19 Kasım 2009, Perşembe 08:00:07

Havalimanı taksicisinden örnek davranış...

Adana'da 30 bin TL kredi borcu olan bir taksici, aracında unutulan ve içinde 2 bin 700 euro bulunan çantanın sahibi gurbetçiyi 3 gün arayıp parayı teslim etti...
  • adana değildir orası
  • bu güzel olay adana havalimanındamı olmuş???çok şaşırdım...
  • Eskiyalar gitti yerlerine vicdanli insanlar mi geldi acaba, böyle bir Taksiciye havalimaninda rastlamak mümkün degildir aslinda.
  • Bende AHL taksisi zannetmiştim ama değilmiş bu haberi okuyunca şimdi senaryo yaparlar yalandan bi tanıdıkları birşey unutur takside şöför bulur sonra mutlu soooon sonrada haber yapılsın diye ararlar sizi.....
  • AHL taksi si olsaydı kurmaca.kendileri senaryo yazmışlar uygulamışlar derdim. AHL taksilerinde de eminim böyle bir çok şey unutuluyodur hiç haber oluyorlar mı sahibine teslim edildi diye :) hayattta duyamazsınız
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • istanbuldaki yamyamlar bulsaydı afiyetle iç ederlerdi.adım gibi eminim
  • valla arkadaşlar alın bendende o kadar.istanbul deselerdi inanmazdım.
  • ben de habere inanamadım. çünkü istanbul sandım.
  • VALLAHI HABERI GORUNCE BENDE SASIRDIM INANAMADIM, BIR DAHA OKUDUM. SONRA FARKINA VARDIMKI ADANA.. MUMKUN DEGIL ISTANBUL AHL TAKSICILERINDE BOYLE BIR DAVRANIS..

Almanya'nın Hannover kentinde 30 yıldır Hannover Üniversitesi'nde hademe olarak çalışan 60 yaşındaki Seydi Vakas Yalçın, Gaziantep'te yaşayan ağabeyinin 4 gün önce ölmesi üzerine uçakla Almanya'dan İstanbul'a, oradan da Adana Havalimanına geldi.  Yalçın, eşi ve çocuklarıyla birlikte havalimanında bulanan Muhammet Gül (49) yönetimindeki 01 T 2807 plakalı taksiye binerek otogara gitti. Taksinin ön koltuğuna oturan Yalçın, otogara geldiği sırada ücreti ödemek için çantasından para aldıktan sonra çantasını araca düşürdü ancak fark etmedi.

Yalçın ve ailesi memleketleri Gaziantep'e gitmek üzere otobüse binerek Adana'dan ayrıldı. Aile, Gaziantep'e taziye evine geldikten sonra cenazeyi toprağa verdi.

Yalçın, çantasını kaybettiğini bir gün sonra sabahleyin bir şeyler almak için para lazım olunca fark etti. Çantasını evin her tarafında aradı ancak bir türlü bulamadı.

Bu arada taksi şoförü Muhammet Gül ise Yalçın ailesini indirdikten sonra bir yolcu alarak onu istediği yere götürdü. Daha sonra ön koltuğun önünde yerde bir çanta olduğunu fark etti. Gül, çantanın içine bakıp kimliği aldı ve bu kişiye ulaşmaya çalıştı. Ancak bir türlü bulamadı. Daha sonra çantada Ziraat Bankası'yla işlem yaptığını görerek Ziraat Bankası'ndan yardım istedi. Bunun üzerine Ziraat Bankası müdürü sayesinde Yalçın'ın telefon numarasına ulaşılarak çantasının taksicide olduğu bildirildi. Yalçın da Gaziantep'ten Adana'ya geldi. 

Yalçın ve Gül, bugün Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda görüşerek düşen çanta sahibine teslim edildi. Yalçın, çantasını alırken 30 yıldır Almanya'nın Hannover kentinde Hannover Üniversitesi'nde hademe olarak çalıştığını, ağabeyi öldüğü için Türkiye'ye geldiklerini, Adana Havalimanı'ndan otogara giderken taksiye bindiklerini ve daha sonra Gaziantep'e gittiklerini, çantasını kaybettiğini bir gün sonra anladığını söyledi. Yalçın, çantayı evde kaybettiğini sandığını, bu sebeple evin her tarafında arama yaptığını ancak çantayı bir türlü bulamadığını belirterek, "Evdeki insanlar da çanta kaybolduğu için mahcup oldu. Ben de hem ağabeyimi hem de çok zorluklarla kazandığım parayı kaybettiğim için çok üzüldüm. Ancak artık para kesin gitti derken Adana'dan çantanın bulunduğu telefonu geldi. Çok sevindim. Dünyada böyle insanların olduğunu görmek beni çok sevindirdi" dedi. 

Yalçın, çantanın içinde 2 bin euro para ve kredi kartları ile evraklarının olduğunu, buna el sürmeden kendisine getiren taksiciye 200 Euro vermek istediğini söyledi.

Taksici parayı almak istemedi. Ama Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kazım Barışık, araya girerek taksicinin para almasını sağladı. 

Taksici Muhammet Gül ise çantayı kendisinin de Yalçın ailesinin ardından bir yolcu daha aldıktan sonra bulduğunu, çantayı bulur bulmaz sahibine ulaşmaya çalıştığını belirterek, "Kimlikten sahibine ulaşmaya çalıştım. Ancak bir türlü ulaşamadım. Yine çantada bulanan Ziraat Bankası makbuzlarından dolayı bankaya başvurdum. Banka müdürü Yalçın'ın telefonuna ulaştı. 3 gün sonra çantanın ve paranın sahibine ulaştım ve rahatladım" dedi. 

Gül, 2 çocuğunun üniversitede okuduğunu, dolandırıldığını ve bankadan 30 bin TL kredi çektiğini, buna rağmen çantanın içindeki parayı almayı hiç düşünmediğini anlatarak, "Zor durumdayım diye başkasının parasını almam doğru olmazdı. Bu sebeple çantanın sahibini arayıp buldum. Bu para benim bir yıllık kazancım ama doğruluk daha önemli. Paranın sahibini bulduğum için çok mutluyum"  diyerek parayı teslim etti. 

Başkan Barışık ise esnafın Ahilik terbiyesiyle yetiştiğini ve dürüst olduğunu, bu taksicinin yaptığının da örnek bir davranış olduğunu kaydetti. 

Havalimanı taksicisinden örnek davranış...

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 13 yıl önce
adana değildir orası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu güzel olay adana havalimanındamı olmuş???çok şaşırdım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eskiyalar gitti yerlerine vicdanli insanlar mi geldi acaba, böyle bir Taksiciye havalimaninda rastlamak mümkün degildir aslinda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bende AHL taksisi zannetmiştim ama değilmiş bu haberi okuyunca şimdi senaryo yaparlar yalandan bi tanıdıkları birşey unutur takside şöför bulur sonra mutlu soooon sonrada haber yapılsın diye ararlar sizi.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AHL taksi si olsaydı kurmaca.kendileri senaryo yazmışlar uygulamışlar derdim. AHL taksilerinde de eminim böyle bir çok şey unutuluyodur hiç haber oluyorlar mı sahibine teslim edildi diye :) hayattta duyamazsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
istanbuldaki yamyamlar bulsaydı afiyetle iç ederlerdi.adım gibi eminim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
valla arkadaşlar alın bendende o kadar.istanbul deselerdi inanmazdım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben de habere inanamadım. çünkü istanbul sandım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
VALLAHI HABERI GORUNCE BENDE SASIRDIM INANAMADIM, BIR DAHA OKUDUM. SONRA FARKINA VARDIMKI ADANA.. MUMKUN DEGIL ISTANBUL AHL TAKSICILERINDE BOYLE BIR DAVRANIS..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000