17 Aralık 2010, Cuma 09:14:18

HAVALİMANI VERGİLERİNDE SES GETİRECEK İNDİRİM

İrlanda hükümeti turizmi desteklemek için havayolu vergilerinde ses getirecek bir indirim gerçekleştirdi. İşte ayrıntılar...
  • adi gecen vergiler EUR dur.
  • Tanrı irlandayı korusun

Küresel ekonomik krizin nedeniyle iflas riskiyle karşı karşıya kalan İrlanda'da, hükümet cari açığın kapatılması için en önemli sektör olan turizme bel bağladı. İrlanda hükümeti turizmi desteklemek için havalimanı vergilerini yüzde 70 oranında indirdi.

İrlanda Hükümeti'nin aldığı yüzde 70'lik indirim kararı ile 10 Pound düzeyindeki havayolu vergisi 3 Pound'a indirildi. İrlanda Maliye Bakanı Brian Lenihan yeni vergilendirmenin 2011 Mart başından itibaren uygulamaya konulacağını söyledi.

İrlanda'nın vergide yaptığı ciddi indirimin ardından gözler İngiltere'de uygulanan özel havacılık vergisine (APD) çevrildi. Geçtiğimiz Kasım ayında arttırılan APD vergisi turizm ve havacılık sektörünün tepkisini çekerken, başta İngiliz Tur Operatörleri Birliği ABTA ve İngiltere'nin en büyük havalimanı işletmecisi BAA olmak üzere sektörün önemli aktörleri tarafından yaylım ateşine tutulmuştu.

Vergi indirimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Brian Lenihan, '' Ziyaretçi sayımızda yaşanan düşüşe gerekçe gösterilen havayolu vergisinin düşürülmesi için bize yapılan çağrılar vardı. Olayı tüm yönleri ile inceleyip 1 Mart 2011 itibariyle vergiyi 3 Pound'a çekme kararı aldık '' dedi.

 

HAVALİMANI VERGİLERİNDE SES GETİRECEK İNDİRİM

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
adi gecen vergiler EUR dur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tanrı irlandayı korusun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000