24 Kasım 2010, Çarşamba 09:06:42

"Havalimanı polisi beni itti ve tehdit etti!"

İtalyan asıllı yazar Donatella Piatti, Türkiye’de kalış izninin bittiği farkedilince sınır dışı edildi. Bir gün nezarette tutulduğunu, polisten kötü muamele gördüğünü belirten Piatti fahişelerle aynı muameleyi gördüğünü ifade etti.
  • Bizim vatandaşımıza ne yapılıyorsa bizde aynısını yapalım. Almanları İtalyanları kapıda kontrol edelim uçaktan inmeden.
  • Sadece dikkat cekmeye calisiyor.Bunlarin dogrulugu imkansiz.Veleki dogru,kendilerinin Türklere yaptigi muameleler bizimkine rahmet okutuyor.
  • polisler gyet normal davranmış yurtdışında türkler iyi muamelemi görüyor. zeytinyağ olmaya çalışıyo birde , polis iyi etmiş.
  • sanırım bayan biraz abartmış. gerçekte Türk Polisi hoşgörü , gönüller hareketi ve özellikle dinler ve medeniyyetler arası diyalog hareketlerinin içinde eğitilmekte.!
  • siz hiç Türk pasaportuyla İtalyan konsolosluğuna gittinizmi? İtalyan pasaport polisine muhatap oldunuzmu?Sn Donatella Piatti size soruyorum... Bu ülke nin de kendine ait uyulması gereken kanun ve kuralları var ve siz 35 senen içinde yaşamış olduğunuz ' dolce VİTA ' İstanbul hayatınızda ve edindiğiniz zengin nüfuslu dostlarınıza sırtınızı fena dayayaıp kuralları tanımaz olmuşsunuz...İtilip kakıldığınıza inanmıyorum ama kusurluysanız derdinizi sadece Türkiyede değil kendi ülkenizde bile italyancadan başka bir dil konuşmayan polislerinize anlatamazsınız.Hele Türkseniz İtalyan polisine değil dert anlatmak size 1 dakika bile tahammül etmezler... Bizim Polislerimiz görevlerini yapmışlar işinize gelmediyse o sizin probleminizdir.
  • belki dogru belki de abartma belki de yalan bir haber...ben hollanda da havalimaninda bagirmadigim halde bagirarak konustum diye nezarete atildim...Devam ucusum vardi onu da kacirdim, nezarette 20 tane zenci ile beraber tek beyaz bendim..Italyan polisleri Roma da daha ucaktan inmeden pasaport kontrolu yapiyorlardi sordum neden diye koruge ayak bastigin da birtakim haklara sahip olursun oyle olmamasi icin ucak kapisinda kontrol yapiliyor demisti thy yetkilisi..Nezarete girdiginizde yaninizdakini secebilme sansiniz ne burda ne de baska bir ulkede yok maalesef...Bir de kendileri buraya kimlikleri ile giriyorlar bizler de konsolosluklar ve vize araci kurumlari tarafindan asagilaniyoruz,horlaniyor ve soyuluyoruz..Bunun icin ne diyor sayin bayan?
  • olayı abartmayalım... italyan oluşumu önemli? gördüğü muamelemi önemli? önce ona karar verelim... hemen suçu üstümüze yapıştırıp yalakalık yabancı hayranlığından doğan komplekslerimize yenik düşmeyelim..siz italya da vizeniz veya oturma süreniz bitse başınıza ne gelirdi bir onu düşünün... daha AB ye uçmadan vize kuyruklarında itilip kakılan Türkleri acaba bu durumda İtalya veya başka bir AB ülkesinde kim öper kucaklardı???
  • EU.e.u.E.U.A.B HERSEYDE BİR HAYIR BİR HAYIRDA NE BILIM BİRESEY VAR DERLER ben ıtalyada bulundum halen bizim eskıden turk polisi nasıl hatırlamsınız adamlar helen aynen ler dayak şiddet o avrupa birligi daha itaya ya girmemiş uzucu fakat hoca hanım COK ISTIYORSSA t.c VATANDAŞI OLSUN DILE KOLAY NASIL 35 YIL ACABA MERAK EDIYRUM ARTIK BIZIM POLİSİMİZ IYI KABA DEGİL BENCE ABARTI VAR...
  • Peki 35 yil yasadiniz neden akliniza gelmedi pasaportta surem geciyor demediniz?simdi vah polis bana kotu davrandi vay be bizler kopek muamelesi goruyoruz almanya,italya ve ingiltere havalimaninda vizemiz olmasina ragmen kaldiki turkiyede hic bir havalimani polisi bu sekilde davranmaz buna imkan yoktur
  • itilme tehdit felan yok zoruna gitti onun yurtdısına cıkarılmak italya vatandası ya hani sizde sazan gibi atlamayın polis söyle polis böyle diye..
Yaklaşık 35 yıldır Türkiye’de yaşayıp, köşe yazarlığı ve televizyon programları yapan İtalyan asıllı yazar Donatella Piatti’nin pasaportundaki vize tarihini geçirdiği için sınır dışı edilmeden fahişelerin de bulunduğu nezarette bir gün tutulduğu ortaya çıktı. Piatti, yaşadıklarını Odatv isimli internet sitesine gönderdiği mektupla anlattı. Türkiye’yi terkedip ülkesine yerleşme kararı alan Piatti, “Sürgündeyim” sözleriyle başladığı mektubunda, “Eski zamanlardaki en önemli yazarlar ve şairler gibi sürgüne gönderildim. Espri yapıyorum ama boğazımda bir şey düğümleniyor. Evimi, sahilyolunda yaptığım yürüyüşleri, arkadaşlarımı ve neden bir türlü babaannesinin geri dönmediğini sorup duran küçük torunumu düşünürken” diye konuştu.
 
‘Sen kaçaksın!’
 
Piatti, geçtiğimiz aylarda elindeki Noel hediyeleriyle birlikte Atatürk Havalimanı’na gittiğinde pasaportundaki izin süresi 20 gün geciktiğinden Türkiye’ye üç ay girememe cezası aldığını öğrendiğini anlattı. Piatti’nin mektubundan bazı satırbaşları şöyle:
 
“Tekrar edip duruyorlardı: Şimdi çıkacaksın ve bir süre dönmeyeceksin... Bana nasıl ‘kaçak’ diyebilirler! Benim ölen kocam Türktü, her ay onun emekli maaşını alıyordum. Oğlum da Türk’tü, Türkiye’de yaşıyor ve çalışıyordu. Aralarından daha atılgan olanı kendimi anlatmaya çabalamamdan sıkılmış olacak ki beni küçük odasında itti. ‘İster 35 ister 350 yıldır burada yaşa, sen kaçaksın. Şimdi çıkıyorsun ve 3 ay bu ülkeye girmiyorsun. Şimdi git cezanı öde yoksa 10 yıl buraya ayağını basamazsın’ diye bağırdı omuzumdan iterek. Sakin olmaya çalışarak, benden çok genç olduğu ve tanışmadığımız için bana ‘sen’ diyor olmasının saygısız bir hareket olduğunu hatırlattım ayrıca bayanlara karşı tavrını değiştirmesi gerektiğini öğütledim. Bu kadar kaba oluşu karşı cinsle olan ilişkisinde ilerde mutlaka sorun yaratır diye düşündüm.
 
Sonunda çaresizce ağlamaya başladım, hatta hıçkırıklara boğuldum ‘Müdürünüzle konuşmak istiyorum’ dedim. ‘Böyle durumlarda müdür olmaz, ben yasaları uygulama yetkisine sahibim’ diyerek herhangi bir esnemeye meydan vermeyecek şekilde son noktayı koymuştu. Grup halinde bekleyen ve tedirgin bir şekilde bizi seyreden yabancılara doğru itilmiştim. Belki de gerçekten kaçak, bazıları genç, bazıları gösterişli, bazıları sabah yürüyüşlerinde karşılaştığım çoğunluğunu yaşlı kadın bakıcıların oluşturduğu kalabalığın yanından geçerken ‘Adeee üzülme sen’ diyen birini duydum. Kızıl saçlı, lame uzun çizmeli, kazağının üzerinde kocaman ‘just cavalli’ yazan hatta göğüs büyüklüğünden j ve i harfleri kol altlarına kadar uzanan genç bir yabancı bayan olduğunu hatırlıyorum. ‘Ep booyle yapiiiyor.. Üzülme sen git başkasını bul. Bazıları daha tatlı olur.”
 
‘Hiç mi hakkım yok?’
 
Piatti, Türkiye’de güzel şeyler yaptığını belirterek, “Gazete, kitap, öğretmenlik. 35 yıl sonra hiç hakkım yok mu benim? Gerçekten kendimi gücenmiş, kırılmış hissediyordum. Üç aydır sürgündeyim. Ankara’da istenmeyen bir kaçak olarak kayıtlıyım ve en az 3 ay Türkiye beni istemiyor. Kendi ülkemde VIP bir sürgüncüyüm” dedi.
 
Terim’e İtalyanca öğretti
 
1954 yılında İtalya Cenova’da doğan Piatti, 1980’den beni Türkiye’de yaşıyordu. Milliyet, Vatan ve Radikal gazetelerinde köşe yazarlığı yapıp, kitaplar yazan Piatti, televizyonlar için yemek programı da hazırladı. Hayatını kaybeden Türk eşinden olan oğlu Batu, Türk vatandaşı ve İstanbul’da yaşıyor. Piatti, Fatih Terim teknik direktör olarak Fiorentina’ya gittiğinde de ona İtalyanca öğreten isimdi.
 
(Milliyet)
"Havalimanı polisi beni itti ve tehdit etti!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bizim vatandaşımıza ne yapılıyorsa bizde aynısını yapalım. Almanları İtalyanları kapıda kontrol edelim uçaktan inmeden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sadece dikkat cekmeye calisiyor.Bunlarin dogrulugu imkansiz.Veleki dogru,kendilerinin Türklere yaptigi muameleler bizimkine rahmet okutuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
polisler gyet normal davranmış yurtdışında türkler iyi muamelemi görüyor. zeytinyağ olmaya çalışıyo birde , polis iyi etmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sanırım bayan biraz abartmış. gerçekte Türk Polisi hoşgörü , gönüller hareketi ve özellikle dinler ve medeniyyetler arası diyalog hareketlerinin içinde eğitilmekte.!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
siz hiç Türk pasaportuyla İtalyan konsolosluğuna gittinizmi? İtalyan pasaport polisine muhatap oldunuzmu?Sn Donatella Piatti size soruyorum... Bu ülke nin de kendine ait uyulması gereken kanun ve kuralları var ve siz 35 senen içinde yaşamış olduğunuz ' dolce VİTA ' İstanbul hayatınızda ve edindiğiniz zengin nüfuslu dostlarınıza sırtınızı fena dayayaıp kuralları tanımaz olmuşsunuz...İtilip kakıldığınıza inanmıyorum ama kusurluysanız derdinizi sadece Türkiyede değil kendi ülkenizde bile italyancadan başka bir dil konuşmayan polislerinize anlatamazsınız.Hele Türkseniz İtalyan polisine değil dert anlatmak size 1 dakika bile tahammül etmezler... Bizim Polislerimiz görevlerini yapmışlar işinize gelmediyse o sizin probleminizdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
belki dogru belki de abartma belki de yalan bir haber...ben hollanda da havalimaninda bagirmadigim halde bagirarak konustum diye nezarete atildim...Devam ucusum vardi onu da kacirdim, nezarette 20 tane zenci ile beraber tek beyaz bendim..Italyan polisleri Roma da daha ucaktan inmeden pasaport kontrolu yapiyorlardi sordum neden diye koruge ayak bastigin da birtakim haklara sahip olursun oyle olmamasi icin ucak kapisinda kontrol yapiliyor demisti thy yetkilisi..Nezarete girdiginizde yaninizdakini secebilme sansiniz ne burda ne de baska bir ulkede yok maalesef...Bir de kendileri buraya kimlikleri ile giriyorlar bizler de konsolosluklar ve vize araci kurumlari tarafindan asagilaniyoruz,horlaniyor ve soyuluyoruz..Bunun icin ne diyor sayin bayan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
olayı abartmayalım... italyan oluşumu önemli? gördüğü muamelemi önemli? önce ona karar verelim... hemen suçu üstümüze yapıştırıp yalakalık yabancı hayranlığından doğan komplekslerimize yenik düşmeyelim..siz italya da vizeniz veya oturma süreniz bitse başınıza ne gelirdi bir onu düşünün... daha AB ye uçmadan vize kuyruklarında itilip kakılan Türkleri acaba bu durumda İtalya veya başka bir AB ülkesinde kim öper kucaklardı???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
EU.e.u.E.U.A.B HERSEYDE BİR HAYIR BİR HAYIRDA NE BILIM BİRESEY VAR DERLER ben ıtalyada bulundum halen bizim eskıden turk polisi nasıl hatırlamsınız adamlar helen aynen ler dayak şiddet o avrupa birligi daha itaya ya girmemiş uzucu fakat hoca hanım COK ISTIYORSSA t.c VATANDAŞI OLSUN DILE KOLAY NASIL 35 YIL ACABA MERAK EDIYRUM ARTIK BIZIM POLİSİMİZ IYI KABA DEGİL BENCE ABARTI VAR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Peki 35 yil yasadiniz neden akliniza gelmedi pasaportta surem geciyor demediniz?simdi vah polis bana kotu davrandi vay be bizler kopek muamelesi goruyoruz almanya,italya ve ingiltere havalimaninda vizemiz olmasina ragmen kaldiki turkiyede hic bir havalimani polisi bu sekilde davranmaz buna imkan yoktur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
itilme tehdit felan yok zoruna gitti onun yurtdısına cıkarılmak italya vatandası ya hani sizde sazan gibi atlamayın polis söyle polis böyle diye..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000