01 Ağustos 2008, Cuma 08:27:41

Havalimanında Fransızca konuşmak yasaklandı!

Belçika’nın başkenti Brüksel’de, uluslararası havalimanının bulunduğu Zaventem Belediyesi, kamuya açık gişelerinde sadece Flamanca konuşulacağını, bu lisanı bilmeyen Belçikalı ve yabancıların yanlarında tercüman getirmelerinin şart olduğunu açıkladı.
  • AB nin kuruculari,Fransa,Almanya,Italya ve Benelüks Devletleri idi,en büyük kurucunun lisani AB nin Baskentinde konusulmasini bir Belediye yasakliyabiliyor.Buda dogal,nüfusu MILYONU bulmayan bir ülkenin,birligin kararlarini VETO etmesinde oldugu gibi.Kurallar koyulurken enine boyuna düsünmezseniz,böyle olaylar herzaman karsimiza cikabilir.ALLAH POLITIKACILARA ÖNCE SABIR,DÜSÜNME ve AKIL VERSIN.

Fransızca, Flamanca ve Almanca’yı resmi dil olarak kabul eden federal yapılı Belçika’da, Brüksel’de bulunan ancak Flaman kesimine dahil gözüken Zaventem Belediyesi, memurlarına Flamanca dışında bir dil konuşmayı yasakladı ve bunu yapanların işten çıkarılacağını bildirdi.

Belediye binalarına, havuzlara ve çeşitli hizmet bürolarına afişler astıran yetkililer, 100’den fazla değişik uyruktan yabancının da yaşadığı bölgede Flamanca konuşmayanların, "tercüman bularak başlarının çaresine bakmalarını" istediler.

Türkçe bile daha yaygın

Aynı belediyede, Flamanca bilmeyenlere ev ve arazi satımında da büyük zorluklar çıkarıldığını hatırlatan bazı kesimler ise "etnik temizlik" yapıldığını savunuyor.

Belçika’da yasalar, yüz binlerce yabancının bu ülkenin tabiyetini kolaylıkla ve lisan bilmeden elde etmesine olanak tanıdı. Brüksel’de bir belediye memuru, yaşanan kargaşayı şu ifadeyle anlattı: "Belçikalılar arasında ülkenin 3 resmi lisanından birini bile konuşmayanlar çoğunlukta. Bazı Belçikalılar sadece Çince, Arapça veya Türkçe konuşuyor."

Havalimanında Fransızca konuşmak yasaklandı!

Yorumlar

Neredeyiz ~ 16 yıl önce
AB nin kuruculari,Fransa,Almanya,Italya ve Benelüks Devletleri idi,en büyük kurucunun lisani AB nin Baskentinde konusulmasini bir Belediye yasakliyabiliyor.Buda dogal,nüfusu MILYONU bulmayan bir ülkenin,birligin kararlarini VETO etmesinde oldugu gibi.Kurallar koyulurken enine boyuna düsünmezseniz,böyle olaylar herzaman karsimiza cikabilir.ALLAH POLITIKACILARA ÖNCE SABIR,DÜSÜNME ve AKIL VERSIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000