28 Haziran 2012, Perşembe 14:18:25

HAVALİMANINDA BAŞÖRTÜSÜ DAYATMASI...

Bazı Fransız havaalanlarında başı kapalı kadınların örtüleri güvenlik gerekçesi ile açtırılmaya başlandı...
  • Bu uygulama yaklaşık 10 senedir var, başörtüsü çarşaf vb açılmasını çıkartılmasını pasaport resmi ile birebir olması gerekiyor yeri geldiğinde güvenlik görevlileri erkek bayan fark etmiyor peruk vb takma ne varsa tek tek kontrol ediliyor ikiz kulelerden sonra alınmış bir karar tüm tanıdıklarımıza söylememiz gerekiyor israil -Abd gibi ülkelerde en az 4 saat önce hava alanında olmaları gerekiyor çok kontrol yapılıyor saatlerce kontrolde sıra kuyrukları oluyor,müslümanlıkla hiç alakası yok Fransada yaklaşık 2 milyon müslüman var hepside bu kuralı biliyor bayan güvenlik görevlileri başörtüsünün içini elleriyle kontrol ediyorlar çünkü x ray geçerken dıt sesinin çıkması başörtüsü içinde saçların toka vb şeylerle toplanmasından
  • burda basi aciklarin özgürlügünü savunanlar diger hanimlarin baslarini örtme özgürlügünü neden ellerinden almaya calisiyorlar anlamakta zorluk cekiyorum. bana cok sacma geliyor bu tavir...
  • Frnasa islam düşmanlığı yapmıypr aksine herkesi koruyor. Terörristlerin hemen hepsinin türbanlı ve sarıklı olduğunu düşünürsek bu uygulama son derece normal ve yerinde bir uygulama. Ayrıca Fransa son derece aklı başında bir ülkedir. Sosyalistlerin iş başına gelmelerini de alkışlarım.
  • KENDINI BILIR KISI SANAN , ONA BUNA GEVUR DEME HAKKINI GORENE HAK VERICEGIME GIDER FRANSIZA HAK VERIRIM.. SAYGIDAN BAHSEDENLER OZAMAN GUVENLIK ICIN UGRASANLARA HAK VERSIN...
  • KONU TÜRBAN İSEYE CEVAP. ARKADAŞ KUR ANİ İYİ BİLİYOR DEMEKKİ. ORADA ALLAHIN EMİRLERİNİ BİLEREK İNKAR EDENLERE NE DEDİĞİ AÇIKÇA BELLİ. AYRICA TÜRKİYREDEKİ FRANSIZ ARKADAŞLARRIN HİÇ AMERİKAYI AVRUPALILARI ELEŞTİRİP KÖTÜLEDİĞİNİ GÖRMEDİM. AKP VS İLE İSLAMI KARIŞTIRMAYIN. AYRICA PARTİ FELANDA TURMUYORUM. TEK AMACIM, SIRADAN VATANDAŞ GÖRÜNÜMÜNDE DİNİMİZE SALDIRANLARA CEVAP VERİYORUM. İSLAMDA BAŞÖRTÜSÜ DEĞİL TESETTÜRÜ OKUYUN. TEŞEKKÜRLER.
  • müslümanım ve türbana karşıyım. bu hristiyan icatları üzerinden islamcılık tatavası yapmayın. gavur demiş birisi, açıp okumuş olsaydı Kuran-ı Kerim'i çok büyük bir suç işlediğini anlardı. ama bu akp ve tabanı böyledir. fransızlar haklı ya da haksız önemi yok. tüm türban konularında müslümanlığın gereğidir kabülü yapmanızı kabul edemem. tartışmanın ilk noktasını geçmeyin. önce gerçeği bir kabul edin.
  • kac kat giyiniyorlar cok merak edıyorum
  • Ne ayrıcalıkları var ? Tabii ki aranacaklar. Kara çarşaf ile ne yapıkları belli değil.
  • GÖRÜYORUMKİ TÜRKİYEDEDE FRANSIZ KOMİNİSTLER ÇOKMUŞ. O KADAR YALAMALIK YAPIYORSUNUZ AMA BİR TÜRLÜDE FRANSIZ AKRABALARINIZA YARANAMIYORSUNUZ SİZE AFERİN DEYİPTE FRANSAYADA ALMIYORLAR. GAVUR OLDUGUNUZU MERTÇE SÖYLEYİN KURTULUN AYRICA ÖLMEDEN ÖNCEDE DİNİNZİ AÇIKÇA SÖYLEYİN VE CENAZENİZİ NERDEN KALDRITMAK İSTEDİĞİNİZİ VASİYET EDİN. CAMİDEN MÜSLÜMAN CENAZESİ KALKAR SADECE. ZORLADA OLSA MÜSLÜMANLARA SEVE SEVE SAYGI DUYACAKSINIZ.BÜTÜN BU ŞEYTANİ DÜZENLER YIKILACAK. BUNUNDA TEK FORMÜLÜ MÜSLÜMANLARIN SAMİMİ OLMASI VE BATIYA TAPMAYI BIRAKMASINDADIR. AİRPORTADA, DUYGULARIMIZI İFADE ETMEMİZE FIRSAT VERDİĞİ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
  • Sende var bir fransizlik heralde?Sende git fransaya madem.bizde almanyada bile dayatma yok

Fransa İslamofobiyle Mücadele Kolektifi, Nantes Atlantique Havalimanı'da başörtüsünün x-ray cihazından geçirilmesinin zorunlu olduğunu açıkladı.

Zaman gazetesinin haberine göre, iki hafta önce yürürlüğe giren uygulamayla birlikte başörtülü kadınların özel bir odada kadın görevlilere saçlarını gösterme teklifi de "Uçağınızı kaçırmak istemiyorsanız, başörtüsünü x-ray cihazına koymak zorundasınız." uyarısıyla reddediliyor. Havaalanının güvenliğinden sorumlu SGA şirketi, başörtüsünün altında tehlike arz eden eşyaların saklanabileceği gerekçesiyle ayrımcı uygulamayı savunuyor. Avrupa Birliği güvenlik kriterlerine göre, güvenlik görevlilerinin başı açtırma yetkisi bulunmuyor.

BAŞINI AÇMAYANA UÇAK YOK

Nantes-Atlantique Havalimanı'ndaki ayrımcı uygulamaya maruz kalan Narin Yüksel, "Ben 65 yaşındayım. 65 yaşında bir kadının başörtüsünün altında ne olabilir? Eğer başımı açmazsam uçağa binemeyeceğimi söylediler." sözleriyle tepki gösterdi. Zaman'a konuşan Yüksel, 30 yıldır Fransa'da yaşadığını belirterek, ilk kez böyle bir taleple karşılaştığını söyledi. Narin Yüksel'in kızı Hatice Yüksel de, "Annemin baş örtüsünü omuzuna almasına bile izin vermediler. X-Ray cihazından geçmesi gerekiyormuş. Özel bir odada kontrol etmelerini rica ettik. Annemin başörtüsünü çıkarmaması halinde polis çağırmakla tehdit ettiler." dedi. CCIF, uygulamanın sadece Nantes-Atlantique Havalimanı'nda hayata geçirilmediğini, Bordeaux şehrindeki Merignac Havalimanı'nda da benzer şikayetler aldıklarını duyurdu.

FRANSA'DA İSLAM DÜŞMANLIĞI ARTIYOR

Geçen hafta da Belfort şehrinde Türk vatandaşı Kübra Kağıtçı başörtülü olduğu gerekçesiyle banka şubesine alınmamıştı. Fransa'da son yıllarda başörtülü kadınlara yönelik islam karşıtı saldırılarda artış yaşanıyor. 2011 yılında İslam karşıtı ırkçı saldırıların hedefinde yüzde 94 oranında başörtülü kadınlar yer aldı. Fransa'da ortaokul ve liselerde başörtüsü 2004'te yasaklanmıştı. Ancak, üniversitelerde başörtüsü yasağı uygulanmıyor. 2011'de sokakta burkanın yasaklanması tartışmalara yol açmıştı.

HAVALİMANINDA BAŞÖRTÜSÜ DAYATMASI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Barış ~ 12 yıl önce
Bu uygulama yaklaşık 10 senedir var, başörtüsü çarşaf vb açılmasını çıkartılmasını pasaport resmi ile birebir olması gerekiyor yeri geldiğinde güvenlik görevlileri erkek bayan fark etmiyor peruk vb takma ne varsa tek tek kontrol ediliyor ikiz kulelerden sonra alınmış bir karar tüm tanıdıklarımıza söylememiz gerekiyor israil -Abd gibi ülkelerde en az 4 saat önce hava alanında olmaları gerekiyor çok kontrol yapılıyor saatlerce kontrolde sıra kuyrukları oluyor,müslümanlıkla hiç alakası yok Fransada yaklaşık 2 milyon müslüman var hepside bu kuralı biliyor bayan güvenlik görevlileri başörtüsünün içini elleriyle kontrol ediyorlar çünkü x ray geçerken dıt sesinin çıkması başörtüsü içinde saçların toka vb şeylerle toplanmasından

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özgürlügü savunanlara ~ 12 yıl önce
burda basi aciklarin özgürlügünü savunanlar diger hanimlarin baslarini örtme özgürlügünü neden ellerinden almaya calisiyorlar anlamakta zorluk cekiyorum. bana cok sacma geliyor bu tavir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçmalamayın ~ 12 yıl önce
Frnasa islam düşmanlığı yapmıypr aksine herkesi koruyor. Terörristlerin hemen hepsinin türbanlı ve sarıklı olduğunu düşünürsek bu uygulama son derece normal ve yerinde bir uygulama. Ayrıca Fransa son derece aklı başında bir ülkedir. Sosyalistlerin iş başına gelmelerini de alkışlarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TURBAN ~ 12 yıl önce
KENDINI BILIR KISI SANAN , ONA BUNA GEVUR DEME HAKKINI GORENE HAK VERICEGIME GIDER FRANSIZA HAK VERIRIM.. SAYGIDAN BAHSEDENLER OZAMAN GUVENLIK ICIN UGRASANLARA HAK VERSIN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SABİT ADAM ~ 12 yıl önce
KONU TÜRBAN İSEYE CEVAP. ARKADAŞ KUR ANİ İYİ BİLİYOR DEMEKKİ. ORADA ALLAHIN EMİRLERİNİ BİLEREK İNKAR EDENLERE NE DEDİĞİ AÇIKÇA BELLİ. AYRICA TÜRKİYREDEKİ FRANSIZ ARKADAŞLARRIN HİÇ AMERİKAYI AVRUPALILARI ELEŞTİRİP KÖTÜLEDİĞİNİ GÖRMEDİM. AKP VS İLE İSLAMI KARIŞTIRMAYIN. AYRICA PARTİ FELANDA TURMUYORUM. TEK AMACIM, SIRADAN VATANDAŞ GÖRÜNÜMÜNDE DİNİMİZE SALDIRANLARA CEVAP VERİYORUM. İSLAMDA BAŞÖRTÜSÜ DEĞİL TESETTÜRÜ OKUYUN. TEŞEKKÜRLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
konu türban ise... ~ 12 yıl önce
müslümanım ve türbana karşıyım. bu hristiyan icatları üzerinden islamcılık tatavası yapmayın. gavur demiş birisi, açıp okumuş olsaydı Kuran-ı Kerim'i çok büyük bir suç işlediğini anlardı. ama bu akp ve tabanı böyledir. fransızlar haklı ya da haksız önemi yok. tüm türban konularında müslümanlığın gereğidir kabülü yapmanızı kabul edemem. tartışmanın ilk noktasını geçmeyin. önce gerçeği bir kabul edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ~ 12 yıl önce
kac kat giyiniyorlar cok merak edıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayrıcalık ~ 12 yıl önce
Ne ayrıcalıkları var ? Tabii ki aranacaklar. Kara çarşaf ile ne yapıkları belli değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SABİT ADAM ~ 12 yıl önce
GÖRÜYORUMKİ TÜRKİYEDEDE FRANSIZ KOMİNİSTLER ÇOKMUŞ. O KADAR YALAMALIK YAPIYORSUNUZ AMA BİR TÜRLÜDE FRANSIZ AKRABALARINIZA YARANAMIYORSUNUZ SİZE AFERİN DEYİPTE FRANSAYADA ALMIYORLAR. GAVUR OLDUGUNUZU MERTÇE SÖYLEYİN KURTULUN AYRICA ÖLMEDEN ÖNCEDE DİNİNZİ AÇIKÇA SÖYLEYİN VE CENAZENİZİ NERDEN KALDRITMAK İSTEDİĞİNİZİ VASİYET EDİN. CAMİDEN MÜSLÜMAN CENAZESİ KALKAR SADECE. ZORLADA OLSA MÜSLÜMANLARA SEVE SEVE SAYGI DUYACAKSINIZ.BÜTÜN BU ŞEYTANİ DÜZENLER YIKILACAK. BUNUNDA TEK FORMÜLÜ MÜSLÜMANLARIN SAMİMİ OLMASI VE BATIYA TAPMAYI BIRAKMASINDADIR. AİRPORTADA, DUYGULARIMIZI İFADE ETMEMİZE FIRSAT VERDİĞİ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iran a gönderene ~ 12 yıl önce
Sende var bir fransizlik heralde?Sende git fransaya madem.bizde almanyada bile dayatma yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000