15 Ağustos 2009, Cumartesi 08:55:03

Havalimanında 'Göz' taraması

Ortadoğu'daki hava trafiğinin yüzde 25'ine sahip Dubai Uluslararası Havalimanı'nda yakalanan sahte ve üzerinde oynanmış belge sayısında bu yılın ilk yarısında yüzde 40'lık azalma olduğu bildirildi.
  • Orada yüksek teknoloji kullanıyorlar. Aynı ümmet-i İslam olduğundan ve vatandaş olmadığından hareketle niçin orada yaşamayı tercih etmiyorsun kardeşim. ABD ve AB sana teknolojiyi satarlar sen de kullanırsın. Kendin çalışacağına üç otuz paraya Bengaldeşli, Endenozyalı din kardeşlerini köle kadrosunda çalıştırır, sen keyfine bakarsın. Zaten Çorum da da böyle yaşıyordun herhalde.
  • arap din kardeşlerimizin teknolojide yaptıkları ve bızlerı geçtıklerı bır gerçek iran suudı arabıstan bae bunlar bızı geçtıler bız ıse hala modası geçmıs ıdeolojılerın dsavunuculuğunu yapıyoruz keşke bızde böyle olsak ama nerede ben ıktıdarımıza guvenıyorum yakında bızde okadar gelişmiş uretken olacaz yaşasın ummet i islam ve bizler vatandaş değil Allahın kullarıyız

Dubai savcılığı tarafından yayınlanan rakamlara göre havalimanında ilk altı ayda 177 sahte evrak hadisesi kayıtlara geçti. Geçen yıl aynı dönemde 310 hadiseyle karşılaşıldığı ifade edildi.

Medyaya açıklamada bulunan savcı Muhammed Ali Rustum, belge sahteciliğindeki düşüşün en önemli nedeninin göz taraması kontrollerinin olduğunu söyledi. Rustum, gözbebeği taraması sayesinde kaçak şahısların Dubai havalimanını kullanmalarının önüne geçildiğini ifade etti. Dubai havalimanında 'göz biometrik tanıma sistemi' 2003'te uygulamaya koyuldu.

Sistemin aktif hale gelmesiyle sınırdışı edilen her kişi gözbebeği taramasından geçirilmeye başlandı. Gözbebeği taramasıyla sınırdışı edilen şahsın ileride başka bir isim ve pasaportla ülkeye tekrar giriş yapmasının önlenmesi hedefleniyor. Havaalanında sahte ve oynanmış belgeleri teşhis edecek modern ekipman bulunduğu ve şüphelenilen belgelerin ayrıca son kontrol için Dubai polis laboratuvarına gönderildiği öğrenildi.

Sahtecilikten yakalananların başında yüzde 34'lük oran ile Hintliler ve yüzde 12'şer oranla Bangladeş ve Nijeryalılar geldi. Savı, sahtecilik suçundan havalimanında alıkonulanların birçoğunun ellerindeki belgeleri aracı şahıslardan satın aldıkları için belgelerin sahte olduğunu bilmediğini söyledi.

Sahtesi en sık görülen belgeler arasında giriş vizesi, giriş mührü, gözbebeği tarama mührü ve pasaportlar bulunuyor.

 

Havalimanında 'Göz' taraması

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Orada yüksek teknoloji kullanıyorlar. Aynı ümmet-i İslam olduğundan ve vatandaş olmadığından hareketle niçin orada yaşamayı tercih etmiyorsun kardeşim. ABD ve AB sana teknolojiyi satarlar sen de kullanırsın. Kendin çalışacağına üç otuz paraya Bengaldeşli, Endenozyalı din kardeşlerini köle kadrosunda çalıştırır, sen keyfine bakarsın. Zaten Çorum da da böyle yaşıyordun herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arap din kardeşlerimizin teknolojide yaptıkları ve bızlerı geçtıklerı bır gerçek iran suudı arabıstan bae bunlar bızı geçtıler bız ıse hala modası geçmıs ıdeolojılerın dsavunuculuğunu yapıyoruz keşke bızde böyle olsak ama nerede ben ıktıdarımıza guvenıyorum yakında bızde okadar gelişmiş uretken olacaz yaşasın ummet i islam ve bizler vatandaş değil Allahın kullarıyız

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000