20 Mayıs 2009, Çarşamba 08:08:40

Havalimanı yolu inşaatı durdu

DALAMAN Havalimanı ile Marmaris arasındaki trafiği rahatlatmak için 2004 yılında başlanan duble yol çalışmalarında sıkıntı yaşanıyor...

Gökova- Marmaris hattı üzerinde yer alan Çetibeli Mevkii’ndeki çalışmalar geçen Aralık ayından bu yana durduruldu.

Yol ihalesini alan 4 ortaklı Serhent İnşaat’tan kaynaklandığı öne sürülen sıkıntının yakın zamanda da çözülecek gibi görünmediği ifade edildi. Çalışmalar öncesinde 3 şeritli olan 16 kilometrelik yolun, genişletme ve kot farkının ortadan kaldırılması amacıyla taşlarla kaplanıp 1.5 şeride düşürülerek öylece bırakılması, yaz sezonu başında tehlike çanlarını çaldırıyor.

Çetibeli Köyü Muhtarı Hüsamettin Yiğit, 20 metre genişliğindeki yolu daha da büyütmek için çalışma başlatıldığını, ancak yarıda bırakıldığını belirterek, şöyle konuştu:

“Yarısına kadar taş ve toprak yığılan yolumuzda şu an 1.5 şeritten geçiş sağlanabiliyor. Hemen her gün ufak tefek kazalar yaşanıyor. Yol köyün ortasından geçtiği için okula giden çocuklar da ciddi tehlikeler yaşıyor. Sezonun ortalarına doğru bu yol iyice hareket kazanacak, turist gidiş- gelişi artacak. Bir an önce önlem alınması gerekiyor.”

Karayolları yetkilileri ise yol ihalesini alan şirketin halen kendi içindeki sorunlarını çözemediğini öne sürdü.

Milliyet

Havalimanı yolu inşaatı durdu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000