23 Nisan 2017, Pazar 09:22:18

Havalimanına roketli saldırı

Somali'de Eş-Şebab örgütünün, ülkenin güneyindeki Aşağı Şabel ilinde Afrika ve ABD güçlerinin konuşlandığı Baledogle Havaalanı'nı roketle vurduğu bildirildi.
  • Kesin okul vardır...
  • Somali'de 3 ayri ulke vardir : Somali (Somalia), Somaliland ve Punt ( Puntaland ). Her biri ayri güçler tarafindan yonetiliyor ve farkli asayiş durumlari var. Biz nispeten guvenli baskent Mogadişu'ya uçuyoruz, ama tehlike konisinden büsbütün uzak oldugunu da söyleyemeyiz. Sıkıntı oldugu dogrudur. Allah herkese kolayliklar versin.
  • Uçuşlar acilen 737'ye geçmeli. Airbusçı kardeşlerimiz yeterince ızdırap çekti, geçen airbusçu kokpit ekibi sinek kovucu sprey bulamamış, sefer iptal oluyordu. Düşünsene, miğfer, kurşun geçirmez yelek, herşey tamam, sinek kovucu eksik !!!
  • Somaliye uçak tek şirket biz miydik ? İnşallah sorunlar yaşamaız

Somali'de Eş-Şebab örgütünün, ülkenin güneyindeki  Aşağı Şabel ilinde Afrika ve ABD güçlerinin konuşlandığı Baledogle Havaalanı'nı  roketle vurduğu bildirildi.

Örgüte ait Endülüs isimli siteden yapılan yazılı açıklamada, Baledogle  Havaalanı'nın iç kısmı ile çevresinin 35 roketle vurulduğu, saldırıda can ve mal  kaybı yaşandığı belirtildi ancak ayrıntılı bilgi verilmedi.

Somalili bir askeri kaynak ise roketlerin askeri bölge sınırları içine  değil, ABD ve Afrika güçlerine ait askeri üssün yakınlarına düştüğünü kaydetti.

Somali ya da ABD'li yetkililerden konuyla ilgili henüz bir açıklama  yapılmadı.

Baledogle Havaalanı'nda bulunan ABD güçleri, Somali güçlerini  eğitiyor. Havaalanı ayrıca, Şebab örgütünün mevzilerine hava saldırıları  düzenleyen insansız hava araçlarının (İHA) kalkış noktası olarak faaliyet  gösteriyor.

Havalimanına roketli saldırı

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

A9 ~ 7 yıl önce
Kesin okul vardır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
somali ~ 7 yıl önce
Somali'de 3 ayri ulke vardir : Somali (Somalia), Somaliland ve Punt ( Puntaland ). Her biri ayri güçler tarafindan yonetiliyor ve farkli asayiş durumlari var. Biz nispeten guvenli baskent Mogadişu'ya uçuyoruz, ama tehlike konisinden büsbütün uzak oldugunu da söyleyemeyiz. Sıkıntı oldugu dogrudur. Allah herkese kolayliklar versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 7 yıl önce
Uçuşlar acilen 737'ye geçmeli. Airbusçı kardeşlerimiz yeterince ızdırap çekti, geçen airbusçu kokpit ekibi sinek kovucu sprey bulamamış, sefer iptal oluyordu. Düşünsene, miğfer, kurşun geçirmez yelek, herşey tamam, sinek kovucu eksik !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 7 yıl önce
Avrupa yatilarina saysin kardeslerin
hadi be ~ 7 yıl önce
mogadişuda havalimanının olduğu yerde istanbuldan daha az sinek olduğuna bahse girerim okyanusdan esen rüzgar gayet kuvvetli sinek olması gerektiğinden az
laf olsun ~ 7 yıl önce
dostum sinek kovucu lüx bir olay değil orada biliyorsunuz. Sivrisinek ısırığından Ölen yada ateşli hastalıkla uğraşanları unuttunuz galiba.
Teknik ~ 7 yıl önce
Somaliye uçak tek şirket biz miydik ? İnşallah sorunlar yaşamaız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne alaka ~ 7 yıl önce
Ucuslar 737 ye neden gecsin ne kadar bencilce konusmalar bunlar ya kimse eziyet cekmesin demiyosunuzda airbus a gecsin diyosunuz sorarlarsada kesin muslumansin
YETER ARTIK.. ~ 7 yıl önce
Her yere bir Müslüman muhabbeti koymayın, antipatikliğin resmini yapıyorsunuz.. Yazdığın yorumun dinle ne alakası var HACI?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000