22 Ağustos 2014, Cuma 16:16:40

HAVALİMANINDA ALT YAPI ÇALIŞMALARI BİTMEK ÜZERE

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında altyapıyla ilgili çalışmalar bitme noktasına geldi" dedi.
  • 365 gün 24 saat iniş kalkış yapılabilecek teknoloji harikası bir hava alanı. vay anam vay, türkiye böylesini görmedi.
  • "ancak idarece uygun görülmesi halinde konfor artsın, havalimanı çok daha mükemmel hale gelsin diye suyla dolu olan alanlar doldurulacak ve bu da 70 günde tamamlanacak". Muteahhidin cebi doldurulacak yani.
  • Bence havaalaninin ismini degistirsinler. Kisaltmalari kullaninca yaptigi cagrisim muhafazakar Turkiye'ye yakismiyor :)
  • Boşa yapılmış bir havalimanı gibi görünüyor ancak açıldıktan sonra ne olur bilemiyorum. Umarım boşa yatırım olmamış olur. Yoğun olursa eğer çok kişiye de istihdam sağlanmış olur.
  • Bu havaalanina en fazla ucus TC-ANA (eski yada yeni) ucagi ile yapilacak.
  • Daha açılmadan piste paralel taksi yolu talep edilmesi, yoğun kullanılacağının bir işareti olsa gerek.
  • Puahhhhhhhh :) Anladın sen onu !
  • Havalimanının adı haberde de görüleceği üzere Ordu-Giresun Havalimanı. O ismi görmeyip de ilk zamanlarda kullanılan Or-Gi adını papağan gibi tekrarlamak, başka malzeme kalmayınca kendilerini ancak oradan tatmin etmeye çalışan art niyetlilerin varlığına işaret ediyor diye yorumlanmalı herhalde. Ama biline ki bunlar nafile çabalar... Bu arada havalimanı terminalinin büyütülmesi çok isabetli bir karar olmuş, zira potansiyelin bilinenin çok üzerinde olduğunu ancak burada yaşayanlar bilir, diğerleri ise zaman içinde şüphesiz öğrenmiş olacaklardır. Hazır suyla dolu alanların doldurulacağından bahsediliyorken, Trabzon ve Samsun havalimanlarında olmayan piste paralel taksi yolunun, ülkemizin güzide eserlerinden Ordu-Giresun Havalimanına yapılmasının da, havalimanının rantabl kullanılması ve uçakların holda girmeden inmesi için gerekli olduğunu şimdiden dile getirmekte fayda var. Bir de CIP salonu unutulmasın ltf... Başlığın tercümesi ise; "yarası olan gocunur". Anlayana...
  • buram buram yaratıcılık! bi isim koyuyosunuz bari biraz araştırın
  • Şu ismi değiştirseler artık... En komik havaalanı listesinde, birinci sırada 'BATMAN' vardı. Bundan sonra ikinci sıraya düşer. Bütün dünya da bize güler...

Vali Balkanlıoğlu, Gülyalı Kaymakam Vekili Emrullah Temiz ve Belediye Başkanı Talip Şen ile Ordu-Giresun Havalimanı inşaatı altyapı şantiye binasına geçerek, yüklenici firmanın proje müdürü Ömer Işık'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra, Ordu-Giresun Havalimanı üstyapı çalışmalarının yapıldığı alana giden Balkanlıoğlu, şantiye binasında yüklenici firmanın proje müdürü Yüksek Kahraman ile görüştü.

Kahraman'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Balkanlıoğlu, incelemelerinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında altyapıyla ilgili çalışmalar bitme noktasına geldi. Altyapıda 10-15 günlük bir iş kaldığı bizlere iletildi ancak idarece uygun görülmesi halinde konfor artsın, havalimanı çok daha mükemmel hale gelsin diye suyla dolu olan alanlar doldurulacak ve bu da 70 günde tamamlanacak" dedi.

Balkanlıoğlu, çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

"Üstyapı çalışmalarıyla ilgili de bilgi aldık. Görevli arkadaşlar, teknik detayları bize anlattı. Havalimanımızın bütün apron dahil, yolcu bekleme salonları, çağın en modern ve en güzel binası olarak yapılacak. Son derece lüks, konforlu, her yönüyle düşünülmüş, büyüklüğü de yeterli olan binalar. Terminal binası 20 bin metrekare üzerinde, kapalı bir alan üzerinde yapılıyor. Her türlü ihtiyaca cevap verebilecek, uluslararası uçuşlarda, VIP ve içindeki free shoplar dahil ileri teknolojiyle yapılıyor. Kısacası her şey yolunda. Havalimanı inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor."

- "Yolculara hizmet vermesi için Mart ayını beklemek gerekiyor"

Projede deneyimli kişilerin görev aldığını vurgulayan Balkanlıoğlu, "Her türlü oluşuma karşı anında teknoloji imkanları kullanılarak çözüm üreten çok deneyimli arkadaşlar burada. Onlar da küçük çaplı pürüzleri çözüyor. Süratli çalışmalara rağmen hiçbir sıkıntı olmasa dahi burada uçak inmesine mani bir durum yok ama tamamen bitmesi Mart ayını bulacak gibi gözüküyor. Şu durumda uçakların iniş kalkışına mani bir durum yok. 15-20 gün sonra bile uçak inebilir buraya ancak dört dörtlük kulesiyle, her şeyiyle tamamlanıp yolculara hizmet vermesi için Mart ayını beklemek gerekiyor. Yani, havalimanımızın bitmesinde ve hizmete açılmasında hiçbir sorun gözükmüyor" diye konuştu.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın Türkiye'nin en konforlu havaalanlarından biri olacağına dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Ordu-Giresun Havalimanı, Türkiye'deki havalimanlarından çok farklı olacak. Havalimanlarında uçakla seyahat edenler gayet iyi bilir, uçak tekerleri piste ilk değdiğinde bir sarsıntı hissedilir. Bazen insanlar bundan çok korkar. Bu sarsıntı hissedilmesin diye 3 kilometrelik pist boyunca 'stone mastic' denilen 5 santim kalınlığında döşenen bir materyalle, Ordu-Giresun Havalimanı, uçakların en konforlu iniş yaptıkları havalimanı unvanını da kazanacak. Bunun yanı sıra Ordu-Giresun Havalimanı tamamlandığında, Türkiye'nin medarıiftiharı, teknoloji harikası bir havalimanıyla karşı karşıya kalacağız çünkü 365 gün 24 saat uçak iniş ve kalkışına müsaade edilecek. Teknolojik donanımın yanı sıra Türkiye'de denizin doldurulmasıyla yapılan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyacak."

HAVALİMANINDA ALT YAPI ÇALIŞMALARI BİTMEK ÜZERE

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

meka ~ 10 yıl önce
365 gün 24 saat iniş kalkış yapılabilecek teknoloji harikası bir hava alanı. vay anam vay, türkiye böylesini görmedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
"ancak idarece uygun görülmesi halinde konfor artsın, havalimanı çok daha mükemmel hale gelsin diye suyla dolu olan alanlar doldurulacak ve bu da 70 günde tamamlanacak". Muteahhidin cebi doldurulacak yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Or-Gi ~ 10 yıl önce
Bence havaalaninin ismini degistirsinler. Kisaltmalari kullaninca yaptigi cagrisim muhafazakar Turkiye'ye yakismiyor :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
Boşa yapılmış bir havalimanı gibi görünüyor ancak açıldıktan sonra ne olur bilemiyorum. Umarım boşa yatırım olmamış olur. Yoğun olursa eğer çok kişiye de istihdam sağlanmış olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC-ANA ~ 10 yıl önce
Bu havaalanina en fazla ucus TC-ANA (eski yada yeni) ucagi ile yapilacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Daha açılmadan piste paralel taksi yolu talep edilmesi, yoğun kullanılacağının bir işareti olsa gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Or gi ~ 10 yıl önce
Puahhhhhhhh :) Anladın sen onu !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Puahhhh ~ 10 yıl önce
Yarası olan sendin anlaşılan.
ÇATLAMAYIN... ~ 10 yıl önce
Havalimanının adı haberde de görüleceği üzere Ordu-Giresun Havalimanı. O ismi görmeyip de ilk zamanlarda kullanılan Or-Gi adını papağan gibi tekrarlamak, başka malzeme kalmayınca kendilerini ancak oradan tatmin etmeye çalışan art niyetlilerin varlığına işaret ediyor diye yorumlanmalı herhalde. Ama biline ki bunlar nafile çabalar... Bu arada havalimanı terminalinin büyütülmesi çok isabetli bir karar olmuş, zira potansiyelin bilinenin çok üzerinde olduğunu ancak burada yaşayanlar bilir, diğerleri ise zaman içinde şüphesiz öğrenmiş olacaklardır. Hazır suyla dolu alanların doldurulacağından bahsediliyorken, Trabzon ve Samsun havalimanlarında olmayan piste paralel taksi yolunun, ülkemizin güzide eserlerinden Ordu-Giresun Havalimanına yapılmasının da, havalimanının rantabl kullanılması ve uçakların holda girmeden inmesi için gerekli olduğunu şimdiden dile getirmekte fayda var. Bir de CIP salonu unutulmasın ltf... Başlığın tercümesi ise; "yarası olan gocunur". Anlayana...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik ~ 10 yıl önce
buram buram yaratıcılık! bi isim koyuyosunuz bari biraz araştırın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
9559 ~ 10 yıl önce
Şu ismi değiştirseler artık... En komik havaalanı listesinde, birinci sırada 'BATMAN' vardı. Bundan sonra ikinci sıraya düşer. Bütün dünya da bize güler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000