21 Ocak 2019, Pazartesi 08:48:53

Havalimanı sular altında kaldı!

Hatay’da Amik Ovası’nı esir alan su baskını, havadan görüntülendi. Uçak içerisinde amatör kamera ve pilot kamerasından çekilen görüntüler görenleri hayrete düşürdü.
  • Yahu bu işler için deniz uçağı kullanılamaz mı? Hem yanlarına kayık/bot bağlanır. 1. sınıf yolcular botla, ekonomi uçanlar kayıkla terminale yanaşırlar. Herkes memnun mesut evlere dağılır. Gerçi o iş için de feribot gerekiyor ama detay o artık.
  • Havadan gelen sayıların reklamını çok güzel yaparken ( üstelik yükü üstlenen personelin haklarını teslim etmiyorken) Neden bu tarz durumlarda çıkıp özeleştiri yapılmıyor??
  • Aaa göle pist yapmışlar:)
  • Bu suyu 200 metre yüksekte bir yere motopomp ile aktarırım.Sular çekilince seracılık yaparım.Köyümün pırıl pırıl yanan ışıklarını ihtiyaç seviyesine düşürür tasarruf ettiğim elektiriği ispat eder onunlada motopompları çalıştırırım.Nerdeee...
  • Bu alan yapılırken Hatay'da yöğrenciydim. Kuşların göç rotasında, bolca yan rüzgar alan bir yerde ve daha önceden kurutulmuş bir göl alanına yapılmasına bir çok akademisyen hocamız itiraz etti, yapılan gözlem ve çalışmaların bilimsel olmadığını çok kez ifade ettiler ama yinede yapıldı...
  • Rezillik tek bir yetkili bile yok
  • Panik yok... Güvenle uç Türkiye DHMİ sizin için çalışıyor.
  • DHMİ marka oldu ya. İşte böyle marka olunuyor demek ki.rezalete bakın.dhmi bu havaalanlarını yaparken hiç mi master plan yapmıyor hiç mi etüd yapmıyor. çukurovanın da hali ortada.ama dhmi marka..yersen
  • Burasi Ordu Giresun havalimanimi ya? :) :) Yakinda yol yerine kopru yaparlar limana varmak icin.
  • Neye şaşırıyorlarmış? Orası zaten göl yatağı.

Hatay’da Amik Ovası’nı esir alan su baskını, havadan görüntülendi. Uçak içerisinde amatör kamera ve pilot kamerasından çekilen görüntüler görenleri hayrete düşürdü.

Son haftalarda artış gösteren sağanak yağışların ardından Antakya ilçesinde bulunan Amik Ovası’nı esir alan sel suları, amatör kameralar tarafından havada görüntülendi. Havalimanının dört bir yanını adeta göle çeviren yağmur suları görenleri hayrete düşürdü.

Hatay Havalimanı yolunda olağanüstü şartlar sürüyor

Amik Ovası’nın sular altında kalmasıyla birlikte ovanın ortasında kalan Hatay Havalimanı yolunda oluşan su taşmaları nedeniyle sivil araç trafiğine kapatılan yolda olağanüstü şartlar sürüyor. Havalimanına geliş ve gidişlerin alınan önlemlerle birlikte otobüslerle yapıldığı yolda, güvenlik sağlanana kadar sivil araç yasağı devam edecek.







Havalimanı sular altında kaldı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Deniz Uçağı? ~ 5 yıl önce
Yahu bu işler için deniz uçağı kullanılamaz mı? Hem yanlarına kayık/bot bağlanır. 1. sınıf yolcular botla, ekonomi uçanlar kayıkla terminale yanaşırlar. Herkes memnun mesut evlere dağılır. Gerçi o iş için de feribot gerekiyor ama detay o artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eleştiri ~ 5 yıl önce
Havadan gelen sayıların reklamını çok güzel yaparken ( üstelik yükü üstlenen personelin haklarını teslim etmiyorken) Neden bu tarz durumlarda çıkıp özeleştiri yapılmıyor??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay ve ~ 5 yıl önce
Aaa göle pist yapmışlar:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BEN OLSAM ~ 5 yıl önce
Bu suyu 200 metre yüksekte bir yere motopomp ile aktarırım.Sular çekilince seracılık yaparım.Köyümün pırıl pırıl yanan ışıklarını ihtiyaç seviyesine düşürür tasarruf ettiğim elektiriği ispat eder onunlada motopompları çalıştırırım.Nerdeee...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 5 yıl önce
Kesin yaparsin
Hataylı ~ 5 yıl önce
Bu alan yapılırken Hatay'da yöğrenciydim. Kuşların göç rotasında, bolca yan rüzgar alan bir yerde ve daha önceden kurutulmuş bir göl alanına yapılmasına bir çok akademisyen hocamız itiraz etti, yapılan gözlem ve çalışmaların bilimsel olmadığını çok kez ifade ettiler ama yinede yapıldı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yan rüzgar ~ 5 yıl önce
Pardon da o pist için yan rüzgar söz konusu bile değil, kulaktan dolma bilgiler bunlar ancak yer konusunda sıkıntı var, ovanın kuzeyine yapılmalıydı.
Şimdi ~ 5 yıl önce
Şimdi de benzer nedenlerle İstanbul Havalimanı ile ilgili uyarılar yapılıyor.
Hty ~ 5 yıl önce
Rezillik tek bir yetkili bile yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dhmi ~ 5 yıl önce
Panik yok... Güvenle uç Türkiye DHMİ sizin için çalışıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yemem ~ 5 yıl önce
DHMİ marka oldu ya. İşte böyle marka olunuyor demek ki.rezalete bakın.dhmi bu havaalanlarını yaparken hiç mi master plan yapmıyor hiç mi etüd yapmıyor. çukurovanın da hali ortada.ama dhmi marka..yersen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 5 yıl önce
Sanıyorum hepsi yapılmıştır. Belki 5-10 yılda bir olacak ve 3-5 gün sürecek doğa olayları için önlem almak kolay değil. Şu an Kuzey Amerikada kar yağışı nedeniyle bir çok havalimanı kapandı. Amaç sadece eleştirmek olmamalı.
ercancım ~ 5 yıl önce
5-10 yılda bir 3-5 gün mü :)) sen bence hiç yorum yapma Hatay'da her sene aynı sorun günlerce devam eder.havaalanının çatısının akmadığı yıl yoktur kovalarla işler yürür.dhmi'nin işlettiği her havaalanı sorunludur.birde üzerine hepsi zarar etmektedir.samimi olalım sonrası gelir kafaya kuma gömmekle olmaz havacılık
Ercan Bey'e ~ 5 yıl önce
Lütfen, Hatay bölgesinin geçmişini , Amik Ovasının geçmişini okuyunuz. Ek olarak hatayda bir meydan varken ( İskenderun Havalimanı ) , dolgu yapılarak bir meydan yapılmasını düşününüz.
Ibocan ~ 5 yıl önce
Ercan Amerikadaki havaalanlarini su basmadi. kar ve soguk yüzünden Ucak seferleri iptal. Havaalaninda bir sorun yok.. Senin ki kapandi. Su basti. anladiin?
Eksik bilgi ~ 5 yıl önce
Hatay havalimanına DHMİ olumsuz görüş bildirmesine rağmen siyasi nedenlerle il özel idaresi tarafından yapıldı. Sonra da DHMİ alın kullanın denildi.
dhmi ~ 5 yıl önce
Biraz araştırırsanız oranın ne başlangıcında ne de altyapı yapımında DHMİ yoktu. İl Özel İdaresi yapımına başladı. DLH altyapıyı tamamladı. DHMİ işletmeci kuruluştur. Sadece açıldıktan sonra terminal binası ve mütemmimlerini yaptı.
ORGI ~ 5 yıl önce
Burasi Ordu Giresun havalimanimi ya? :) :) Yakinda yol yerine kopru yaparlar limana varmak icin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Göl ~ 5 yıl önce
Neye şaşırıyorlarmış? Orası zaten göl yatağı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000