11 Haziran 2008, Çarşamba 07:51:44

Havalimanında öğrenci avı başladı!

Kuzey Hollanda bölgesinde bu yıl tatilin erken başlaması nedeni ile Amsterdam Schiphol havalimanında kontroller arttırıldı. Eğitim müfettişleri okulların kapanmamasına rağmen tatile çıkmaya çalışan öğrencileri yakalayacak.
  • Yau 28 haziranda bende kullanacağım Schiphol Havalimanı'nı. umarım benide yakalamazlar. :(

Amsterdam Belediyesi Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lodewijk Asscher, okul müfettişlerine bir çağrı yaparak okul bitmeden tatile çıkan öğrencilerin durdurulmasını, kontrollerin sıklaştırılmasını istedi. Asscher okullar kapanmadan tatile giden öğrencilerin ve ailelerin çok ciddi şekilde cezalandırılacaklarını söyledi. Asscher, maddi cezaların yanı sıra ailelere çeşitli yaptırımların uygulanacağını ifade etti.

TÜRK VELİLERE ÇAĞRI: TATİLE ERKEN ÇIKARAK BAŞINIZI DERDE SOKMAYIN

Amsterdam Merkez Belediye Meclis Üyesi Derya Kaplan, bu uygulamanın ilk defa Amsterdam'da başlatıldığını söyledi. Kaplan "Bu kontrollerde amaç öğrencilerin okullarını aksatmalarını önlemek. Biliyorsunuz devamsızlık son zamanlarda arttı. Bunun neticesinde de birçok öğrencinin okulla ilişkileri kesildi. Belediye meclisi olarak okul çağındaki öğrencilerin tamamının eğitimlerini tamamlamalarını istiyoruz" diye konuştu. Türk velilere de çağrıda bulunan Kaplan, "Bir iki gün önce tatile çıkıp da çocuklarının geleceği ile oynamasınlar. Okul ne zaman kapanıyorsa o zaman izne çıksınlar. Tatile erken çıkarak gerek okul yöneticileriyle, gerekse eğitim müfettişleri ile başları derde girmesin" dedi.

Havalimanında öğrenci avı başladı!

Yorumlar

Flughafen ~ 16 yıl önce
Yau 28 haziranda bende kullanacağım Schiphol Havalimanı'nı. umarım benide yakalamazlar. :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000