29 Nisan 2008, Salı 08:33:42

Havalimanında Alaturka güvenlik

Milliyet Gazetesi yazarlarından Melih Aşık, gazeteci Mine Kılıç'ın havalimanında başından geçen olayı köşesine taşımış... İşte Aşık'ın köşesinden "Alaturka Güvenlik"...
  • Bir gün bir kapalı hanım uçağı kaçırır veya dedektörlerin göremediği bir plastik patlayıcıyı içeri sokar işte o zaman bu yazılar tgündeme gelir.Güvenlikcilerin akılsızlıkları bir yana kabin ekipleri ve yolcular bu konuda çok dikkatli olmalılar.
  • ALATURKA GUVENLIK DEGIL AKP GUVENLIGI DENIR ONA.YERSE ARARSIN O SICAKTA KAVRULURKEN SOGAN GIBI GIYINIP EKSIMIS YOGURT GIBI KOKAN INSANLARIN SOYUNMAMASI TOPLUM VE GUVENLIKCI SAGLIGI ACISINDAN ZATEN DAHA IYI BENCE.

Havaalanlarında günübirlik herkesin dikkatini çeken komediyi gazeteci Mine Kılıç arkadaşımızın kaleminden aktaralım:

“Ankara’ya gitmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı’na girdim. Güvenlikten geçerken (iki kez... Biri girişte diğeri uçağa binmek için) ceketimi çıkarmam istendi. İkinci geçişte istek üzerine hem ceketimi hem çizmemi çıkardım. Ankara’dan aynı gün Adana’ya gidecektim. Esenboğa’da uçağa hem ceketimi hem çizmemi çıkarıp girerken türbanlı ve pardösülü iki hanım yanımdan geçip  gittiler. Arama yapan kadın görevliye “Neden ben ceketimi çıkarmak zorundayım da hanımefendiler çıkarmıyor?” diye sordum. “Alarm çalsaydı çıkarırlardı” dedi. “Ama ben alarm çalmadan çıkardım, bu durumda onların da çıkarması gerekir” dedim. Yanıt alamadım. O sırada bir başka pardösülü hanım geçerken alarm öttü. Bu defa da el dedektörüyle üstünü arayıp geçirdiler. Bazı türbanlı hanımların kafalarındaki  metal tokalar ötüyordu. O tokalar da çıkarılmadı (oysa saat, kolye, küpe çıkarılıyor). Alaturka güvenlik de böyle oluyor...”

Melih AŞIK
MİLLİYET

Havalimanında Alaturka güvenlik

Yorumlar

DEMIRKUS ~ 16 yıl önce
Bir gün bir kapalı hanım uçağı kaçırır veya dedektörlerin göremediği bir plastik patlayıcıyı içeri sokar işte o zaman bu yazılar tgündeme gelir.Güvenlikcilerin akılsızlıkları bir yana kabin ekipleri ve yolcular bu konuda çok dikkatli olmalılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SULEYMAN2007 ~ 16 yıl önce
ALATURKA GUVENLIK DEGIL AKP GUVENLIGI DENIR ONA.YERSE ARARSIN O SICAKTA KAVRULURKEN SOGAN GIBI GIYINIP EKSIMIS YOGURT GIBI KOKAN INSANLARIN SOYUNMAMASI TOPLUM VE GUVENLIKCI SAGLIGI ACISINDAN ZATEN DAHA IYI BENCE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000