17 Mart 2012, Cumartesi 10:31:51

HAVALİMANINDA HAYAT DURDU!

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ın Kastrup Havaalanı’nda güvenlik personelinin iş bırakma eylemi yolcuları perişan etti.
Sabah saatlerinde seyahat etmek için havaalanına gelen yolcular, güvenlik kontrolünden geçemeyince uzun kuyruklar oluşturdular. Bekleyenler arasında tanınmış bakan ve milletvekillerinin de bulunduğu görüldü. Güvenlik personeli aldıkları ücretlerin yetersiz olduğunu belirterek ücret artışı talebinde bulundular.

Sabah saat 05.00’de başlayan iş bırakma eylemi işverenin araya girerek, ücret artışı konusunda görüşme m sözü vermesi üzerine öğle saatlerine doğru sona erdi. Ancak havaalanında bekleyen binlerce yolcunun güvenlik kontrolünden geçmesi saatlerce sürdü.

Bazı yolcular yaklaşık 6 saat beklediklerini söylediler. Havaalanı basın sözcüsü Sören Hedegaard Nielsen, “Güvenlik elemanları iş bırakma eylemine başlayınca elimizdeki birkaç kişi ile güvenlik kontrolünü devam ettirdik ama yeterli olmadı. Güvenlik elemanları birkaç saatlik iş bırakma eyleminin ardından tekrar işbaşı yaptılar. Bu arada havaalanının bir güvenlik sorunu olmadı. Ancak uçaklarına yetişmek isteyenler perişan oldular. Uçak seferleri aksadı” dedi.



Hürriyet Avrupa

HAVALİMANINDA HAYAT DURDU!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000