 15 dakika ücretsiz olmasına rağmen vatandaş aynı şekilde yol kenarında beklemeyi tercih ediyor. Vatandaşlar kendinin ve yolcularının güvenliği tehdit ediyor.
  • Son model 4 X 4 lerle gezekerek 8 tl vermemek için yol kenarına park eden zihniyeti anlamak zordur. Bunun ekmekle falan da alakası yoktur. Gece kulüplerinde valelere 100 dolar bahşiş verenler de ekmeğe benimle aynı paraya alıyor. Bu mudur örnek ?
  • Havaalanına, yolcu uğurlamaya ya da karşılamaya giden araçlardan kademeli ücret alınması daha adil olur. Benim iki dakika duraklayıp yolcumu almama bağırıp çağıran memur, yarım saat üç şeritten ikisini işgal eden taksici ve havaş servislerine ses çıkarmıyor. Avantacı zihniyet otogarlardan bile girdi çıktı parası alıyordu da neyseki hukuk duruma müdahale etti. Umarım burası için de makul bir çözüm bulunur.
  • Pahalı arabaya binmem ya da iyi bir gelire sahip olmam o parayı har vurup harman savuracağım manasına gelmez,8 TL fahiş bir rakam,yol kenarı da uygun değil ama 5 dk için de o kadar para verilmez.İyi para kazanıyoruz diye ekmeğe de 5 tl vermiyoruz.
  • birincisi otopark zaten dolu.tav otoparkı genişletmek icin neyi bekliyor! ikincisi 8 tl ye cok diyorsanız yesilkoy de yada nişantaşındaki ispark fiyatlarından haberiniz yok demektir!
  • Emniyet şeridinde bekleyen arabaları hepimiz görüyoruz. Audi, Mercedes, BMW, Jeep vb. Bir çoğu da özel şöför. Her gördüğümde bu arabalara sahip insanlar niçin 8TL'nin hesabını yapar diye düşünürüm. Ne kadar para, o kadar cimrilik ...
  • Bir mekanın degnekcisine bile 10 lira verirken, ustu kapalı, guvenlikli, legal olan, vergisini veren bir otopark isletmesi icin neden pahalı deniyor anlamıyorum. Parası olmayan toplu tasımı tercih edebilir. Metro var taksi var otobus var neden illa ozel araba ??

Araya başka konular girince bu hususa sıcağı sıcağına giremedim.
Hatırlarsanız, önceki hafta, İstanbul’un iki havalimanına giden yol güzergâhında emniyet şeridini ihlal eden araçları yazmıştım.

Hani para vermemek için yol boyunca biriken sürücüleri.

O günden beri mailler geliyor.

Gelenlerin ortak tepkisi, havalimanı otoparklarındaki fiyat tarifesi.

Araç sürücüleri, emniyet şeridindeki parklanmayı bir zorunluluk olarak görüyor.

Mecburiyet durumu yani.

Gerçekten de havalimanında otopark ücreti el yakıyor.

Bir saatlik parklanma karşılığında 8 TL ödeniyor.

Bundan kaçan vatandaş, emniyet şeridine demir atıyor.

Yolcusu gelecek ya da uçacak vakte kadar, bekliyor.

Ancak, bu tepki bir trafik ihlalini haklı kılamaz.

Çözümü yok mu bunun?

Var elbette.

Otopark ücretlerinde indirim veya yarım saate kadar ücretsiz gibi cazip uygulamalar hayata geçirebilir.

Tabi, rötar, trafiğe takılma korkusu, bagaj bekleme parklanma maliyetini arttırıyor.

Her bir saatte bir otopark ücretine ilave geliyor. ‘Ya kardeşim uçak pahalı bir ulaşım yolu, herkes de binmesin, fiyatına katlansın’ derseniz itirazımız hemen devreye giriyor, ona göre.

AK Parti iktidarı ile ulaşımda en büyük mesafe, havayollarında alındı.

Bu doğru mu?

Doğru.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ‘Havayolu şirketleri otobüs firmaları ile rekabet edecek’ derken bunu kast etmemiş miydi.

Herkes uçağa binebilecekti.

Bu doğru mu?

Doğru.

Yolcu sayılarındaki inanılmaz artış bunu kanıtladı.

Hal böyle olunca, ‘Uçağa bineceksen pahalılıktan şikâyet etmeyeceksin’ deme lüksü yok kimsenin.

Kabul edelim, otopark ücretleri pahalı.

İnanın bilete zam yapın kimsenin gıkı çıkmaz ama boşa beklenen süre için bir bedel arıza çıkarır, her daim.

Böylelikle, emniyet şeritleri itinayla işgal edilir.

Soruyorum:

Hangisi doğru?

Ekrem OKUTAN
STAR

Havalimanında otopark meselesi daha çok su kaldırır!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 13 yıl önce
ben de kenarda bekliyorum ama o otoparkın fiyatı bence çok ta pahalı değil ancak ilk bir saati bedava olsa bile girmek için 10 kere düşünürüm. ama otoparkın çıkışlarından biri tekrar içeri verilirse ve ben havaalanını terketmeden içhat veya dışhat gelişe gidebilirsem 10TL de olsa o parayı veririm. yarım saat otoparkta bekliyorum bi yarım saatte çıkıp tekrar içeri giriyorum yaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben birini karşılamaya gittiğim zaman otaparka girsem park yeri bulana ve havalimanına yürüyene kadar karşılayacağım kişi gelmiş oluyor. bu sefer iki saat ona yol anlatmaya çalışıyorum otoparkta. çünkü otoparktan çıkınca tekrar içhat veya dışhat gelişin önenden geçmem için tekrar havaalanından çıkıp yine girmem gerekiyor. ölme eşşeğim ölme. evet uygunsuz ama 5-10 dakika yol kenarında bekliyorum mecburen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tüm havaalanları aynı problemle boğuşuyor. güvenlik gerekçesi ile uluslararası kurallar gereği trafik ve otopark düzeni yapılıyor bildiğim kadarıyla ancak yetkiler hep bu zengin kişilerin şöförlerini görmezden geliyor. Gariban vatandaş otoparka girer lüks araba sahipleri veya şöförleri hep yolda bekler bunuda kimse görmez. Sizi tebrik ediyorum tespiniz doğru ancak eksik. burada bir kaza olsa ve bir kaç kişi hayatını kaybetse bu dahamı ucuz? Devlet büyükleri geleceği zaman kurallra harfiyen uyuluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Diğer Havaalarındada aynı sıkıntı var. 2,50 tl lik otopark parasını vermemek için park yasağını ihlal ediyorlar. Belki İstanbul Havalimanında otopark ücreti pahalı olabilir. Ancak Burda problem parada değil kültürle alakalı. bazı havaalnında da saati 4,00 tl veya 15 dakika ücretsiz olmasına rağmen vatandaş aynı şekilde yol kenarında beklemeyi tercih ediyor. Vatandaşlar kendinin ve yolcularının güvenliği tehdit ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Son model 4 X 4 lerle gezekerek 8 tl vermemek için yol kenarına park eden zihniyeti anlamak zordur. Bunun ekmekle falan da alakası yoktur. Gece kulüplerinde valelere 100 dolar bahşiş verenler de ekmeğe benimle aynı paraya alıyor. Bu mudur örnek ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havaalanına, yolcu uğurlamaya ya da karşılamaya giden araçlardan kademeli ücret alınması daha adil olur. Benim iki dakika duraklayıp yolcumu almama bağırıp çağıran memur, yarım saat üç şeritten ikisini işgal eden taksici ve havaş servislerine ses çıkarmıyor. Avantacı zihniyet otogarlardan bile girdi çıktı parası alıyordu da neyseki hukuk duruma müdahale etti. Umarım burası için de makul bir çözüm bulunur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pahalı arabaya binmem ya da iyi bir gelire sahip olmam o parayı har vurup harman savuracağım manasına gelmez,8 TL fahiş bir rakam,yol kenarı da uygun değil ama 5 dk için de o kadar para verilmez.İyi para kazanıyoruz diye ekmeğe de 5 tl vermiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
birincisi otopark zaten dolu.tav otoparkı genişletmek icin neyi bekliyor! ikincisi 8 tl ye cok diyorsanız yesilkoy de yada nişantaşındaki ispark fiyatlarından haberiniz yok demektir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Emniyet şeridinde bekleyen arabaları hepimiz görüyoruz. Audi, Mercedes, BMW, Jeep vb. Bir çoğu da özel şöför. Her gördüğümde bu arabalara sahip insanlar niçin 8TL'nin hesabını yapar diye düşünürüm. Ne kadar para, o kadar cimrilik ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir mekanın degnekcisine bile 10 lira verirken, ustu kapalı, guvenlikli, legal olan, vergisini veren bir otopark isletmesi icin neden pahalı deniyor anlamıyorum. Parası olmayan toplu tasımı tercih edebilir. Metro var taksi var otobus var neden illa ozel araba ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000