17 Kasım 2017, Cuma 09:02:17

Havalimanında isim krizi

Senegal Cumhurbaşkanı Sall, Türk firmalar tarafından tamamlanarak yıl sonunda açılışı yapılacak Dakar'daki yeni havalimanına ana muhalefet lideri ve eski Cumhurbaşkanı Wade'nin isminin verilmesini önerdi.
  • Türkün eseri var gurur verici. Kan emen sömürgeci kafalar böyle bir havalimani icra edermiydi. Etmez. Hep alta kalacan onlar yüksekte. Senegale hayirli olsun ..
  • Biraz bize uyarladim konuyu aşağı yukarı söyle bir şey çıktı ortaya, ahmet necdet sezer chp'nin başına geçmiş ana muhalefet lideri olmus, erdoğan da 3. Havalimanına onun adini vermek istemiş. Ama sezer kabul etmemiş, araya eski dışişleri bakanı Abdullah Gül girmis ikna etmek icin ama Sezer illa eski ankara belediye baskani melih gokcek'in ismi verilsin diye diretmis. Yandi demi devreler :)

Senegal'de, Türki firmaları tarafından yapımı tamamlanan havalimanına ana muhalefet lideri ve eski Cumhurbaşkanı Abdulaye Wade'nin isminin verilmesi teklif edildi.

Ulusal basına göre, Cumhurbaşkanı Macky Sall, Wade'ye, başkent Dakar'da Türk firmalarının 8 ayda inşasını tamamladığı ve yıl sonu açılması beklenen yeni havalimanına isminin verilmesini önerdi.

Sall, 91 yaşındaki Wade'yi ikna etmek için eski Dışişleri Bakanı Madicke Niang'ı görevlendirdi.

Wade, Niang ile yaptığı görüşmede, teklife şu an için sıcak bakmadığını ileterek havalimanına daha önceden kararlaştırıldığı gibi Fransız Temsilciler Meclisinin ilk siyahi üyesi ve Dakar'ın eski Belediye Başkanı Blaise Diagne'nin isminin verilmesinin uygun olacağını söyledi.

Amaç muhalefet ile barış köprüsü kurmak

Cumhurbaşkanı Sall'ın, muhalefet ile arasında barış köprüsünün kurulmasına vesile olacağını düşündüğü için Wade'nin isminin havalimanına verilmesi konusunda ısrarcı olduğu belirtildi.

Senegal’i üçüncü cumhurbaşkanı olarak 2000-2012 yılları arasında yöneten Wade şu an Senegal Demokrat Partisi (SDP) genel başkanlığı görevini yürütüyor. 

Havalimanında isim krizi

Yorumlar

Vatandaş ~ 6 yıl önce
Türkün eseri var gurur verici. Kan emen sömürgeci kafalar böyle bir havalimani icra edermiydi. Etmez. Hep alta kalacan onlar yüksekte. Senegale hayirli olsun ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyarlama ~ 6 yıl önce
Biraz bize uyarladim konuyu aşağı yukarı söyle bir şey çıktı ortaya, ahmet necdet sezer chp'nin başına geçmiş ana muhalefet lideri olmus, erdoğan da 3. Havalimanına onun adini vermek istemiş. Ama sezer kabul etmemiş, araya eski dışişleri bakanı Abdullah Gül girmis ikna etmek icin ama Sezer illa eski ankara belediye baskani melih gokcek'in ismi verilsin diye diretmis. Yandi demi devreler :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 6 yıl önce
Mavi ekran...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000