21 Haziran 2018, Perşembe 13:49:21

Havalimanı otelleri atıl kalabilir!

Atatürk Havalimanı’nın 29 Ekim 2018’de kapatılacak olması, bölgedeki otellerde ‘atıl kalma’ endişesi oluşturdu.
  • Ataköy sahiline yapılan oteller daha beter olur inşallah
  • doluluk oranınızı hukumet garanti kapsamı altına alsın her bır bos odanız ıcın 100 dolar odeme yapsın istermısınız oglum giden la rezedence cevırır vatandasa satarsınız olur bbiter omur boyu köşe olacaksın diye bir kanun mu var
  • Sahil yoluna dikilen iğrenç otellere acımam. Beter olsunlar. Sen kalk denizin dibine yandaşım diye otel dik. Sonrada havalimanı kapanıyor diye ağla. Geçti borun pazarı kardeşim. Yık otelini git 3. meydanın oraya yap. Sahiller halka kalsın
  • En az 3 tane daha havalani yapilsin Istanbula. Yeni acilan havalinin kapasitesi de 60 milyona dusurulsun. Boylece Istanbulun da 6 alani olsun. Onemli olan alan sayisi. Bizin neyimiz eksik elin Ingilizinden?
  • Millet bahçesine gelenler otelde konaklar
  • Da THY sığmıyosa gitsin yeni hava alanı yapılırken bu mevcut kapasiteyi atıl hale getirmek nedir o kadar zenginmiyiz hovarda mu bilemedim deseler isteyrn gitsin özel şirketler beden şehrin kalbinden ayrılsın ? Birilerini zengin edeceğiz diye bu kadar çalışanı yolcuyu yolu izi metrosu olmayan yere sürüklemek nedir ?
  • Bu otellerin çok büyük kısmı 3. Havalimanı süreci başladıktan sonra yapıldı. Artık ne sayarsanız!!!!
  • Hiç olmaz ise A kapısı tarafından 6-7 körük +askeri taraftaki apron ile 05/ 23 pisti ile iç hat uçuşları olarak kullanılabilinir. Diğer kalan dış hatlar tarafı üniversite hastanesine dönüştürülebilinir. Diğer 2 paralel pistin alanınıda sefaköyden Florya’ya kadar (hizasına denk gelen karayolu ve demiryolu yeraltına alınarak) hatta denize kadar millet bahçesi yapılabilir. Hangarlarıda fuar alanı olarak değerlendirilir. Unutulmasın şu anda otellerin yanında meydan çevresinde tahminen 3,5 -4 milyon insan ikamet etmektedir.
  • Yeni havaalanina inen yolcular oraya yakin yerlerde kalmak istemeyeceklerdir.Yeni havaalani bolgesinin simdiki IST cevre potansiyeline ulasmasi icin en az 30 yila ihtiyaci var o zamana kadar zaten simdiki otelleriniz eskir ve yikilir. Siz oteller olarak bu 30 yillik plani hep birlikte yapin birbirinize dusmeden delikanli gibi. Asil korkmaniz gereken IST nin kapanmasi degil icinizdeki yamuklar.
  • Yeni havaalanina gelenler oraya yakin konaklayacaklarini

Atatürk Havalimanı’nın 29 Ekim 2018’de kapatılacak olması, bölgedeki otellerde ‘atıl kalma’ endişesi oluşturdu. Bölgedeki 62 otelin yönetim kurulu başkanları ve genel müdürlerinin katılımıyla TÜROB tarafından düzenlenen toplantıda bu konu masaya yatırıldı. Müşterilerinin yarıya yakınını havalimanına yakınlığı sayesine sağlayan otellerin yetkilileri, Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasının yaklaşık 4 milyar dolarlık yatırımı barındıran, ekonomiye 500 milyon Euro katkı sağlayan ve 50 bine yakın kişinin çalıştığı bölge otelleri için kriz anlamına geleceğini belirtiyor. Bu durumun bu bölgedeki ekonomik hayata da darbe vuracağını savunan otel yatırımcıları ve işletmecileri, İstanbul’un üç havalimanıyla devam edebilecek büyüklükte olduğuna dikkat çekerken, bu imkan yoksa havaalanı bölgesinin şehir parkıyla birlikte entegre fuar alanı olarak değerlendirilebileceğini kaydediyor.

İstanbul’da 3. Havalimanının faaliyete geçmesiyle, Atatürk Havalimanı’nın 29 Ekim 2018 tarihinde kademeli olarak kapatılacak olması, bölgedeki otellerde ‘atıl kalma’ endişesi oluşturdu. Müşterilerinin yarıya yakınını Atatürk Havalimanı’na yakınlığı sayesinde sağlayan Bağcılar, Bakırköy, Bahçelievler, Başakşehir Bayrampaşa, Esenler ve Küçükçekmece ilçelerindeki faaliyet gösteren 62 otel yatırımcısı ve işletmecisi, Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasının yaklaşık 4 milyar dolarlık yatırımı barındıran, ekonomiye 500 milyon Euro katkı sağlayan ve 50 bine yakın kişinin çalıştığı bölge otelleri için kriz anlamına geldiğini belirtiyor. Bu durumun sadece otellere değil, bu bölgedeki ekonomik hayata da darbe vuracağını savunan otel yatırımcıları ve işletmecileri, üçüncü havalimanının yanı sıra Atatürk Havalimanı’nın da faaliyetlerine devam etmesini istiyorlar. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul'da 3. havalimanının yolcu hizmetlerinin faaliyete geçmesiyle Atatürk Havalimanı, 29 Ekim 2018 itibariyle kademeli olarak kapatılacağını bildirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kısa bir süre önce Atatürk Havalimanı'nın millet bahçesi haline getirileceğini açıklamıştı.

62 otel yatırımcı ve işletmecisi toplandı

Otel İşletmelerinin iş hacimlerinde yaratacağı etki ve konunun sektör açısından değerlendirilmesi amacıyla Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) tarafından  62 otelin yönetim kurulu başkanları ve genel müdürlerinin katılmıyla Renaissance Polat İstanbul Hotel’de bir toplantı düzenlendi. Toplantıda otelciler endişelerini dile getirirken, Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasıyla bölge otelleri için olası bir krizin önlenmesi konusunda gereken tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı. Konuyla ilgili konuşan TÜROB Başkanı Timur Bayındır, bölge otellerinin ülke ekonomisine yan gelirleriyle beraber yıllık 500 milyon Euro’nun üzerinde katma değer sağladığını söyledi. “Dünyanın diğer metropol şehirleri ve özellikle Atatürk Havalimanı’nın eşsiz konumu dikkate alınarak havalimanının normal faaliyetlerine devam etmesi gerektiğini savunuyoruz” diyen Bayındır, “Üçüncü havalimanının gerekliliği, İstanbul ve dolayısıyla Türkiye’ye katkıları noktasında hiç bir şüphemiz yok. Bu dev yatırım Türkiye’ye yakışır niteliktedir. Ancak İstanbul gibi bir metropole 3 havaalanı çok değil. İstanbul üç havalimanıyla devam edebilir. Londra’da 6 havaalanı var. Hepsi de faal. Moskova’da da 6 tane var. Orada da hepsi faal” diye konuştu.

Entegre fuar merkezi olabilir

Atatürk Havalimanı’nı faaliyetlerine devam etmesi imkanı bulunmuyorsa, havalimanı terminallerinin yeniden düzenlenerek ‘Fuar ve Kongre Merkezi’ olarak değerlendirilmesinin bölgenin mevcut gelişmiş altyapısı ve ekonomisinin sürdürülebilirliği açısından önem taşıdığını kaydeden Bayındır, şunları söyledi: “Bölgede bundan sonra otel yerine iş merkezi projelerine ağırlık verileceğini bekliyoruz. Atatürk Havalimanı bölgesinde tekno parklar, spor alanları, tematik parklar, konser alanları, eğlence merkezleri gibi cazibe ve çekim merkezler oluşturulmalıdır. Havaalanı bölgesinin şehir parkıyla birlikte fuar alanı olarak değerlendirilmesi bölgeye uluslararası bir nitelik kazandıracaktır.”

‘Özeleştiri de yapıyoruz’

TÜROB olarak öteden beri yapılacak yatırımlarda doğru fizibilite yapılmasının önemini vurduladıklarını işaret eden Bayındır, şöyle devam etti: “Antalya, İstanbul, Aydın ve Muğla’da yıpranma sürecine giren birçok otel bulunduğu göz önüne alınarak bu illerimize verilecek teşvik belgelerinde yeni yatırımlar yerine daha çok mevcut yatırımların modernizasyonu ve renovasyonu yönünde düzenleme yapılması gerekliliğini savunduk. 2012-2015 döneminde Basın Ekspres–Atatürk Havalimanı bölgesi art arda hayata geçirilen otel projelerine sahne oldu. Bu yatırımların toplam yatırım değeri 4 milyar doları aşıyor. Elbette ki, sektör olarak biraz da özeleştiri yapmamız lazım. Bazı fizibilite hataları da yapılarak bölgede çok fazla otel, çok hızlı bir sürede yapıldı. Ama yapıldı bir kere. Şimdi bu yatırımların boşa gitmemesi için çözüm bulmamız gerekiyor. Bölgedeki otellerin çoğunun adında Airport kelimesinin olduğuna dikkat çekmek isterim. 3 ay sonra Atatürk Havalimanı kapandığında bölgedeki otellerin boş kalma riski var. Bu arada ne yazık ki bölgede yeni otel projelerinin de artarak devam ettiğini görüyoruz.”

RAKAMLARLA BÖLGE OTELLERİ

Bölgedeki otel sayısı (Bağcılar, Bakırköy, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Esenler, Küçükçekmece): 62
Bölgedeki toplam oda sayısı: 13.233
Toplam yatak sayısı: 27.000
Bölge otellerinin 2017 yılı ortalama doluluk oranı: Yüzde 62.5
Bölge otellerinin 2018 yılı ortalama doluluk oranı: Yüzde 80
2017 yılı konaklama geliri: 230.4 milyon Euro
2018 yılı konaklama geliri (yıl sonu beklenti): 291.2 milyon Euro
Yan gelirleriyle sağladığı yıllık katma değer: 500 milyon Euro
Sağlanan istihdam: Çarpan etkisiyle yaklaşık 50 bin kişi
 

Havalimanı otelleri atıl kalabilir!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Ataköy ~ 6 yıl önce
Ataköy sahiline yapılan oteller daha beter olur inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doluluk ~ 6 yıl önce
doluluk oranınızı hukumet garanti kapsamı altına alsın her bır bos odanız ıcın 100 dolar odeme yapsın istermısınız oglum giden la rezedence cevırır vatandasa satarsınız olur bbiter omur boyu köşe olacaksın diye bir kanun mu var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acımam ~ 6 yıl önce
Sahil yoluna dikilen iğrenç otellere acımam. Beter olsunlar. Sen kalk denizin dibine yandaşım diye otel dik. Sonrada havalimanı kapanıyor diye ağla. Geçti borun pazarı kardeşim. Yık otelini git 3. meydanın oraya yap. Sahiller halka kalsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yetmez ~ 6 yıl önce
En az 3 tane daha havalani yapilsin Istanbula. Yeni acilan havalinin kapasitesi de 60 milyona dusurulsun. Boylece Istanbulun da 6 alani olsun. Onemli olan alan sayisi. Bizin neyimiz eksik elin Ingilizinden?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pehhh ~ 6 yıl önce
Millet bahçesine gelenler otelde konaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 6 yıl önce
Da THY sığmıyosa gitsin yeni hava alanı yapılırken bu mevcut kapasiteyi atıl hale getirmek nedir o kadar zenginmiyiz hovarda mu bilemedim deseler isteyrn gitsin özel şirketler beden şehrin kalbinden ayrılsın ? Birilerini zengin edeceğiz diye bu kadar çalışanı yolcuyu yolu izi metrosu olmayan yere sürüklemek nedir ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kendi gözüne parmak sokmak!!! ~ 6 yıl önce
Bu otellerin çok büyük kısmı 3. Havalimanı süreci başladıktan sonra yapıldı. Artık ne sayarsanız!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
D ~ 6 yıl önce
Hiç olmaz ise A kapısı tarafından 6-7 körük +askeri taraftaki apron ile 05/ 23 pisti ile iç hat uçuşları olarak kullanılabilinir. Diğer kalan dış hatlar tarafı üniversite hastanesine dönüştürülebilinir. Diğer 2 paralel pistin alanınıda sefaköyden Florya’ya kadar (hizasına denk gelen karayolu ve demiryolu yeraltına alınarak) hatta denize kadar millet bahçesi yapılabilir. Hangarlarıda fuar alanı olarak değerlendirilir. Unutulmasın şu anda otellerin yanında meydan çevresinde tahminen 3,5 -4 milyon insan ikamet etmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlis tespit ~ 6 yıl önce
Yeni havaalanina inen yolcular oraya yakin yerlerde kalmak istemeyeceklerdir.Yeni havaalani bolgesinin simdiki IST cevre potansiyeline ulasmasi icin en az 30 yila ihtiyaci var o zamana kadar zaten simdiki otelleriniz eskir ve yikilir. Siz oteller olarak bu 30 yillik plani hep birlikte yapin birbirinize dusmeden delikanli gibi. Asil korkmaniz gereken IST nin kapanmasi degil icinizdeki yamuklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlis tespit ~ 6 yıl önce
Yeni havaalanina gelenler oraya yakin konaklayacaklarini

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000