16 Ekim 2018, Salı 08:38:06

"Havalimanı sayısı 65'e yolcu sayısı 350 milyona çıkacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “2023 yılına kadar şu an 55 olan havalimanı sayımızı 65’e; yolcu sayısını ise 195 milyondan 350 milyona çıkartacağız” dedi.
  • Sayın bakanım. UŞAK AFYON v. s. Cumartesi pazar kapalı 8_5 açık diğer saatlerde kapalı. Havalimanı 24 saat açık olur. Dünyada böyle. Türkiyede havacılık gelişecekse önce bu konuları halledin.
  • Yüzde 70'i padişahlığa oy veren afyonlu gardaşlarımın ellerinde patlayan şeker pancarı varken uçağa mı binecekler sanıyorsun? Beleş döner dağıtın otobüsle gitsinler.
  • Hükümetiniz 16 yılda tarih yazdı doğru, ekonomi bitik durumda, geçim çok zorlaştı, suç patlama yaptı, adalet ara ki bulasın, caydırıcı cezalar yok, olsa bile uygulayan yok, ithalat, döviz, işsizlik ve dış borç rekorları kırıldı, alınan borçlar yol, köprü vs ile makam uçakları, arabalarına gösterişe gitti, fabrika, arsa, toprak ne varsa heryer satıldı, özelleşti, eğitim kalitesi iyice rezilleşti, torpil ve hemşehricilik tavan yaptı, oy için teröristler ile elele meydanlarda şarkı söylendi,barzo Ankara'da resmi törenle karşılandı, paçavrası göndere çekildi, fetocu hainler şımartıldı,palazlandırıldı işler, ihaleler kardeşçe paylaşıldı, ne istediler de verilmedi,sözde mücadele ediliyor ama hala heryerdeler,17-25 milattır, ondan öncesini unutalım sonra hala onlarla beraber olanlardan hesap soralım, Türk diye bir şey yoktur, Türklük faşistliktir, Türk demeyelim Türkiye'li diyelim denildi, T.C ve andımız yasaklandı, millete küfreden yandaşlar ihale zengini oldu, ülkenin ihracatında önemli rol oynayan reza bey tarafından ayakkabı kutularında, kasalarda, tepsilerde dolarlar, kol saatleri rüşvet olarak dağıtıldı, askerlik para ile satıldı, olan yine garibanın çocuğuna oldu, heryer betonla doldu, yeşil ve doğa katledildi, Marmara bölgesine göç durdurulamadı, trafik hala kaos, kaldırımlar otopark oldu, ortada polis yok vs... Bu millete sizin gibi tarih yazan hükümet müstahak !
  • Atmakta sınır tanımayanlara son örnek.350 milyon yolcudan önce metroyu yapın. Herşeyiniz palavra ama yiyen makarnacı çok bu ülkede ne yazık ki.
  • Objektif olun yorumları yayınlayın.
  • wright kardeşler mezarında ters dönmüştür , biz icad ettik havacılık kimlerin eline kaldı diye ...
  • rezil oldunuz bir kere

İstanbul Yeni Havalimanı’nda düzenlenen ‘Türkiye 2023 Zirvesi’ programında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “2023 yılına kadar şu an 55 olan havalimanı sayımızı 65’e; yolcu sayısını ise 195 milyondan 350 milyona çıkartacağız” dedi.

Zirvede konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, hedeflerinin Cumhuriyetin 100'üncü yılında ulaşımdan altyapıya, enerjiden savunmaya kalkınmış, gelişmiş bir Türkiye olduğunu belirtti. Turhan, “Son 3 yıla bakacak olursak milletimizin dünya sahnesinde Milli Mücadele Döneminin ardından ilk defa bu kadar çok dikkat çektiğine, bu kadar çok konuşulduğuna ve bu kadar merak uyandırdığına tanık oluyorsunuz. Bununla bir yandan övünürken diğer yandan şükretmemiz lazım. Hükumetimiz 16 yılda resmen tarih yazdı. Son haftalardaki küresel saldırıların sebeplerinin başında da işte bu 16 yıllık başarının yattığından kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“500 milyar TL’nin üzerinde harcama yaptık”

Ulaşım ve iletişimin bir milletin hayat damarı olduğunu ifade eden Turhan, “2023 hedefini tayin ederken bu hususu odak noktamıza aldık. Çünkü ulaşımda, taşımacılıkta, iletişimde bir aksama olduğunda ekonomi adeta kilitleniyor. Altyapı sağlam olmadıkça sağlıklı bir yaşam ve üretim yapmak da mümkün değil. Ulaşımda, taşımacılıkta, lojistik de sorun var ise ürettiğinizi satamıyorsanız, pazarlayamıyorsanız, dünyayla entegre olamıyorsunuz. İletişimde sorun varsa konuşmazsınız, kavuşamazsınız, dünyayı takip edemezsiniz. Biz bu düşünceden hareketle 16 yılda ulaşım, altyapı, taşımacılık ve iletişim için 500 milyar TL’nin üzerinde harcama yaptık” dedi.

“Havayollarımızı bir yılda 195 milyon kişi kullanıyor”

Bakan Turhan, “Dün insanımız için hayal olan pek çok ulaşım ve bilişim hizmeti bugün gündelik hayatın vazgeçilmezi oldu. Yılda ortalama 1.500 kilometreye yakın bölünmüş yol yaparak Türkiye’nin bölünmüş yol ağını 26 bin 200 kilometreye çıkardık. Havacılıkta yeni bir çığır açtık, yaptığımız yatırımlarla havacılıkta dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olduk. Düne kadar birkaç milyon kişinin kullandığı havayollarımızı bir yılda 195 milyon kişi kullanıyor. Denizcilikte, gemi sanayisinde ülkemizi dünyanın üst ligine taşıdık” diye konuştu.

“Yolcu sayısını 350 milyona çıkaracağız”

Bakan Turhan, “2023 yılına kadar şu an 55 olan havalimanı sayımızı 65’e; yolcu sayısını ise 195 milyondan 350 milyona çıkartacağız. 2023 vizyonumuz içerisinde en çok önem verdiğimiz konulardan biri de bilgi ve iletişim sektörü. Keza 16 yılda yaptıklarımızla Türkiye, bu bilişim çağında küresel bir oyuncu olmuş durumda. Yakında 5G geliyor. Alt yapı çalışmalarına hız verdik. 5G teknolojisi ile sağlıktan tarıma, sanayiden ticarete hayatın her alanında büyük kolaylıklar sağlanacak. Şu anda genişbant abone sayımız 71.8 milyona ulaşmış durumda. E-devlette kullanıcı sayımız 40 milyon, kurum sayımız 473, hizmet sayımız 3.864’e ulaştı. Tüm kamu hizmetlerinin, 2018 yılı sonuna kadar e-devlet üzerinden sunulması yönünde yoğun bir çalışma yürütmekteyiz. 2023 yılına kadar; Sabit Genişbant Abone Yoğunluğunu, yüzde 14’ten, yüzde 30’a çıkarmayı planlıyoruz. Mobil Genişbant Abone Yoğunluğunu ise yüzde 71’den, yüzde 100’e ulaştıracağız. Gündelik yaşamın vazgeçilmezi teknoloji altyapımızı yerli ve milli olarak büyüteceğiz” dedi. 

"Havalimanı sayısı 65'e yolcu sayısı 350 milyona çıkacak"

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Pilot ~ 5 yıl önce
Sayın bakanım. UŞAK AFYON v. s. Cumartesi pazar kapalı 8_5 açık diğer saatlerde kapalı. Havalimanı 24 saat açık olur. Dünyada böyle. Türkiyede havacılık gelişecekse önce bu konuları halledin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Afyonlular... ~ 5 yıl önce
Yüzde 70'i padişahlığa oy veren afyonlu gardaşlarımın ellerinde patlayan şeker pancarı varken uçağa mı binecekler sanıyorsun? Beleş döner dağıtın otobüsle gitsinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarih yazmak !!! ~ 5 yıl önce
Hükümetiniz 16 yılda tarih yazdı doğru, ekonomi bitik durumda, geçim çok zorlaştı, suç patlama yaptı, adalet ara ki bulasın, caydırıcı cezalar yok, olsa bile uygulayan yok, ithalat, döviz, işsizlik ve dış borç rekorları kırıldı, alınan borçlar yol, köprü vs ile makam uçakları, arabalarına gösterişe gitti, fabrika, arsa, toprak ne varsa heryer satıldı, özelleşti, eğitim kalitesi iyice rezilleşti, torpil ve hemşehricilik tavan yaptı, oy için teröristler ile elele meydanlarda şarkı söylendi,barzo Ankara'da resmi törenle karşılandı, paçavrası göndere çekildi, fetocu hainler şımartıldı,palazlandırıldı işler, ihaleler kardeşçe paylaşıldı, ne istediler de verilmedi,sözde mücadele ediliyor ama hala heryerdeler,17-25 milattır, ondan öncesini unutalım sonra hala onlarla beraber olanlardan hesap soralım, Türk diye bir şey yoktur, Türklük faşistliktir, Türk demeyelim Türkiye'li diyelim denildi, T.C ve andımız yasaklandı, millete küfreden yandaşlar ihale zengini oldu, ülkenin ihracatında önemli rol oynayan reza bey tarafından ayakkabı kutularında, kasalarda, tepsilerde dolarlar, kol saatleri rüşvet olarak dağıtıldı, askerlik para ile satıldı, olan yine garibanın çocuğuna oldu, heryer betonla doldu, yeşil ve doğa katledildi, Marmara bölgesine göç durdurulamadı, trafik hala kaos, kaldırımlar otopark oldu, ortada polis yok vs... Bu millete sizin gibi tarih yazan hükümet müstahak !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
At bakalım ~ 5 yıl önce
Atmakta sınır tanımayanlara son örnek.350 milyon yolcudan önce metroyu yapın. Herşeyiniz palavra ama yiyen makarnacı çok bu ülkede ne yazık ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airport haber ~ 5 yıl önce
Objektif olun yorumları yayınlayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkatli ! ~ 5 yıl önce
wright kardeşler mezarında ters dönmüştür , biz icad ettik havacılık kimlerin eline kaldı diye ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi ordan ~ 5 yıl önce
rezil oldunuz bir kere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shmyo ~ 5 yıl önce
hadi oradan !! rezil olmuşmuş..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000