08 Mayıs 2014, Perşembe 09:10:05

HAVALİMANI YAKININDA OTURANLAR "GÖBEK" RİSKİ TAŞIYOR

Havalimanı yakınında yaşayanlarda 'göbek tehlikesi' olduğu ortaya çıktı. Bilim adamlarına göre bunun en önemli nedeni ise uçak sesinin yol açtığı stres...
  • Demogoji yapmayı bırakın da bir kez olsun BİLGİYE SAYGI gösterin.. ... Zaten bu yüzden değilmi ELLER VARDI AYA BİZLER KALDIK YAYA.... " Fikir sahibi olmak için önce bilgi sahibi olunması " gerekiyor...
  • 3 acili dis fircasindan sonra cok gozumden dusmustu bu bilim adamlari zate
  • demek öyle ha! :)
  • stres kilo yapmaz. fazla arpadan oluyor bu. birileri koşu bandında yağ yakmaya çalışıp diyetisyenlere giderken başka birileri çocuğuna mama bulamıyor! Gecekondu mahallelerinde 1 kg dan hafif bebekler doğuyor ve küvezlerde yaşam mücadelesi veriyor. Kapitalizmin, fırsat eşitliğinin, adaletsizligin gerçek sonuçları bunlar. Stres ne ki lan? Bir tokat çarparsin geçer gider.

Göbekteki yağın, stres hormonlarıyla alakalı olduğu anlaşıldı. İsveçli bilim adamları, 5 bin kişinin görültü ve strese bağlı sağlık durumlarını gözlemledi. Uzman Charlotta Eriksson, dışarıdan gelen sesin 5 db yükselmesi sonucu, test yapılan insanların belinin 1.5 cm genişlediğini tespit etti.

Göbekteki yağın, stres hormonlarıyla alakalı olduğu anlaşıldı. Uçakların gürültüsünün strese yol açmasının, havalimanı yakınında yaşayanların ''göbekli'' olma riskini artırabileceği iddia edildi. İsveçli bilim adamları, başkent Stockholm'de yaşayan 5 bin kişinin sağlık durumu ve yaşadıkları yerdeki gürültü seviyesi arasındaki bağlantıyı araştırdı. Uçak sesine ne kadar maruz kalınırsa, bel çevresinin yağlanma riskinin o kadar arttığı görüldü.

Bilim adamlarından Charlotta Eriksson, sesin 5 desibel yükselmesinin bel çevresinin 1,5 santimetre genişlemesine yol açtığını ifade etti. Göbekteki yağ birikiminin stres hormonlarıyla ilişkili olduğunu, çevredeki ses ne kadar yüksek olursa bu hormonların o kadar fazla salgılandığını vurgulayan bilim adamları havalimanı yakınında yaşamanın obezite ve diyabet riskini artırmadığının görüldüğüne de dikkati çekti. Araştırmanın sonuçları ''Environmental Health Perspectives'' dergisinde yayımlandı. (Milliyet)

HAVALİMANI YAKININDA OTURANLAR "GÖBEK" RİSKİ TAŞIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Lütfen ~ 10 yıl önce
Demogoji yapmayı bırakın da bir kez olsun BİLGİYE SAYGI gösterin.. ... Zaten bu yüzden değilmi ELLER VARDI AYA BİZLER KALDIK YAYA.... " Fikir sahibi olmak için önce bilgi sahibi olunması " gerekiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
3 acili dis fircasindan sonra cok gozumden dusmustu bu bilim adamlari zate

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay arkadaş ~ 10 yıl önce
demek öyle ha! :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
stres ~ 10 yıl önce
stres kilo yapmaz. fazla arpadan oluyor bu. birileri koşu bandında yağ yakmaya çalışıp diyetisyenlere giderken başka birileri çocuğuna mama bulamıyor! Gecekondu mahallelerinde 1 kg dan hafif bebekler doğuyor ve küvezlerde yaşam mücadelesi veriyor. Kapitalizmin, fırsat eşitliğinin, adaletsizligin gerçek sonuçları bunlar. Stres ne ki lan? Bir tokat çarparsin geçer gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AA ~ 10 yıl önce
Bilgi eksik, şişmanlık fakir hastalığıdır.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000