15 Mayıs 2010, Cumartesi 08:16:32

Havalimanında "aşağılanma" krizi

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in, Moskova havalimanında “aşağılandığı” öne sürüldü. Rus ve İsrail basınına göre Peres’in bizzat “yüz kontrolü” yaptırması istendi, apronda yürütüldü, VIP masrafları ödetildi.
  • bence adamları yanlış anlamamak lazım güvenlik geregi neyse herkeze uygulamaları çok güzel birşey ben beyeniyorum rusyayı bu tutumundan dolayı aynı şeyin diger ülkelerinde yapmasını bekliyorum
  • Ayıp etmişler
  • Rus vizesi için ne olacağını söyleyim. Vizesiz geçiş için gidenler havalimanında bekletilecek.sorguya çekilecekler üstleri aranacak.üzerlerinde 1000$ yoksa geri gönderelecek.Ve bu şekilde insanlar ticari vizeye yönelnedirilecek
  • ruslar cok ayip etmisler.
  • Rusya vizesi kalkti diye sevinmeyin. Simdi sira bizde o "face control" icin. Goreceksiniz kac vatandasimiz Ruslar tarafindan sinirda geri cevrilecekler.
  • baska :)))) az bile yapmislar ve alkis

Rusya'nın başkenti Moskova’da, 2. Dünya Savaşı’nın bitişinin 65. yıldönümü 9 Mayıs’da görkemli törenlerle kutlanırken, Kremlin ile İsrail arasında diplomatik kriz patlak verdiği öne sürüldü. İddia, İsrail gazetesi Maariv’e ve Rusça yayın yapan News.ru sitesine konuşan ve ismi açıklanmayan İsrailli diplomatlara dayanıyor. “Rus yönetiminin İsrail’e karşı aşırı tavrı” olarak yorumlanan iddia özetle şöyle:

Peres, şeref konuğu olarak bulunduğu zafer kutlamalarından ayrılmak üzere Moskova havalimanına geldi. Normalde konuk ülke liderinin pasaportu, kendi protokol memuru tarafından ibraz edilir veya evsahibi ülkenin bir görevlisi VİP salonunda bunu yapardı. Ama Rus sınır muhafızları, Peres’e, sıradan bir Rus vatandaşı gibi davrandılar.

Bir saat beklettiler

Önce Peres’ten bizzat pasaport bankosuna gelip yüzünü göstermesi istendi. Ardından alanda bekleyen özel uçağına heyetiyle birlikte yaya olarak gitmesi talep edildi. İsrail’in Rusya Büyükelçisi Anna Azari’nin sert itirazı üzerine Peres’i uçağa kadar götürecek bir limuzin zar zor tahsis edildi. Fakat bu defa da uçak bir saat apronda bekletildiği gibi, VİP bölümünün yüklü hizmet faturası da Peres heyetine kesildi.

News.ru, “Moskova havalimanında ‘face control’ yaptırmak zorunda kalan ilk yabancı cumhurbaşkanı herhalde Peres olmuştur” diye yazdı. Rus ve İsrailli yetkililer ise herhangi bir “aşağılanmanın” yaşanmadığını resmen açıkladılar.

‘Rövanşı Ayalon’a bırakın’

‘One minute’ mağduru Peres ile Medvedev arasında Moskova’da gerilim gözlenmemişti. Ancak Medvedev’in Hamas lideri Halid Meşal ile buluşması, İsrail’in tepkisini çekmişti. Son olayın ardından Maariv’in internet sitesine yazan bir İsrailli okuyucu, Türkiye ile “alçak koltuk” krizinin mimarını hatırlatırken, “Ruslara karşı rövanşı, bu işi iyi bilen (İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı) Danny Ayalon’a bırakın” diye espri yaptı.

“Yüz kontrolü” anlamına gelen “face control” son dönemde İngilizce’den aynen Rusça’ya geçti. Özellikle pahalı gece kulüplerinde davetsiz misafirler, “tipleri” beğenilmezse içeri alınmıyorlar. Buna Rusça’da “feys kontrol” deniyor.

(Milliyet)

Havalimanında "aşağılanma" krizi

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
bence adamları yanlış anlamamak lazım güvenlik geregi neyse herkeze uygulamaları çok güzel birşey ben beyeniyorum rusyayı bu tutumundan dolayı aynı şeyin diger ülkelerinde yapmasını bekliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ayıp etmişler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Rus vizesi için ne olacağını söyleyim. Vizesiz geçiş için gidenler havalimanında bekletilecek.sorguya çekilecekler üstleri aranacak.üzerlerinde 1000$ yoksa geri gönderelecek.Ve bu şekilde insanlar ticari vizeye yönelnedirilecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ruslar cok ayip etmisler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Rusya vizesi kalkti diye sevinmeyin. Simdi sira bizde o "face control" icin. Goreceksiniz kac vatandasimiz Ruslar tarafindan sinirda geri cevrilecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
baska :)))) az bile yapmislar ve alkis

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000