05 Kasım 2017, Pazar 09:03:18

Havalimanına tehdit; 'Ülkeyi terk edin'

Amerika’nın Somali’deki diplomatik misyonu, tüm zorunlu olmayan personelin ülkenin başkenti Mogadişu’dan ayrılması talimatını verdi.
  • Amerika = kaos savas ve nefret
  • Thy buraya TK cou ucmak yerine anlasma yapmali, 3rd party bir sirket ile devam etmeli, cok tehlikeli buraya THY ucagini gondermek
  • Adam olmayacak bu somaliler. Otur isine gucune bak birader. Birak artik bombalamayi insan oldurmeyi. Turk milleti sana el uzatmis kanat germis. Kurtar kendini bu kisir donguden.

Amerika’nın Somali’deki diplomatik misyonu, tüm zorunlu olmayan personelin ülkenin başkenti Mogadişu’dan ayrılması talimatını verdi. Bu kararın personele karşı ‘belirgin bir tehdit’ sonrası alındığı belirtildi.

Açıklama, Amerika’nın Somali’da IŞİD mevzilerini ilk defa hedef almasından bir gün sonra geldi.

Açıklamada, ‘Mogadişu Uluslararası Havaalanı’nda ABD personeline karşı alınan belirli bir tehdit bilgisi sonrası, Amerika’nın Somali’deki diplomatik misyonu, zorunlı olmayan Amerikan vatandaşı personelinin Mogadişu’yu bir sonraki uyarıya kadar terk etmesi talimatını vermiştir’ denildi.

IŞİD, bölgede kendine yeni militanlar bulma çabasında ancak El Kaide bağlantılı El Şebab örgütüne oranla oldukça küçük kalmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta, IŞİD’e bağlı bir grup, ülkenin yarı özerk bölgesi Puntland’da küçük bir liman kasabasını ele geçirmişti.

Amerika zaman zaman İslamcı örgüt El Şebab’a karşı operasyonlarda bulunuyor. Geçen ay 350 kişinin ölümüne yol açan ikiz saldırıyı da El Şebab’ın yaptığı düşünülüyor.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan ve ismini vermeyen bir kişi, yetkililerin havaalanında tehdit bilgisinin havaalanı güvenliğine bildirildiğini ancak tehdidin içeriğini bilmediğini aktardı.

Amerika’nın Sesi daha kapsamlı bilgi almak için Mogadişu Aden Adde Uluslararası Havaalanı genel müdürü Tuğgeneral Abdi Ashkir Jama’ya ulaştı ancak tuğgeneral konu hakkında konuşmayı reddetti.

Aden Adde Havaalanı, Somali’nin en büyük havaalanı.

2007’de Afrika Birliği’nin askerlerinin Somali’de konuşlandırılmasından sonra, havaalanı yakınlarında 10’dan fazla intihar ve araç bombası saldırısı yapıldı. 2016 yılında güvenlik kontrollarını atlatan intihar bombacısı, dizüstü bilgisayarına koyduğu patlayıcılarla uçağa bindi.

Saldırganın havada patlattığı bilgisayar uçakta delik açtı ve uçak havalandıktan 15 dakika sonra zorunlu iniş yaptı.

Saldırı havaalanı ve ülkeye hizmet veren tek uluslararası hava yolu Türk Havayolları’nın operasyonlarını aksattı. Yetkililer, daha sıkı güvenlik önlemleri almaya başladı.

Yüksek güvenlik önlemleri standartlarına uymak için havaalanı yenilendi ve havaalanının yer operasyonlarının yönetimi bir Türk şirketi, Favori’ye devredildi. Havaalanına giden karayolları Türkiye kalkındırma ajansı TİKA tarafından yapıldı. Türk Kızılay’ı da havaalanının çöp toplama, su arıtma gibi hizmetleri sunuyor.

Somali halen dünyanın en tehlikeli ülkelerinden biri kalmaya devam ediyor. Ülkedeki istikrarsızlık nedeniyle 1991 yılından beri Amerika’nın ülkede büyükelçiliği yok. (amerikanınsesi)

Havalimanına tehdit; 'Ülkeyi terk edin'

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

B ~ 6 yıl önce
Amerika = kaos savas ve nefret

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 6 yıl önce
Thy buraya TK cou ucmak yerine anlasma yapmali, 3rd party bir sirket ile devam etmeli, cok tehlikeli buraya THY ucagini gondermek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Somali ~ 6 yıl önce
Adam olmayacak bu somaliler. Otur isine gucune bak birader. Birak artik bombalamayi insan oldurmeyi. Turk milleti sana el uzatmis kanat germis. Kurtar kendini bu kisir donguden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kritik ~ 6 yıl önce
Turkiyedeki darbe girisimini yapanlar ne kadar Turkse orada bomba patlatanlarda o kadar Somalili
memoli ~ 6 yıl önce
bu işleri bütün somalilere yüklemek doğru olmaz nasıl bizde radikal yada ayrımcı teror sempatzimanları ve teroristler var onlarda da öyle durum var gönül isterki ülke ayağa kalksın ancak çok çok zor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000