09 Ekim 2013, Çarşamba 07:50:20

HAVALİMANINDA ASBEST ŞOKU!

Dördüncü defa açılış tarihi ertelenen BER Havalimanı’nın sorunlarıyla mücadele eden Berlin, küçük Tegel Havalimanı’nda asbest problemiyle karşı karşıya...
  • Asbeste gerek yok ki.Havalimanına X-ray cihazlarından geçerek giren,bol bol radyasyon yüklenen yemekleri,havalimanındaki restoranlardan yiyen personel ve yolcular zaten bu tehlikeye maruz kalıyor.Bu konuda da kimse akıl yürütmüyor.
  • atatürk havalimanında insan hayatına tehdit eden gaz ve asbest gibi konsorejen maddelere yönelik hiç bir çalışma yok on binlerce çalışanın hayatı büyük risk altında ama nedense kimsenin kılı kıpırdamıyor. sorumuları göreve davet edicem ancak dhmi ve sivil havacılık sadece şirket menfaatlerini düşündükleri için bişi çıkmıycak ne kadar şansız bir halkızki böyle yöneticilerimiz var gerçekten çok yazık
  • Şurada asbest kelimesinin telafuz edilmesi kaç senedir ??? 10-15 sene olsun. Ondan önce iç içe yaşıyorduk değilmi ? Ya buna onay veren amir memur kesin suçlu yada bizdeki amirler asbest ile mantı arasında bir fark olduğunu bilmiyorlardı. Hala hayattayız çoğumuz dimi ? Mucizeyiz biz ya.

Dördüncü defa açılış tarihi ertelenen BER Havalimanı’nın sorunlarıyla mücadele eden Berlin, küçük Tegel Havalimanı’nda asbest problemiyle karşı karşıya. Korsanlar Partisi Berlin teşkilatının Berlin eyalet hükümetine yönelttiği soru önergesine verilen cevapta Müsteşar Margarethe Sudhof, “Bulgularımıza göre havalimanının bazı bölümlerinde asbest mevcut.” cevabını verdi.

Tehlikenin ne kadar büyük olduğu tam olarak belirlenemedi. Ancak Sudhof, havalimanının faaliyetleri durdurulduğunda binada ne gibi hasarlar olduğunun anlaşılacağını kaydetti. Hükümet finans yönetimi tarafından yapılan açıklamada, teknik sistemin ve acil durum jeneratörleri ile egzoz borularının 90’lı yılların başında yenilendiği açıklandı.

Havalimanı şirketi tarafından yapılan açıklamada ise asbestin yolcuları etkilemediği belirtildi. Asbest, nefesle birlikte vücuda alındığında kanser tehlikesini beraberinde getiriyor.

Önümüzdeki yıllarda BER Havalimanı’nın faaliyete geçmesinden sonra kapatılacak olan Tegel Havalimanı, “Gelecek Teknolojileri Araştırma ve Endüstri Parkı” olarak kullanılacak. (Haber3)

HAVALİMANINDA ASBEST ŞOKU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Kadir ~ 10 yıl önce
Asbeste gerek yok ki.Havalimanına X-ray cihazlarından geçerek giren,bol bol radyasyon yüklenen yemekleri,havalimanındaki restoranlardan yiyen personel ve yolcular zaten bu tehlikeye maruz kalıyor.Bu konuda da kimse akıl yürütmüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apron ~ 10 yıl önce
atatürk havalimanında insan hayatına tehdit eden gaz ve asbest gibi konsorejen maddelere yönelik hiç bir çalışma yok on binlerce çalışanın hayatı büyük risk altında ama nedense kimsenin kılı kıpırdamıyor. sorumuları göreve davet edicem ancak dhmi ve sivil havacılık sadece şirket menfaatlerini düşündükleri için bişi çıkmıycak ne kadar şansız bir halkızki böyle yöneticilerimiz var gerçekten çok yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bildiğin? ~ 10 yıl önce
Bildiğin bir şey mi var yoksa onlarda oluyorda neden bizde olmuyor mu diyorsun. Yoksa Atatürk Havalimanında ki inşaat firmalarından birisiydin ve asbest yasak olmasına rağmen asbest kullandında kendini ihbar edemediğinden bu şekilde vicdan azabından mı kurtulmaya çalışıyorsun. Bu haber ile nasıl Atatürk havalimanını eleştiriyorsun anlayan beri gelsin. Kısaca şöyle sormak istiyorum "Amacın ne?"
birşey olmaz.. ~ 10 yıl önce
Şurada asbest kelimesinin telafuz edilmesi kaç senedir ??? 10-15 sene olsun. Ondan önce iç içe yaşıyorduk değilmi ? Ya buna onay veren amir memur kesin suçlu yada bizdeki amirler asbest ile mantı arasında bir fark olduğunu bilmiyorlardı. Hala hayattayız çoğumuz dimi ? Mucizeyiz biz ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman ~ 10 yıl önce
Asbest maddesi gelişmiş ülkelerde kanser sebebiyle yasaklandı. Bizde de 80 yıl sonra yasaklanır artık.
olmaz.. ~ 10 yıl önce
hala bir sürü baraka ve evin üzerinde asbestli çatı kaplama malzemeleri varmı var.Hala değiştirmiyoruz ya ilginç olan bu , mucizeyiz biz ve bir örneğimiz daha yoktur.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000