27 Haziran 2011, Pazartesi 08:08:52

HAVALİMANI YAPIMI YARIDA KALDI...

Sırbistan'da 22 milyon euroluk Morava Havaalanı ödenek yokluğundan yarım kaldı. Havaalanı Türkiye'nin yaptığı 10 milyon euro bağışla tamamlanacak. Eylülde açılış yapılacak...
  • Bu bölgeye ortalama 100 km mesafedeki Sancak bölgesinde Türkiyede mutlaka bir üyesi olan 100 binlerce aile yaşıyor. Şahsen benim için harika bir haber. Keşke Ağustos'ta Belgrat yerine buraya uçacak olsaydım. Araçla seyahatim gidiş dönüş 500 km kısalacaktı. Eminim bu hat açılınca Türkiyeden mutlaka uçuşlar başlayacaktır.
Ekonomik krizle sarsılan Sırbistan'a Türkiye'den büyük jest geldi. Soğuk savaş döneminin en önemli hava üslerinden biri olan Kraljevo askeri havaalanını sivilleştirmek isteyen Belgrad yönetimi uzun yıllardır kapalı olan havaalanını turizme açmak için proje başlattı. Yeni projeye 22 milyon 200 bin e u r o l u k bütçe ayıran Sırp Hükümeti, ilk adım olarak da Kraljevo olan havaalanının adını Morava olarak değiştirdi. Eylül ayına kadar bitmesi beklenen projeye Avrupa'yı vuran ekonomik kriz de eklenince proje aksamaya başladı.

Yunanistan, Portekiz ve İspanya kadar olmasa da Sırbistan'da grevlere neden olan ekonomik krizde 22.2 milyon euroluk Morova Uluslararası Havalimanı projesini yetiştirmekte sorun yaşayan Sırbistan'a Türkiye, Belgrad Büyükelçiliği kanalıyla jest yaptı. Türkiye, ilişkilerinde uzun yıllardır soğuk rüzgârlar esen Sırbistan'a 10 milyon euroluk bağışta bulundu. Sırbistan basınının da yazdığı haberde Türkiye yaklaşık 21 milyon liralık bağışı Belgrad Büyükelçiliği kanalıyla yaptı. 
 
2 MİLYON TURİST 
Zaman zaman muhalefetin erken seçim tartışmalarının yaşandığı Sırbistan'da turizmden gelirini artırmak isteyen hükümet için bu proje oldukça önemli. Kentin 70 kilometre ilerisinde Niş kentindeki havaalanı ise bölgeye gelen 2 milyon turiste yanıt vermekte zorlanıyor. Ülkedeki havaalanlarının eski olması- Morava'yı daha önemli kılıyor. 

Sabah
HAVALİMANI YAPIMI YARIDA KALDI...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu bölgeye ortalama 100 km mesafedeki Sancak bölgesinde Türkiyede mutlaka bir üyesi olan 100 binlerce aile yaşıyor. Şahsen benim için harika bir haber. Keşke Ağustos'ta Belgrat yerine buraya uçacak olsaydım. Araçla seyahatim gidiş dönüş 500 km kısalacaktı. Eminim bu hat açılınca Türkiyeden mutlaka uçuşlar başlayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000