22 Ağustos 2010, Pazar 07:26:22

"Havalimanı modernize edilmelidir"

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, 1937 yılından bu yana Çukurova’ya hizmet veren mevcut havaalanının çağdaş ve modern bir görünüme kavuşturularak genişletilmesi gerektiğini söyledi.
  • Mademki mersinin turizm yönünden gelişmesi lazım deniliyor gidin Silifke gibi denizi, sahili tertemiz, alt yapısı ve üst yapıları hazır sanayi yok dolayısıyla hava, su, tıprak tertemiz gidin yapın buraya.. Mersinde denize girmek için en az anamur tarafına doğru mersin şehir merkezinde 30-40 km. gidilmesi lazım. Senelerdir limandaki gübre fabrikası ve şu an sadece dolum tesisi olan ancak daha önce rafineri olan ataş mersin de hem havayı hem denizi hem de toprağı çok zarar verdi.. Bazı şeyleri düşüneceğiz, mideden konuşmayıp akıl düşünüp konuşmamız lazım ama nerdee..vermiş Yüce Allah
  • Tarsus Kargılı bölgesine yapılması planlanan çukurova havaalanı arazisi türkiyenin en değerli, en kaliteli 1. sınıf suyu olan tarım arazisidir.. Şimdi soruyorum bu bölgeye havaalanı yapılmasına karşı çıkmayan şeker şeyler işinize gelince çevreciyiz deyip greenpeace ile sebze çorbası içiyorsunuz kendinizi köprüye zincirliyorsunuz maksat aga nigi olsun yeşilci takılalım olayı..
  • Kesinlikle katılıyorum hatta 300 milyon dolar civarı bir rakama 3000 metrelik yeni bir pist, iç hat, dış hat yolcu terminalleri, otoparklar, gümrük ofisleri depolar ve havaalanı pistin etrafına ve çevresine yapılmış olan gecekonduların kamulaştırılarak temizlenmesi, diğer gerekli alanların kamulaştırılması ile havaalanı uzun yıllar hizmet şekle gelir.. Gelelim Adana ya tek bir faydası olmayan bütün seçilmiş vekillerin kıllarını dahi kıpırdatmamaları hatta mevcut adana havaalanının kapanması için çalışan yüce insanlara ne denir ki.. Allaha ıslah etsin denir..
  • sen de gatwick in 26L pistinin aprona yakinligi nedeni ile taksiyolu olarak kullanildigini ve kalkis/inislere kapali oldugunu bilmiyorsun sanirim! kac defa uctugun belli.aman ha dikkat et 26L diye klerans alip R tan kalkma!
  • Eski ve atil durumda olan bu havalimanina yatirim yapilmamasinin nedeni onumuzdeki yil yapimina baslianacak olan Cukurova Havalimani nedeniyledir. Turkiyenin en buyuk havalimanlarindan biri olancak Cukurova havalimani ile hem Adana hem Mersin hem de Tarsusulu huzura kavusacak ve bolge onemli bir hub olacaktir. Sn basbakiniziminda dedigi gibi bolgesel milleyetcilige karsiyiz, her sey Turkiye icin.
  • ankaradan adana için uçak havalandığında vfr trafiğe(eğitim) ıls yaklaşma için müsade vermeyen kule istemiyoruz:)) 20 milde uçak varken trafiğim var beklemeye geçin diyen ATC istemiyoruz:) kuleden başlayın ama taşında betonundan değil içindekilerden:D
  • Bu havalimani kullanan, bir cok yolcu terminal girisindeki x-ray sirasinda bekledigi icin ucusunu kacirmistir. Terminal binasi haftasonu ve tatil donemlerinde kapasite olarak oldukca yetersizdir. isletmesi , hizmetleri,goruntusu ve kalitesi daha iyi bir hale getirilmesini umuyorum.
  • Sahipsiz adana..
  • "Gatwick"e:onun içinmi alçalma planlarında 26R,26L diye ayrı ayrı yazıyor.meydan krokisinde de (10-9)26R ve26L ayrı ayrı işaretlenmiş?SEN HANGİ ŞİRKETTE UÇUYORSUN BİLMİYORUM AMA ACİL BİR JEPPESEN EĞİTİMİNE İHTİYACIN VAR.
  • adanadan akpye oy cıkmadığı için yatırım beklemeyin.onlar mılletin derdini dinlemek yerine ceplerini doldururlar
Baş, yaptığı açıklamada, Adana Havalimanı’nın Avrupa standartlarına ulaştırılabilmesine yönelik çalışmalara zaman geçirilmeden başlanılması gerektiğini, bu amaçla havaalanının çevresindeki mahallelerde kamulaştırma çalışmalarına başlanılması gerektiğini söyledi.

Adana’daki mevcut havaalanının son yıllarda hızla artan uçak trafiğinin karşılanmasında yetersiz kaldığını, gerek yolcuların, gerekse de yolcularını göndermek ve karşılamak üzere havaalanına gelen vatandaşların artık Afrika ülkelerinde bile görülmeyen ilkel şartlarla karşılaştıklarını ifade eden Baş, bu konuda yıllardır ihmal edilen taleplerin, yeni bir havaalanının yapılması talebine gidecek kadar büyüdüğünü vurguladı.

Adana Havalimanı’nın yapılacak düzenlemelerle sadece Adana’nın değil, eskiden olduğu gibi tüm bölgenin hava ulaşım ihtiyacının karşılanabilmesine rahatlıkla yetebileceğini, böylelikle yeni bir havalimanı yapımına aktarılacak kaynaklardan da tasarruf sağlanabileceğini anlatan Şaban Baş, şunları söyledi:
"Kuşkusuz mutlaka yeni bir havaalanı yapılmasın demiyoruz. Bölgesel olarak ihtiyaç bulunuyorsa mutlaka yeni bir havaalanı da yapılacaktır. Ancak şu anda bölgemizin dış dünyaya açılan en kısa ve hızlı yolu hiç kuşkusuz Adana Havalimanı’dır. Dolayısıyla bu havalimanının da her anlamda günün koşullarına uygun halde hizmet vermesi kaçınılmaz bir gerçektir. Adana Havalimanı’nın yıllık 2 milyonu aşkın yolcu kapasitesi var. Toplam 2.105.510 metrekare alana kurulu Adana Havalimanı'nda 4.540 metrekare iç hat, 5.825 metrekare dış hat olmak üzere toplam 103.65 metrekarelik terminal alanı bulunuyor. Uluslararası uçuş trafiği açısından da hiçbir sorun yaşanmıyor. Öncelikle batıdaki DSİ sulama kanalının deplasesi yapılmalı, pist uzatılmalı ve taksi rut büyütülmelidir. İkinci pist alanı oluşturulacak şekilde terminal sahası yeniden konumlanmalı ve askeri alanın devri bir an önce tamamlanmalıdır. Gülbahçesi bölgesindeki yaklaşma sınırının içerisinde kalan ve kaçak yapılaşmanın hızla arttığı bölge acilen temizlenerek kamulaştırılmaya gidilmelidir. Özellikle Şakirpaşa ve uçak mahallelerinde kentsel dönüşüm ve yenilenme projeleri geliştirilmelidir. Havalimanına ulaşım, raylı sistem ve otoban bağlantısıyla desteklenmelidir. Adana Havalimanı, bu işlemlerin ardından Antalya ve Bodrum havaalanları gibi modernize edilerek Avrupa standartlarına kavuşturulmalıdır."
"Havalimanı modernize edilmelidir"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 14 yıl önce
Mademki mersinin turizm yönünden gelişmesi lazım deniliyor gidin Silifke gibi denizi, sahili tertemiz, alt yapısı ve üst yapıları hazır sanayi yok dolayısıyla hava, su, tıprak tertemiz gidin yapın buraya.. Mersinde denize girmek için en az anamur tarafına doğru mersin şehir merkezinde 30-40 km. gidilmesi lazım. Senelerdir limandaki gübre fabrikası ve şu an sadece dolum tesisi olan ancak daha önce rafineri olan ataş mersin de hem havayı hem denizi hem de toprağı çok zarar verdi.. Bazı şeyleri düşüneceğiz, mideden konuşmayıp akıl düşünüp konuşmamız lazım ama nerdee..vermiş Yüce Allah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tarsus Kargılı bölgesine yapılması planlanan çukurova havaalanı arazisi türkiyenin en değerli, en kaliteli 1. sınıf suyu olan tarım arazisidir.. Şimdi soruyorum bu bölgeye havaalanı yapılmasına karşı çıkmayan şeker şeyler işinize gelince çevreciyiz deyip greenpeace ile sebze çorbası içiyorsunuz kendinizi köprüye zincirliyorsunuz maksat aga nigi olsun yeşilci takılalım olayı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kesinlikle katılıyorum hatta 300 milyon dolar civarı bir rakama 3000 metrelik yeni bir pist, iç hat, dış hat yolcu terminalleri, otoparklar, gümrük ofisleri depolar ve havaalanı pistin etrafına ve çevresine yapılmış olan gecekonduların kamulaştırılarak temizlenmesi, diğer gerekli alanların kamulaştırılması ile havaalanı uzun yıllar hizmet şekle gelir.. Gelelim Adana ya tek bir faydası olmayan bütün seçilmiş vekillerin kıllarını dahi kıpırdatmamaları hatta mevcut adana havaalanının kapanması için çalışan yüce insanlara ne denir ki.. Allaha ıslah etsin denir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sen de gatwick in 26L pistinin aprona yakinligi nedeni ile taksiyolu olarak kullanildigini ve kalkis/inislere kapali oldugunu bilmiyorsun sanirim! kac defa uctugun belli.aman ha dikkat et 26L diye klerans alip R tan kalkma!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eski ve atil durumda olan bu havalimanina yatirim yapilmamasinin nedeni onumuzdeki yil yapimina baslianacak olan Cukurova Havalimani nedeniyledir. Turkiyenin en buyuk havalimanlarindan biri olancak Cukurova havalimani ile hem Adana hem Mersin hem de Tarsusulu huzura kavusacak ve bolge onemli bir hub olacaktir. Sn basbakiniziminda dedigi gibi bolgesel milleyetcilige karsiyiz, her sey Turkiye icin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ankaradan adana için uçak havalandığında vfr trafiğe(eğitim) ıls yaklaşma için müsade vermeyen kule istemiyoruz:)) 20 milde uçak varken trafiğim var beklemeye geçin diyen ATC istemiyoruz:) kuleden başlayın ama taşında betonundan değil içindekilerden:D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu havalimani kullanan, bir cok yolcu terminal girisindeki x-ray sirasinda bekledigi icin ucusunu kacirmistir. Terminal binasi haftasonu ve tatil donemlerinde kapasite olarak oldukca yetersizdir. isletmesi , hizmetleri,goruntusu ve kalitesi daha iyi bir hale getirilmesini umuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sahipsiz adana..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"Gatwick"e:onun içinmi alçalma planlarında 26R,26L diye ayrı ayrı yazıyor.meydan krokisinde de (10-9)26R ve26L ayrı ayrı işaretlenmiş?SEN HANGİ ŞİRKETTE UÇUYORSUN BİLMİYORUM AMA ACİL BİR JEPPESEN EĞİTİMİNE İHTİYACIN VAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
adanadan akpye oy cıkmadığı için yatırım beklemeyin.onlar mılletin derdini dinlemek yerine ceplerini doldururlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000