06 Kasım 2008, Perşembe 08:15:48

Havalimanında bir Ladin!

El Kaide örgütünün lideri Usame bin Ladin'in oğullarından Ömer bin Ladin'in önceki gün Madrid'deki Barajas Havaalanı'na gelerek, İspanya'dan siyasi sığınma istediği bildirildi.

Ömer Bin LadinEl Pais gazetesi, Kahire'den Madrid aktarmalı Kazablanka'ya uçak bileti olan Ömer'in Madrid Barajas Havaalanı'na geldikten sonra İspanyol makamlara giderek, "barıştan yana olduğunu ve terörizmi reddettiğini" belirttiği ve İspanya'dan siyasi sığınma talep ettiği kaydedildi.  

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan İspanya İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir yetkili, hükümetinin, Ömer Bin Ladin'in İspanya'ya girmesi için gereken koşulları taşımadığına karar verdiğini söyledi.

İspanyol yetkili, hükümetinin sığınma talepleri konusunda genellikle BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (BMMYK) tavsiyelerini dikkate aldığını belirtti.

Ömer Bin Ladin'in, Madrid hükümetinin kararına 24 saat içinde itiraz hakkı olduğu, bu sürede havaalanının geçiş alanında kalacağı bildiriliyor.

Bin Ladin'in 19 çocuğundan biri olan Ömer'in (28) İngiliz vatandaşı Zaina el Sabah (52, asıl adı Jane Felix-Browne) ile evli olduğu hatırlatılırken, nisanda Kahire'deki İngiliz büyükelçiliği vasıtasıyla İngiliz vatandaşlığı için başvuran Ömer bin Ladin'in talebinin Londra tarafından geri çevrildiği bildirildi.

Havalimanında bir Ladin!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000